Ολυμπιακός: «Όσο είμαι εγώ εδώ, θα είσαι κι εσύ»

«Όσο είμαι εγώ στον Ολυμπιακό, θα είσαι κι εσύ». Αυτή η ατάκα φέρεται να έχει ειπωθεί από τον Πέδρο Μαρτίνς στον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στην τεράστια εκτίμηση του Πορτογάλου τεχνικού στο πρόσωπο του πολύπειρου Έλληνα στόπερ.

Εξάλλου στο sportday.gr και τη SportDay αποκαλύφθηκε πρώτα απ’ όλους η πρόθεση να γίνει κάτι που κανείς δεν έδινε έστω μία πιθανότητα να συμβεί, δηλαδή να τεθεί έστω ζήτημα ανανέωσης του συμβολαίου του Αβραάμ με τον Ολυμπιακό.

Κυματοθραύστης στα αποδυτήρια

Κι όμως. Ο Παπαδόπουλος είναι τόσο ψηλά στην εκτίμηση του Πέδρο Μαρτίνς που ήταν βέβαιο ότι ο προπονητής θα ζητούσε επιτακτικά να ανανεώσει αφού θεωρεί ότι η ομάδα τον έχει απόλυτη ανάγκη στα αποδυτήρια. Η παρουσία του Παπαδόπουλου λειτουργεί ως κυματοθραύστης στα αποδυτήρια αφού έχει τον τρόπο και τη γνώση να λέει τα σωστά πράγματα στις σωστές στιγμές σε όλους. Επίσης αποτελεί και παράδειγμα προς μίμηση κάθε φορά που του δίνεται η εντολή να μπει στο γήπεδο. Είναι σοβαρός. Είναι πειθαρχημένος. Έχει ψυχή. Δίνει ό,τι έχει και δεν έχει και ανταποκρίνεται κάθε φορά. Φυσικά είναι και επαγγελματίας στην προπόνηση, δεν κοροϊδεύει όπως έκαναν νεότεροί του με… συνέπεια που θεωρούσαν ότι πρέπει να παίζουν με το ταλέντο τους και μόνο.

Η περίπτωση Βαλμπουενά

Κάτι ανάλογο, έστω και σε μικρότερο βαθμό, ισχύει και για τον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Πέδρο Μαρτίνς εκτίμησε τον Γάλλο γι’ αυτά που δίνει κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο αλλά και τον χαρακτήρα του και την συνέπειά του. Συνήθως όταν τον έχει ανάγκη εκείνος ανταποκρίνεται ή προσπαθεί με κάθε ικμάδα δύναμης για το καλύτερο. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αβραάμ για… 10 χρόνια»

Μαρτίνς: Έχω ζητήσει να μείνουν Αβραάμ, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News