Ολυμπιακός: Η αυστηρότητα του Μαρτίνς στα νεύρα του Καρβάλιο, άλλαξε το παιχνίδι

Γνώρισε ο Ολυμπιακός την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, αν και για να τα λέμε όλα ίσως να άργησε, όμως και πάλι δεν αλλάζει κάτι για τη χρονιά, γράφει ο Δημήτρης Μαργωμένος…

Πολλοί θα πουν πως ο Ολυμπιακός άργησε να γνωρίσει την πρώτη του ήττα στη φετινή Super League, γιατί με την εικόνα που είχε έπαιξε αρκετές φορές με τη… φωτιά όμως πάντα κατάφερνε να μην καεί και να κρατά το άηττητο.

Όμως μέσα στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη δεν έφυγε αλώβητος, γνώρισε την πρώτη του ήττα και μάλιστα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League.

Βέβαια για να τα λέμε και όλα από τη μία μπορεί και να άργησε να ηττηθεί με την εμφάνιση που έχει στο μεγαλύτερο δίαστημα της σεζόν, στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά από την άλλη δεν αλλάζει και κάτι. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι δεν θα κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα, αφού έτσι και αλλιώς ο τίτλος είναι «ερυθρόλευκος» καιρό τώρα…

Το σημείο που ο Ολυμπιακός άλλαξε το παιχνίδι του

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έβγαλε καλό πρόσωπο, ιδιαίτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης. Είχε τρεξίματα, καλές συνεργασίες, ένα γκολ και μία γενική απειλή στον Άρη.

Όμως στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να βγάλει από το παιχνίδι τον Ζοάο Καρβάλιο και να βάλει τον Μαντί Καμαρά στη θέση του. Αυτό ο Πορτογάλος το έκανε γιατί ο συμπατριώτης του είχε δεχτεί μία κίτρινη κάρτα και έβγαλε αρκετό εκνευρισμό στη συνέχεια, τόσο που έκανε τον Μαρτίνς να ανησυχήσει ακόμη και για δεύτερη κίτρινη… καπάκι!

Στην τελική ο Πέδρο Μαρτίνς καλά έκανε και τον άλλαξε τον Καρβάλιο, γιατί θα πρέπει να μάθει και ο Πορτογάλος μέσος να συγκρατεί τα νεύρα του, τώρα δεν ήταν κάποιο ματς που μπορεί να κόστιζε πολλά στην ομάδα, αλλά σε άλλη παρόμοια περίπτωση μπορεί να έχει άλλες συνέπειες μία ενδεχόμενη αποβολή του.

Με την αλλαγή αυτή ο Ολυμπιακός έχασε την επιθετικότητά του, ο Μαντί Καμαρά δεν ήταν σε καλή βραδιά και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν πίσω. Ο Άρης βρήκε τον τρόπο να ανεβάσει την αγωνιστικότητά του και εκεί άλλαξε όλη η ροή του αγώνα.

Κατάφερε και ο Άρης να ισοφαρίσει γρήγορα, οπότε κάπου εκεί ο Άρης άρχισε να κερδίζει πόντους στον αγώνα μέχρι που ήρθε και το γκολ-φάουλ του Μπρούνο Γκάμα.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι η αλλαγή που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς, αφού έτσι έκρινε, αλλά η όχι σταθερή κατάσταση του Μαντί Καμαρά. Ο μέσος των «ερυθρόλευκων» μέχρι πέρσι ήταν από τους ηγέτες της ομάδας, όμως η φετινή του παρουσία έχει χάσει αρκετούς πόντους και αυτό έχει κοστίσει και στον Ολυμπιακό, αφού όταν αποφασίζει ο Μαρτίνς να παίζει με τρεις μέσους στο κέντρο, χάνει αρκετά…

ΥΓ: Η πρώτη ήττα δε σημαίνει κάτι άλλο παρά μόνο ότι δεν θα κάνει ένα ακόμη ρεκόρ φέτος ο Ολυμπιακός. Αυτό και τίποτε άλλο…

ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός έχασε τη συγκέντρωσή του μετά το 1-1 και αυτό φάνηκε σε πολλές αντιδράσεις των παικτών, ακόμη και στο φάουλ που κάνει ο Μπουχαλάκης για το 2-1, σε μία φάση που μπορούσε να το γλιτώσει.

ΥΓ3: Δεν ήταν σε καλή βραδιά ούτε και ο Λαλά, ενώ ο Άρης προσπάθησε να «χτυπήσει» και στην αριστε΄ρη πλευρά του Ολυμπιακού όπου ο Κίτσος έχουμε πει αμυντικά θέλει δουλειά για να ανταποκρίνεται σε τόσο δυνατά ματς.

ΥΓ4: Ο Άρης με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο του έμαθε να αμύνεται, αλλά με το ρόστερ που έχει αυτό που ξέρει καλά να κάνει είναι να επιτίθεται και με τον Μπούργος τώρα σε συνδτασμό με τα όσα έμειναν από τον Μάντζιο, μπορεί να κάνει καλά πράγματα στο γήπεδο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News