Ολυμπιακός: Είναι καλυμμένος στο «10» με δίδυμο Φορτούνη-Καρβάλιο τη νέα σεζόν;

Ολυμπιακός: Είναι καλυμμένος στο «10» με δίδυμο Φορτούνη-Καρβάλιο τη νέα σεζόν σε Super League και Ευρώπη;

Από τη μία υπάρχει ένας παίκτης-κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό που μετράει 264 επίσημα ματς με 79 γκολ και 77 ασίστ. Από την άλλη υπάρχει μια φρέσκια, χρονικά και ηλικιακά, επένδυση που μόλις ήρθε στην ομάδα και η συγκομιδή της στον Ολυμπιακό Α’ είναι 9 συμμετοχές με 1 γκολ και 3 ασίστ. Τα πρώτα νούμερα αφορούν στον Κώστα Φορτούνη και τα δεύτερα στον Ζοάο Καρβάλιο.

Διαφορές και ομοιότητες

Σε στατιστική και ιστορία στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού υπάρχουν, προφανώς, τεράστιες διαφορές. Ταυτόχρονα υπάρχουν και ουκ ολίγες ομοιότητες. Ομοιότητες αναφορικά με τα τετραγωνικά στα οποία αγωνίζονται οι δύο παίκτες. Ομοιότητες και στο πόσος χρόνος συνεργασίας απομένει σε αμφότερους τους παίκτες με τον Ολυμπιακό. Ένας χρόνος. Η σεζόν 2022/23 που έρχεται θα είναι μια σεζόν κρίσης τόσο για τον Κώστα Φορτούνη όσο και για τον Ζοάο Καρβάλιο. Του πρώτου το συμβόλαιο τελειώνει, του δεύτερου ολοκληρώνεται η συμφωνία για το πρώτο 1,5 έτος και θα εξαρτηθεί από τα όσα συμβούν αν θα επεκταθεί για περισσότερο.

Η ηλικία και η απάντηση στο ερώτημα

Στις διαφορές, με τις οποίες αρχίσαμε, βάλτε και την ηλικία. Στις 16 του Οκτώβρη που έρχεται ο Φορτούνης θα γίνει 30 ετών, στις 9 του Μάρτη που μόλις προσπέρασε ο Καρβάλιο έγινε 25. Μιλάμε για 5 χρόνια διαφορά, δεν είναι και λίγα. Ο Κώστας αρχίζει σιγά σιγά να μπαίνει στη… δύση της καριέρας του, ο Ζοάο τώρα μπαίνει στα καλύτερα.

Το ερώτημα είναι λοιπόν το εξής: έχει καλυφθεί ο Ολυμπιακός στη θέση «10» για την ερχόμενη σεζόν με Φορτούνη και Καρβάλιο; Η απάντηση είναι απλή: το ρωτάτε; Μην ξεχνάμε ότι σ’ αυτή τη θέση ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποιεί και τον Αγκιμπού Καμαρά ενώ οσονούπω έρχεται και το πρότζεκτ Μπαντιουγκού Φαντιγκά.

Κέρδος από το άτυπο μπρα ντε φερ

Ενδεχομένως κι αυτό το άτυπο μπρα ντε φερ, αφού ο Φορτούνης θα παίζει ελπίζοντας να ανανεωθεί το συμβόλαιό του και ο Καρβάλιο για να ενεργοποιηθεί μεγαλύτερη διάρκεια, να κάνει μεγάλο καλό στον Ολυμπιακό. Αφού δύο πολύ ποιοτικοί παίκτες (αν αποδειχθούν επαγγελματίες) θα «σκίζονται» σε προπονήσεις και αγώνες για να αποδεικνύουν στον προπονητή ότι αξίζουν να παίζουν. Και θα έχουν και την… πίεση από τους Αγκιμπού και Μπαντιουγκού που θα περιμένουν με λαχτάρα τις δικές τους ευκαιρίες. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν ο Βενγκέρ ήρθε στο Ρέντη και είδε οπαδούς να πετούν αυγά.

Η απόφαση Ολυμπιακού και προπονητή για τον Ελ Αραμπί

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News