Ολυμπιακός Μεταγραφές: Έτσι θα εκτοξεύσει ο Βρσάλικο την άμυνα και την επίθεση των πρωταθλητών

Ο Σίμε Βρσάλικο έφτασε την Παρασκευή (1/7) στην Αθήνα ώστε να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και ύστερα να υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Ο 30χρονος σπουδαίος Κροάτης δεξιός μπακ προστίθεται ως ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των σπουδαίων μεταγραφών των Πειραιωτών γενικώς και της εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη ειδικώς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το (Βρσ)άλικο γράμμα του Θρύλου

Δεν χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για top class ποδοσφαιριστή που θα ανεβάσει επίπεδο και την αμυντική λειτουργία των ερυθρόλευκων αλλά και την επιθετική. Τι περιλαμβάνει μέρος του report για τον Βρσάλικο;

Τι ανέφερε το scouting report

«Πρόκειται για έναν άγρια ανταγωνιστικό και μαχητικό φουλ μπακ που μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της άμυνας. Παράλληλα προσφέρει ισάξια ικανότητα στα δύο μισά του γηπέδου. Αμυντικά είναι δυνατός, προσαρμοστικός και απτόητος και δίχως φόβο όταν πρόκειται να κάνει μεγάλα τάκλιν. Όταν βγαίνει στην επίθεση παίζει με υπευθυνότητα και απλότητα και έχει καλή σέντρα στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου ενώ έχει την αντοχή να ανεβοκατεβαίνει διαρκώς το γήπεδο. Πριν και πάνω απ’ όλα ο Βρσάλικο θα δώσει σιγουριά στην αμυντική γραμμή και θα φροντίσει με επιμέλεια τα αμυντικά του καθήκοντα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είναι ικανός να επιβεβαιώσει και τις επιθετικές του αρετές», είχε γραφτεί για ‘κείνον στην αναφορά των σκάουτ Γιουβέντους και Νάπολι όταν εκείνες τον παρακολουθούσαν ως παίκτη της Τζένοα και της Σασουόλο.

Σπουδαίος και στον αέρα, βοηθάει στο build up

Αυτό ακριβώς λένε και στον Ολυμπιακό. Ο Βρσάλικο είναι δυνατός και στις μονομαχίες στον αέρα και είναι ανυποχώρητος σε κάθε δυσκολία. Στην Ατλέτικο του Σιμεόνε αποτελούσε παίκτη κλειδί στο build up των επιθέσεων ειδικά από τα φτερά ενώ είναι ικανός γενικότερα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Σε μια σεζόν ήταν ο δεύτερος καλύτερος σε δημιουργία μαζί με Κόκε και Κορέα παρότι αγωνίζονταν λιγότερο. Ο Βρσάλικο αποτελεί τον κλασικό δεξιό αμυντικό σε αμυντική 4άδα αλλά μπορεί να είναι και εκείνος που παίζει δεξιά σε 3άδα. Έχει τρομερή ικανότητα στην τοποθέτηση στο γήπεδο και ειδικά στις στημένες μπάλες, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βρσάλικο έπαιξε με σπασμένο σαγόνι!

Όταν ο Βρσάλικο έσωσε τη ζωή του Φερνάντο Τόρες

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News