Ολυμπιακός: Η «πελατειακή» σχέση Μαρτίνς με ΑΕΚ

Τη σεζόν 2017/18, την οποία άρχισε έχοντας προπονητή τον Μπέσνικ Χάσι και την ολοκλήρωσε με τον υπηρεσιακό, Χρήστο Κόντη, κι αφού προηγουμένως είχαν καθίσει στον πάγκο οι Τάκης Λεμονής και Όσκαρ Γκαρθία, ο Ολυμπιακός αναμετρήθηκε τέσσερις (4) φορές με την ΑΕΚ.

Τις δύο (2) στο πρωτάθλημα και άλλες τόσες στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο απολογισμός ήταν κάκιστος αν αναλογιστεί για ποια ομάδα μιλάμε. Δύο ήττες στο πρωτάθλημα, με 3-2 εκτός έδρας (ΟΑΚΑ) και 2-1 εντός έδρας. Μία ήττα (2-1) εκτός έδρας και μία ισοπαλία (0-0) εντός που σήμανε αποκλεισμό από τη διοργάνωση.

Έφτασε τις 10 νίκες σε ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ

Και ύστερα άρχισε η εποχή Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κάνει καταπληκτική δουλειά γενικώς στον Ολυμπιακό, τα πάει περίφημα και στα ντέρμπι. Ειδικά με την ΑΕΚ έχει αγγίξει την τελειότητα. Μέχρι και πριν από τη σέντρα του πρόσφατου ντέρμπι της Κυριακής που προηγήθηκε, σε 12 ματς κόντρα στους κιτρινόμαυρους είχε εννέα (9) νίκες και τρεις (3) ισοπαλίες. Μία από τις νίκες ήταν σε τελικό Κυπέλλου ενώ όλα τα υπόλοιπα ματς αφορούσαν στη διοργάνωση της Super League, κανονική διάρκεια και πλέι οφ. Εντυπωσιακή ήταν και η συγκομιδή τερμάτων αφού οι ερυθρόλευκοι είχαν βάλει 27 γκολ κι είχαν δεχθεί 7 σ’ αυτά τα 12 ματς. Πλέον ο συντελεστής έγινε ακόμα καλύτερος. Σε 13 ματς οι νίκες είναι 10 και οι ισοπαλίες παρέμειναν 3 και τα γκολ πια είναι 28-7.

Αρχή με ισοπαλία και το ιστορικό 1-5

Και να φανταστεί κανείς ότι το πρώτο ματς του Πορτογάλου κόντρα στην Ένωση, στις 7/10/2018 στο ΟΑΚΑ, μια ισοπαλία με 1-1 στο ΟΑΚΑ θεωρήθηκε αποτυχία. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός προηγούνταν με 1-0 με την έναρξη του β’ μέρους και ισοφαρίστηκε στο 90′ ενώ στις καθυστερήσεις ο Φετφατζίδης απώλεσε τεράστια ευκαιρία για να χαρίσει τη νίκη στους πρωταθλητές και έχει μείνει αξέχαστη η εικόνα του Μαρτίνς με τα ανακατεμένα μαλλιά να μη μπορεί να το πιστέψει. Η πλέον εντυπωσιακή νίκη επί των ημερών Μαρτίνς είναι εκείνο το 1-5 στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ στις 4/4/2021.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο λάθη για κάθε σωστή πάσα ο Αγκιμπού με ΑΕΚ.

Πρώτα προπόνηση στο Ρέντη, μετά αναχώρηση για Μπέργκαμο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News