Ολυμπιακός: Να προβληματιστούμε πρέπει που το θεωρούμε και «απίστευτο»

Ας ξεκινήσουμε λίγο το κείμενο με τα… κλασικά, μπήκε με το «δεξί» ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ της Super League, νικώντας τον Άρη με 2-1 στο Καραϊσκάκη.

Σε ένα ματς το οποίο μας πρόσφερε πλούσιο θέαμα και σίγουρα «χορτάσαμε» μπάλα, αφού τα είχε όλα. Τρία γκολ, δοκάρι, δύο πέναλτι, ένα που δόθηκε και το πήρε πίσω ο διαιτητής και αρκετές φάσεις και από τις δύο πλευρές.

Όπως και ποδοσφαιριστές οι οποίοι ξεχώρισαν με την παρουσία τους, ιδιαίτερα από πλευράς Άρη αφού το δίδυμο των Εντιαγέ, Καμαρά, είναι τέτοιο το οποίο δε γίνεται να μην το προσέξει κανείς μέσα στο γήπεδο. Από την άλλη ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί παρά τα όσα λένε για το συμβόλαιό του και τα σχετικά, δείχνει ότι για τον ίδιο τα πάντα μένουν ίδια, ίδιο πάθος, ίδια θέληση για γκολ, ίδιο τρέξιμο για τη νίκη.

Επίσης δε γίνεται να μην κάνουμε αναφορά και στη θέληση που βγάζει στο παιχνίδι του ο Σισέ. Είναι κεντρικός αμυντικός αλλά αυτό που θέλει είναι να βγαίνει μπροστά και να δίνει πράγματα και στο ματς με τον Άρη σίγουρα έδωσε. Ένα γκολ και μία ασίστ είχε, αφού και το πέναλτι που πήρε θεωρείται στη στατιστική ασίστ.

Ρίσκαρε ο Ολυμπιακός με την άμυνα ψηλά

Αυτό το οποίο φάνηκε στο ματς, ιδιαίτερα όποιος ήταν στο γήπεδο το είδε, ήταν πως ο Ολυμπιακός ρίσκαρε αρκετά με το παιχνίδι του να έχει ψηλά την άμυνά του. Ο Άρης με τον Μπούργος στον πάγκο του έχει γίνει αρκετά πιο επιθετικός και το δίδυμο των Καμαρά, Εντιαγέ και από δίπλα τους ο Ιτούρμπε, παίζουν πλέον πιο ελεύθερα και είναι ικανοί για τη ζημιά σε όλες τις άμυνες.

Ο Ολυμπιακός έδωσε και δικαιώματα έχοντας ψηλά την άμυνα και παίζοντας συνέχεια στο όριο του οφσάιντ. Έτσι ήρθε και η ισοφάριση από τον Άρη, έπαιζε στο όριο, δεν του βγήκε και ο Καμαρά, φυσικά, με την ποιότητα που έχει έτρεξε και σκόραρε με το πλασέ στον Βατσλίκ.

Το αυτονόητο το θεωρούμε απίστευτο…

Εντάξει τα είπαμε για το παιχνίδι, όχι πολλά πράγματα, τώρα πάμε σε ένα άλλο γεγονός του αγώνα στο Καραϊσκάκη. Στο γήπεδο είδαμε κόσμο του Άρη σε μία από τις κερκίδες του γηπέδου.

Αυτό είχε να συμβεί πολλά, πάρα πολλά, χρόνια σε ματς των «μεγάλων» του πρωταθλήματος να υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων! Και αυτή η αντίθεση των συνθημάτων έχει τη γλύκα του και φυσικά όταν σηκώθηκε όλο το Καραϊσκάκη να χειροκροτήσει το σύνθημα για τον Άλκη Καμπανό, είναι που καταλαβαίνεις πως και το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου έχει βαρεθεί τις αντιπαλότητες των οπαδών σε βίαιο επίπεδο.

Είδαμε κόσμο του Άρη στο Καραϊσκάκη και κάποιοι αυτό το χαρακτήρισαν ως «απίστευτο» και καλά έκαναν, αφού όντως ήταν. Όμως το αυτονόητο στην Ελλάδα το βλέπουμε πλέον ως απίστευτο… Από εκεί και μόνο ίσως θα πρέπει να καταλάβει κανείς που έχουμε φτάσει.

Όπως και αυτό που έγινε στο Καραϊσκάκη ίσως να είναι ένα στοιχείο που πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί δεν προσπαθούμε να έχουμε κόσμο στα γήπεδα, τον υγιή κόσμο αυτόν που μπορεί να είναι στα γήπεδα.

Και το πιο σημαντικό, δεν υπήρχε αστυνομία δίπλα στους οπαδούς του Άρη, παρά μόνο οι άνθρωποι της σεκιούριτι…

ΥΓ: Προβληματισμός για τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, ήταν πολλές τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στο Καραϊσκάκη.

ΥΓ2: Ο Βαλμπουενά πόσο χρονών είπαμε είναι;

ΥΓ3: Ο Άρης με τον Μπούργος στον πάγκο είναι σαν να έχει ξαφνικά απελευθερωθεί επιθετικά, πλέον όμως το έχει χαλάσει στην άμυνά του. Όπως και να έχει, πάντως, έχει καλή ομάδα και φαίνεται αυτό στο γήπεδο.

ΥΓ4: Η χρησιμοποίηση του Καρβάλιο στη βασική ενδεκάδα λέει πολλά, είναι ένα μήνυμα πως όλα είναι καλά και από την πρώτη στιγμή τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα από πλευράς Πέδρο Μαρτίνς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News