Ολυμπιακός Μεταγραφές: Η σαφής αλλαγή προσανατολισμού των πρωταθλητών

Παρότι μέχρι και την αποχώρηση του Φρανσουά Μοντέστο αρκετοί έριχναν (μεταγραφικές) πιστολιές στον αέρα γράφοντας τη… μισή Γαλλία ως υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, η αλήθεια αναφορικά με τη φετινή στρατηγική του Ολυμπιακού είναι άλλη. Και ήταν και τότε, πριν αποχωρήσει ο Κορσικανός. Οι αποφάσεις είχαν παρθεί εδώ και ένα δίμηνο περίπου. 

Ο Ολυμπιακός δεν θα εστίαζε πια στη γαλλική αγορά όπου, λογικό ήταν, ο Φρανσουά Μοντέστο την… έπαιζε στα δάχτυλα γνωρίζοντας τους πάντες και τα πάντα. Οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να επιστρέψουν σε πιο παραδοσιακές αγορές (π.χ. τη βραζιλιάνικη) αλλά και να εξερευνήσουν και τα υπόλοιπα μέρη του ορίζοντα που έδειχνε η πυξίδα. Η περίπτωση Βρσάλικο το επιβεβαιώνει. Ο Παναθηναϊκός συνήθιζε να ψωνίζει από Κροατία, ο Ολυμπιακός ήταν παραδοσιακά με τη Σερβία. Τώρα λοιπόν ο Ολυμπιακός είναι αυτός που ετοιμάζεται να βάλει στη… μηχανή του έναν Κροάτη.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η γαλλική αγορά (με τους Γάλλους ή τους Γαλλοαναθρεμένους Αφρικανούς) δεν αποτελεί πια προτεραιότητα. Προφανώς και δεν θα γυρίσουν την πλάτη αν παρουσιαστεί μια ευκαιρία που χρήζει την προσοχή τους. Ωστόσο έχουν ανοίξει για καλά τους ορίζοντές τους θέλοντας να βάλουν κι άλλες ποδοσφαιρικές σχολές στο ρόστερ της ομάδας. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν έσωσε τη ζωή του Τόρες ο Βρσάλικο

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News