Ολυμπιακός Μεταγραφές: Ανακοινώθηκε και πήγε Αυστρία για προπονήσεις ο Ζίνκερναγκελ

Ολυμπιακός PreSeason: Ανακοινώθηκε και πήγε Αυστρία για προπονήσεις ο Ζίνκερναγκελ

Μια σπουδαία προσθήκη στα φτερά (και όχι μόνο) της επίθεσης του Ολυμπιακού αποτελεί ο Φίλιπ Ζίνκερναγκελ που αποκτήθηκε από τη Γουότφορντ και υπέγραψε για 3 χρόνια. Ο 27χρονος Δανός εξτρέμ που ανακοινώθηκε και επισήμως η απόκτησή του από τους πρωταθλητές Super League την Παρασκευή (24/6) θα δώσει πολλές και σημαντικές λύσεις στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς. 

Ο Πορτογάλος τον καλωσορίζει με μεγάλη χαρά στην Αυστρία και το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας αφού αμέσως μετά την έκδοση της ανακοίνωσης ο παίκτης πέταξε ώστε να ενσωματωθεί άμεσα με το υπόλοιπο γκρουπ και ν’ αρχίσει προπονήσεις μαζί τους. Είναι ξεκάθαρο πως υπολογίζεται για βασικό γρανάζι του νέου Ολυμπιακού και όσο το συντομότερο μάθει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας τόσο το καλύτερο. 

Το θετικό είναι ότι ο Ζίνκερναγκελ δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο προπονήσεων για να βρει τη φυσική του κατάσταση αφού μην ξεχνάμε ότι ήταν βασικός με τη Νότιγχαμ (όπου αγωνίστηκε ως δανεικός τη σεζόν που τέλειωσε) στο δρόμο προς την επιστροφή στην Premier League. Το τελευταίο του επίσημο ματς, ο τελικός ανόδου με τη Χάντερσφιλντ, έγινε στις 29 Μαΐου. 

Γεννημένος στις 16 Δεκεμβρίου του 1994, ο Φίλιπ Ζίνκερναγκελ θα φορά τα «ερυθρόλευκα» για τα επόμενα τρία χρόνια.

Την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στη Nottingham Forest, ως δανεικός από τη Watford, με την οποία κατέκτησε την άνοδο στην Premier League. Είχε 50 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 7 γκολ και 10 ασίστ. Τη σεζόν 2020-21 έπαιξε με τη Watford στην Championship και είχε 21 συμμετοχές με 1 γκολ και 5 ασίστ.

Με τη νορβηγική Bodø/Glimt σε 89 παιχνίδια μέτρησε 35 γκολ και 36 ασίστ. Στο παρελθόν αγωνίστηκε και σε SönderjyskE, Helsingör, Köge, ενώ πέρασε από τα τμήματα υποδομής των Copenhagen και Nordsjælland. Είναι διεθνής με την U20 της εθνικής Δανίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί ο Μαρτίνς ήθελε εξ’ αρχής τον Αμπουμπακάρ;

Ο λόγος που άργησε να ανακοινωθεί ο Άβιλα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News