Ολυμπιακός: «Μπερλουσκόνι και Γκαλιάνι... κλέβουν τον Μοντέστο»

Ολυμπιακός: «Μπερλουσκόνι και Γκαλιάνι… κλέβουν τον Μοντέστο» | Super League | Serie A

Ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των «ερυθρόλευκων», φέρεται να είναι η επιλογή του Αντριάνο Γκαλιάνι για το αντίστοιχο πόστο στη «νεοφώτιστη» Μόντσα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 

Η ιταλική ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο στη Serie A για πρώτη φορά στην ιστορία της και το άλλοτε δίδυμο των επιτυχιών της Μίλαν, καταστρώνει τα σχέδιά του ώστε να μην μείνει απλά για μία σεζόν στη μεγάλη κατηγορία του Καμπιονάτο. Σύμφωνα με την έγκριτη Gazzetta dello Sport, το επιτυχημένο στέλεχος του Ολυμπιακού, είναι ο εκλεκτός τους για τη δράση τους στην μεταγραφική αγορά. 

«Ο Φρανσουά Μοντέστο είναι ο νέος διευθυντής μεταγραφών της Μόντσα. Προέρχεται από τον Ολυμπιακό όπου έπαιζε και πλέον κατείχε τη θέση του αθλητικού διευθυντή. Τη θέση του στον ελληνικό σύλλογο θα πάρει η πρώην διευθυντής ποδοσφαίρου της Ρόμα, Μόργκαν Ντε Σάνκτις. Ο Μοντέστο έχει επίσης παρελθόν στη Serie A: από το 1999 έως το 2004 έπαιξε στην Κάλιαρι», ανέφερε αρχικά η ιταλική εφημερίδα και στη συνέχεια αφιερώνει ένα πιο αναλυτικό άρθρο για τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των «ερυθρόλευκων». 

«Ο Μοντέστο είναι ένας από τους αρχιτέκτονες της ανάπτυξης του ελληνικού συλλόγου, ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα ανήκει στον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης της ένδοξης Νότιγχαμ Φόρεστ, που επέστρεψε στην Premier League μετά από 23 χρόνια και ο Μοντέστο είχε στρατηγικό ρόλο στις κινήσεις στην αγορά και για τους δύο συλλόγους. Ο Γκαλιάνι φέρνει έναν εξαιρετικό ανιχνευτή ταλέντων στη Μόντσα. Επιπλέον, ο Μοντέστο έχει ισχυρό δεσμό με το ιταλικό ποδόσφαιρο από τότε που ήταν παίκτης: πέντε σεζόν ως αμυντικός στην Κάλιαρι, από το 1999 έως το 2004, με 150 συμμετοχές και τρία γκολ. Η πρώτη ήταν τη σεζόν, 1999-2000, με 22 συνολικά συμμετοχές, οι υπόλοιπες (συμπεριλαμβανομένων των γκολ) στη Serie B. Στη συνέχεια απέκτησε εμπειρίες στη Μονακό, στον Ολυμπιακό και στην Μπαστιά το 2016, όπου έκλεισε την καριέρα του πριν επιστρέψει στην Ελλάδα ως παράγοντας. Τον επέλεξε ο ίδιος ο Μαρινάκης που του είπε: «Δείξε μου τι μπορείς να κάνεις». Πλέον, τη θέση του στον Ολυμπιακό θα πάρει ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις, πρώην προπονητής της Ρόμα», καταλήγουν οι Ιταλοί. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News