Ολυμπιακός: Ο Μανωλάς στο Μπέργκαμο... χαμογελάει!

Ολυμπιακός: Ο Μανωλάς στο Μπέργκαμο… χαμογελάει! Έχει αγωνιστεί τόσο με Ρόμα, όσο και με Νάπολι

Όταν Ολυμπιακός και Κώστας Μανωλάς χώρισαν τους δρόμους τους πριν χρόνια, ήταν γιατί ο Έλληνας αμυντικός πήρε μεταγραφή στην Ιταλία και συγκεκριμένα τη Ρόμα.

Έκανε μεγάλη καριέρα στη Serie A, πήρε μεταγραφή για τη Νάπολι και εκεί έγινε από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ το όνομά του όλα αυτά τα χρόνια είχε εμπλακεί σε μεταγραφικά σενάρια σε κορυφαίους συλλόγους του κόσμου!

Μετά από περίπου 7 χρόνια απουσίας του, επέστρεψε στην Ελλάδα και φόρεσε ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και η μοίρα το έφερε έτσι όπου το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς με τους «ερυθρόλευκους», είναι απέναντι σε μία ομάδα που τη γνωρίζει καλά, την Αταλάντα! Την έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές στην καριέρα του στη Serie A και το Κύπελλο Ιταλίας και είναι αρκετές οι φορές που κατάφερε να φύγει με το χαμόγελο μέσα από τον αγωνιστικό χώρο.

Τώρα με τον Ολυμπιακό έχει δύσκολο έργο, αφού η Αταλάντα είναι πλέον μία από τις μεγάλες δυνάμεις της Ιταλίας και η ομάδα του Πειραιά περιμένει πολλά από τον Μανωλά, ο οποίος ξέρει καλά τους ιταλικούς συλλόγους.

Συνολικά απέναντι στην Αταλάντα ο Έλληνας αμυντικός έχει αγωνιστεί 11 φορές στην καριέρα του σε επίσημα ματς σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ιταλίας. Απ’ αυτά τα 9 παιχνίδια είναι με τη φανέλα της Ρόμα και τα άλλα 2 με τη Νάπολι, λογικό αφού στη Ρόμα αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια.

Ο απολογισμός του είναι 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες…

Να κάνει με τον Ολυμπιακό ότι και στη… Serie A! 

Μέσα στην έδρα της Αταλάντα ο Κώστας Μανωλάς έχει θετικά αποτελέσματα. Σε συνολικά πέντε παρουσίες του στο Μπέργκαμο, έχει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα!

Το «διπλό» με τους τρεις Έλληνες!

Την πρώτη φορά που αντιμετώπισε ο Μανωλάς την Αταλάντα, τη νίκησε κιόλας! Ήταν η πρώτη του σεζόν με τη Ρόμα και στις 22/11/14 νίκησε με 2-1 μέσα στο Μπέργκαμο.

Σε ένα ματς στο οποίο η Ρόμα είχε τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές!

Τους Μανωλά, Τοροσίδη βασικούς και τον Χολέμπας στον πάγκο ο οποίος όμως δεν αγωνίστηκε, ενώ ο πρώτος έβγαλε όλο το 90λεπτο και ο Τοροσίδης έγινε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Η βραδιά που σκόραρε και έδωσε το βαθμό στη Ρόμα!

Απέναντι στην Αταλάντα ο Μανωλάς έχει σκοράρει κιόλας! Ιδιαίτερα με τη Ρόμα ο Έλληνας αμυντικός είχε έφεση και στο σκοράρισμα, στις στημένες μπάλες.

Σε μία απ’ αυτές είχε καταφέρει να σκοράρει και στο ματς στις 27/08/18, όταν η Ρόμα είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 1-3 και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με 3-3, χάρη σε γκολ του Μανωλά στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης!

Τρεις αγώνες με σκορ 3-3 και η 4άρα με Νάπολι!

Τα περισσότερα ματς του Μανωλά με την Αταλάντα έχουν πολλά γκολ. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι με τη φανέλα της Ρόμα ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει απέναντι στην Αταλάντα τρεις αγώνες με τελικό σκορ 3-3. Τα δύο παιχνίδια, μάλιστα, είναι μέσα στο Μπέργκαμο και το άλλο είναι αυτό στο οποίο είχε σκοράρει και ο ίδιος.

Παράλληλα, η μεγαλύτερή του νίκη κόντρα στην Αταλάντα ήταν όχι και τόσο μακριά, στις 17/10/20 ένα 4-1 της Νάπολι εντός έδρας και Μανωλάς ήταν βασικός σε όλο το παιχνίδι!

Μόλις σε ένα ματς έγινε αλλαγή

Από τις 11 αναμετρήσεις στις οποίες έχει βρεθεί αντίπαλος ο Μανωλάς με την Αταλάντα, μόλις στη μία είχε γίνει αλλαγή.

Στον αγώνα με τη Ρόμα (1-1), στις 15/04/17 όταν είχε γίνει αλλαγή στο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα σε όλα τα υπόλοιπα ματς ήταν βασικός και αναντικατάστατος!

Αναλυτικά τα ματς του Κώστα Μανωλά απέναντι στην Αταλάντα, με Ρόμα και Νάπολι…

  • 22/11/14 Αταλάντα – Ρόμα 1-2
  • 29/11/15 Ρόμα – Αταλάντα 0-2
  • 17/04/16 Αταλάντα – Ρόμα 3-3
  • 20/11/16 Αταλάντα – Ρόμα 2-1
  • 15/04/17 Ρόμα – Αταλάντα 1-1
  • 20/08/17 Αταλάντα – Ρόμα 0-1
  • 06/01/18 Ρόμα – Αταλάντα 1-2
  • 27/08/18 Ρόμα – Αταλάντα 3-3
  • 27/01/19 Αταλάντα – Ρόμα 3-3
  • 17/10/20 Νάπολι – Αταλάντα 4-1
  • 03/02/21 Νάπολι – Αταλάντα 0-0 (Κύπελλο Ιταλίας)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News