Ολυμπιακός: Ο Μάρκο Σίλβα καλείται να μην το (ξανα)σκάσει

Στις 7 Ιουλίου 2015 ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Μάρκο Σίλβα. Στις 23 Ιουνίου 2016, κι ενώ η ομάδα βρίσκεται στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Ολυμπιακός ανακοινώνει ξαφνικά τη λήξη της συνεργασίας με τον Μάρκο Σίλβα και την αντικατάστασή του από τον Βίκτορ Σάντσεθ.

Η εξήγηση της ξαφνικής αποχώρησης

Αν και είχε συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο και κανείς δεν τον αμφισβήτησε στην πρώτη του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι, ο Πορτογάλος αποφάσισε να αποχωρήσει. Γιατί; «Όταν πήρα την απόφαση να φύγω το έκανα για οικογενειακούς λόγους. Και επίσης για λόγους καριέρας», εξήγησε ο ίδιος δύο χρόνια μετά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της πατρίδας του, Record.

Βράδυ Μεγάλης Τρίτης (19/4), με νίκη 3-0 επί της Πρέστον, ο Μάρκο Σίλβα πανηγύρισε με τη Φούλαμ την (με εντυπωσιακό τρόπο) επιστροφή της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ από την Τσάμπιονσιπ όπου ήταν φέτος. Ήταν το 46ο ματς του Πορτογάλου τεχνικού στον πάγκο της αγγλικής ομάδας ενώ το συμβόλαιό του τελειώνει στις 30 Ιουνίου του 2024. Τι θα κάνει άραγε ο Μάρκο Σίλβα; Θα συνεχίσει; Φαίνεται περίεργη η ερώτηση; Αν ναι, θυμηθείτε τι συνέβη με τον Ολυμπιακό όταν κανείς δεν το περίμενε. Και δεν ήταν μόνο ο Ολυμπιακός.

Σαν… περαστικός από παντού

Όταν σύναψε συνεργασίας με τη Χαλ, μετά την αποχώρησή του από τους πρωταθλητές Ελλάδας, έμεινε εκεί μόνο για 22 ματς. Και ο λόγος δεν ήταν ότι δεν κατάφερε να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Ο Σίλβα την ανέλαβε Γενάρη μήνα (5/1/2017) κι ενώ η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Στο φινάλε της σεζόν υπήρχε οψιόν ανανέωσης, η αγγλική ομάδα του πρότεινε να μείνει αλλά εκείνος πάλι ήταν που θέλησε να φύγει (25/5/2017)…

Ύστερα ήρθε το πέρασμα από τη Γουότφορντ. Προσλήφθηκε 27/5/2017 και αποχώρησε 21/1/2018 μετά από μόλις 26 ματς. Αυτή τη φορά βέβαια δεν έφυγε οικειοθελώς αλλά απομακρύνθηκε λόγω της κακής πορείας. Επόμενος σταθμός ήταν η Έβερτον. Ανέλαβε στις 31/5/2018 και (ξανα)απολύθηκε στις 5/12/2019 μετά από 60 αγώνες στον πάγκο των ζαχαρωτών. Πλέον ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού είναι μπροστά στη μεγάλη πρόκληση, δηλαδή να… μην βρει λόγο να αποχωρήσει ξαφνικά όπως συνέβη με Ολυμπιακό και Χαλ και εν τέλει να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό αγώνων με ομάδα. Μία φορά μόλις το έχει στην καριέρα του, με την Εστορίλ Πράια (116) από τον Σεπτέμβρη του 2011 ως τον Μάιο του 2014.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ώρα ευθύνης του Καμαρά και το «πρέπει» του Μοντέστο.

Ο… εφιάλτης Λουντογκόρετς ξανά στο δρόμο του Ολυμπιακού.

Καρπετόπουλος: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν γεμίσει… καρότα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News