ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο X... factor Μασούρας

Η επίδραση του Γιώργου Μασούρα στα αποτελέσματα του Ολυμπιακού σε Super League, Κύπελλο Ελλάδας, Europa League και Champions League και ο 7πλασιασμός (!) της μετοχής του

«Ε, να κάνουμε τότε όλοι τον σταυρό μας και να σκοράρω για να κερδίζουμε». Με αρκετή δόση χιούμορ ο Γιώργος Μασούρας αναφέρθηκε σε ένα εκπληκτικό στατιστικό που τον… ακολουθεί όσο φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τη στενή σχέση των γκολ που βάζει με τις νίκες των πρωταθλητών. Από τη μέρα που έγινε παίκτης των Πειραιωτών ο διεθνής εξτρέμ κάθε φορά που σκοράρει κερδίζει ο Ολυμπιακός!

 

Εφταπλάσια η «μετοχή» του

 Δεν έχει υπάρξει επίσημο ματς που να σκόραρε ο Μασούρας και να μην κέρδισαν οι ερυθρόλευκοι από τον Γενάρη του 2019 που άφησε τον Πανιώνιο για να ενταχθεί στο ρόστερ των πρωταθλητών. Τότε, μάλιστα, κοστολογούνταν μόλις 1 εκατ.ευρώ, τώρα ο Μασούρας είναι (σύμφωνα με το transfermarkt.com) το δεύτερο μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού αφού κοστολογείται 7,5 εκατ.ευρώ πισω μόνο από τον Μαντί Καμαρά που έχει… ξεφύγει στα 15 εκατ.

Το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα ο Γιώργος το σημείωσε στις 30 Ιανουαρίου του 2019 σε άνετη νίκη 4-0 επί της ΑΕΛ. Έκτοτε έχει σημειώσει άλλα 37 γκολ (έχει και 17 ασίστ) σε 144 ματς με τους Πειραιώτες. Όλα αυτά τα γκολ έχουν σημειωθεί σε ματς στα οποία κέρδισε ο Ολυμπιακός! Σε συνολικά 24 ματς πρωταθλήματος, 4 ευρωπαϊκά και 2 κυπέλλου έχει σκοράρει ο Μασούρας και οι ερυθρόλευκοι μετρούν μόνο νίκες σ’ αυτά! Απίστευτο; Ναι. Αληθινό; Επίσης ναι.

Μετά από 77 μέρες «σιωπής»

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η επιστροφή του Γιώργου στα γκολ μετά από 77 μέρες «σιωπής» ήταν η πλέον ευχάριστη είδηση για τον Πέδρο Μαρτίνς στο προχθεσινό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αν αυτό το γκολ ήταν το… ξύπνημα σε μια πολύ σημαντική περίοδο, ο Ολυμπιακός μόνο να αισιοδοξεί μπορεί.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γι’ αυτό έρχεται ο Μαμαντού Κανέ

Επιστρέφει από το Κόπα Άφρικα και ο Γκάρι Ροντρίγκες

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News