ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Ζαχάβι είπε «θέλω», μένει η PSV

Ο Ολυμπιακός πάει για το σπουδαίο μεταγραφικό κόλπο με τον 34χρονο γκολτζή της PSV Αϊντχόφεν, Εράν Ζαχάβι

Ήταν Πέμπτη 20/1 όταν η SportDay πριν από κάθε άλλο μέσο, ελληνικό ή ξένο, συνέδεε τον Ολυμπιακό με τον 34χρονο Ισραηλινό γκολτζή της PSV Αϊντχόφεν, Εράν Ζαχάβι.

 

Τόσο στο πρωτοσέλιδο όσο και σε βασικό ρεπορτάζ στις μέσα σελίδες, γίνονταν αναφορά στη διάθεση των πρωταθλητών Ελλάδας για απόκτηση ενός ακόμα ικανού φορ που θα αύξανε κατακόρυφα την ποιότητα και την εκτελεστική ικανότητα της γραμμής κρούσης. Αποκαλύπτονταν λοιπόν ότι προτάθηκε ο παίκτης και στο μεγάλο λιμάνι άρχισε να αρέσει πολύ η ιδέα ενός ποδοσφαιριστή που λίγο έλειψε να αποκλείσει μόνος του πέρυσι τον Ολυμπιακό στο Europa League σκοράροντας και τα τέσσερα (4) γκολ της ολλανδικής ομάδας σε «Γ.Καραϊσκάκης» και «Philips Stadion».

Οι πληροφορίες του sportday.gr λοιπόν αναφέρουν πως εδώ και πολλές μέρες έχει τεθεί υπόψιν των πρωταθλητών ο παίκτης (μένει ελεύθερος το καλοκαίρι κι αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος) και άρχισαν οι πρώτες κουβέντες σε πολύ θετικό κλίμα. Στην πραγματικότητα ο Ζαχάβι ήταν εκείνος που (αυτο)προτάθηκε στον Ολυμπιακό και έδειξε πολύ θετικός να γίνει παίκτης του.

Λέγεται ότι εξέφρασε άμεσα την επιθυμία να γίνει κάτοικος Πειραιά δείχνοντας ξεκάθαρα πως το οικονομικό δεν είναι η προτεραιότητα και ότι καλύπτεται από το «πακέτο» Ολυμπιακός. Εκτός όλων των άλλων, ο Ζαχάβι άρχισε να «ψάχνεται» γιατί θεωρεί ότι ο κύκλος του στην ολλανδική ομάδα έχει τελειώσει.

 

Ο ρόλος της συζύγου, η ληστεία και ο Ολυμπιακός

Σημαντικό ρόλο παίζει και η σύζυγός του η οποία αισθάνεται ανασφαλής και τρομοκρατημένη ύστερα από πρόσφατη ληστεία που έγινε στο σπίτι τους. Τον πιέζει λοιπόν, κι αυτός με τη σειρά του πιέζει την Αϊντχόφεν, να λυθεί από τώρα η συνεργασία με την ολλανδική ομάδα και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Που; Δείχνει ξεκάθαρα να προτιμάει τον Ολυμπιακό. Το είπε και στην Αϊντχόφεν, ζητώντας της να είναι διαλλακτική και καθόλου απαιτητική με τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά το είπε και στον ίδιο τον Ολυμπιακό ότι ουσιαστικά λέει ναι.

 

Άμεσα οι εξελίξεις με Αϊντχόφεν και Ολυμπιακό

Είναι ξεκάθαρο πως εδώ που έφτασε το θέμα, και με τον Ζαχάβι και τη σύζυγό του να θέλουν άμεση αποχώρηση από την PSV, οι εξελίξεις πιθανότατα θα είναι αρκετά άμεσες και οριστικές. Εκτός αν οι Ολλανδοί αρνηθούν πεισματικά και δεν θελήσουν να χάσουν τον βασικό τους σέντερ φορ μεσούσης της σεζόν (αν και είχε έναν μικρό τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για μερικά ματς έχει ήδη 8 γκολ και 7 ασίστ σε 25 συμμετοχές ως τώρα!) αναγκάζοντας παίκτη και Ολυμπιακό να περιμένουν ως το καλοκαίρι που πια θα είναι ελεύθερος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News