Ολυμπιακός: Ο φανερός ήρωας ήταν ο Βατσλίκ, ο αφανής όμως ο Μπουχαλάκης!

Ολυμπιακός: Όπως και να το κάνουμε ο Βατσλίκ φάνηκε μέσα στο γήπεδο με τα όσα έκανε, τον Μπουχαλάκη όμως τον είδαμε; Γράφει ο Δημήτρης Μαργωμένος

Βλέποντας κάποιος απλά το σκορ από το ματς της Νίκαιας Ιωνικός – Ολυμπιακός 0-3, θα πιστέψει ότι ήταν μία εύκολη νίκη για τους «ερυθρόλευκους».

Σε καμία όμως περίπτωση δεν ήταν έτσι ακριβώς. Ο Ιωνικός έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό για ένα ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι θα έχουν κάθε δίκιο να αισθάνονται αδικημένοι για το γεγονός πως ήταν πίσω στο σκορ με 1-0, σύμφωνα πάντα με τις ευκαιρίες που κατάφεραν να δημιουργήσουν και το πως έπαιζαν τον Ολυμπιακό.

Ναι μεν οι «ερυθρόλευκοι» μπροστά ήταν επικίνδυνοι και είχαν κάποιες φάσεις, αλλά πίσω τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα και αυτό φάνηκε, ενώ έδωσε και δικαιώματα στον Ιωνικό, χωρίς όμως να τα πληρώσει.

Δεν τα πλήρωσε βέβαια χάρη στον Τόμας Βατσλίκ. Ο Τσέχος γκολκίπερ δείχνει ότι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Δεν ήταν μόνο το ματς στη Νίκαια, αλλά και στην Τούμπα είχε κάνει καλό παιχνίδι και γενικότερα δείχνει ότι αισθάνεται καλά.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Βατσλίκ έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι έπαιζε μόνος του τον Ιωνικό. Και από ένα σημείο και μετά σίγουρα οι ποδοσφαιριστές του Ιωνικού θα ένιωθαν ότι δεν θα τον κερδίσουν ποτέ τον Βατσλίκ, όπως και έγινε δηλαδή. Κράτησε το μηδέν και από τη στιγμή που πήγε με το 0-1 ο Ολυμπιακός στ’ αποδυτήρια κάπου εκεί τελείσαν όλα.

Ο Μαρτίνς το «διάβασε» το παιχνίδι

Αν κάτι έχει βελτιώσει αρκετά ο Μαρτίνς σε σχέση με την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, είναι η παρεμβατικότητα που έχει μέσα στους αγώνες. Το έδειξε αυτό και μέσα στη Νίκαια, εκεί όπου με μία του κίνηση άλλαξε όλη τη ροή του αγώνα.

Ποιο ήταν το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος;

Το γεγονός ότι έδινε το δικαίωμα στον Ιωνικό να βγαίνει μαζικά στην επίθεση και να περνάει… αέρα από τον άξονα, από τον χώρο του κέντρου. Εκεί όπου ο Βαλμπουενά έτσι και αλλιώς δεν είναι και το καλύτερό του να μαρκάρει και να κυνηγάει, αλλά το θέμα είναι ότι δεν το έκανε ούτε ο Μαντί Καμαρά.

Και έμενε μόνος του ο Εμβιλά να κυνηγά όποιον περνούσε από το κέντρο και να καταλήγουν πόσοι παίκτες έξω από την περιοχή των «ερυθρόλευκων».

Αυτό όμως το άλλαξε αμέσως ο Μαρτίνς με μία μόνη κίνηση…

Έβαλε στο παιχνίδι τον Μπουχαλάκη και έβγαλε τον Βαλμπουενά. Πήγε τριάδα στο κέντρο με Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Μαντί και ο Αγκιμπού έγινε εξτρέμ. Εκεί τελείωσαν όλα, «έδεσε» το κέντρο του Ολυμπιακού και ο Ιωνικός ούτε που ξαναπέρασε από εκεί.

Ο Μπουχαλάκης φάνηκε από την τηλεόραση;

Εντάξει τα όσα έκανε ο Βατσλίκ στο γήπεδο ήταν φανερά, από τη στιγμή που κράτησε το μηδέν με τις τόσες επιθετικές προσπάθειες του Ιωνικού. Τα όσα όμως έκανε ο Μπουχαλάκης στο δεύτερο ημίχρονο, απ’ όταν δηλαδή μπήκε στο γήπεδο, τα έδειξε η τηλεόραση;

Όποιος ήταν στο γήπεδο κατάλαβε αμέσως τι έγινε με την είσοδο του Μπουχαλάκη.

Δεν άφησε ούτε… κουνούπι να τον περάσει, καλά για μπάλα ή παίκτη δεν το συζητάμε. Και όχι μόνο αυτό, βοήθησε και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού παίρνοντας την μπάλα στα πόδια του. Καλό θα είναι να σταματήσει αυτή η κριτική επιτέλους που γίνεται στον Μπουχαλάκη γιατί δείχνει συνεχώς ότι αξίζει να είναι στο ρόστερ. Και στην τελική, είναι ο παίκτης του προπονητή, μπαίνει μέσα και είναι ο πιστός στρατιώτης αυτού που κάθεται εκεί στην άκρη του πάγκου.

ΥΓ: Ο Αγκιμπού Καμαρά αν καταφέρει να τιθασεύσει τον ενθουσιασμό του σε κάποια σημεία του παιχνιδιού του, πραγματικά θα φτάσει ψηλά!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News