Ολυμπιακός: Ο Καμαρά στη Νότιγχαμ, να μια ωραία ιδέα με πολλαπλά κέρδη για όλους!

Το βράδυ της Κυριακής, μία ώρα μετά την επισημοποίηση της ιστορικής επιστροφής της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League, επιχειρήσαμε μέσα από το site μια πρώτη προσέγγιση αφενός της ιστορικότητας του επιτεύγματος του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του και αφετέρου των πολλαπλών οφελών που είναι σε θέση να αποκομίσει και ο Ολυμπιακός από την αναρρίχηση του ιδιοκτήτη του στο κλειστό κλαμπ των ιδιοκτητών ομάδων που συμμετέχουν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Σήμερα, επιτρέψτε μου να προχωρήσω ένα βήμα πιο πέρα τη σκέψη μου με ένα χειροπιαστό παράδειγμα. Από το 2018 οι πρωταθλητές Ελλάδος διαθέτουν στις τάξεις τους ένα πανάκριβο περιουσιακό στοιχείο, έναν ποδοσφαιριστή που μέσω της εξέλιξής του εντός του «ερυθρόλευκου» οργανισμού απέδειξε με το καλημέρα ότι έχει θέση σε ένα εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων της ευρωπαϊκής ηπείρου. Αναφέρομαι στον Μαντί Καμαρά.

Ο Ολυμπιακός, ο Καμαρά, η στρατηγική των σωστών πωλήσεων και οι νόμοι της αγοράς

Για τρία χρόνια, ο χαρισματικός μέσος από τη Γουινέα όχι μόνο έβγαλε μάτια με την απόδοσή του στον Πειραιά, αλλά υποχρέωσε κλαμπ με μεγάλη ιστορία (όπως η Νάπολι) να πολιορκήσουν τα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας για να τον αποκτήσουν.

Μένοντας πιστός στη στρατηγική των πωλήσεων σε τιμές που ορίζει ο ίδιος και όχι ο υποψήφιος αγοραστής, ο Ολυμπιακός επέλεξε να μην παραχωρηθεί ο Αφρικανός το περσινό καλοκαίρι, παρότι είχε αποκτηθεί πολύ έγκαιρα ο αντικαταστάτης του (ο Πιέρ Κούντε).

Ακολούθησε μια μετριότατη αγωνιστική σεζόν για τον Μαντί, τόσο με την ερυθρόλευκη φανέλα, όσο και σε επίπεδο εθνικής ομάδας, με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Γουινέας να τον αφήνει εκτός αποστολής για τα τελικά του Κόπα Άφρικα.

Μοιραία, λοιπόν, μετά από μια κακή ποιοτικά σεζόν, η μετοχή οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή υποχωρεί. Οι νόμοι της αγοράς δεν έχουν εξαιρέσεις.

Απ’ όποια πλευρά κι αν εξετάσει κανείς τη σχέση Ολυμπιακού – Μαντί Καμαρά θα μπορούσε να οδηγηθεί σε ένα φινάλε με πολλαπλά οφέλη και για τις δύο πλευρές, αν βρισκόταν το καλοκαίρι ένας αγοραστής που δεν θα δώσει τόσο μεγάλη σημασία στο τελευταίο «φτωχό» δωδεκάμηνό του, αλλά θα επενδύσει αρκετά εκατομμύρια γνωρίζοντας την πραγματική του αξία. Κι αναρωτιέμαι, γιατί να μην είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ ο συγκεκριμένος αγοραστής;

Ένα deal με κερδισμένους Ολυμπιακό, Νότιγχαμ και Καμαρά

Σκεφτείτε το. Ως νεοφώτιστη στην Premier League η Φόρεστ διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τα θέλω του Ολυμπιακού.
Διαθέτοντας κοινό ιδιοκτήτη, τα δύο κλαμπ μπορούν να οδηγηθούν σε μια συμφωνία που θα καλύπτει ολοκληρωτικά τις απαιτήσεις τους. Και η Νότιγχαμ μπορεί να αποκτήσει ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό διαμάντι σε σχετικά προσιτή τιμή (με βάσει τις τιμές και τα οικονομικά δεδομένα που ισχύουν στις αγοραπωλησίες της Premier League) και ο Ολυμπιακός να βάλει στα ταμεία του τα εκατομμύρια εκείνα που θα χρειαστεί για να αναβαθμίσει το ρόστερ του με θέα την επιστροφή στους ομίλους του Champions League.

O ίδιος ο Καμαρά, δε, θα μπορέσει να επιχειρήσει ένα restart ανανεωμένος σε ιδέες και παραστάσεις, σε ένα περιβάλλον, μάλιστα, που θα συνεργάζεται με οικεία πρόσωπα και ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα στην ποδοσφαιρική του εξέλιξη.

Που καταλήγω; Η περίπτωση Μαντί Καμαρά, ενδεχομένως να αποτελεί μια πρώτη χειροπιαστή απόδειξη των ευεργετικών συνεπειών που μπορεί να έχει η άνοδος της Νότιγχαμ στην Premier League. Και το πιο σημαντικό; Θα πρόκειται για μια απόδειξη στην οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν να αποκομίσουν μόνο οφέλη. Και ο Ολυμπιακός, και η Νότιγχαμ και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News