Ολυμπιακός: «Έχουμε κίνητρο και επιθυμία για δυνατή επιστροφή στην Ευρώπη», είπε ο Μαρτίνς

Την πίστη του για ένα θετικό αποτέλεσμα με την Αταλάντα για τα πλέι οφ του UEFA Europa League εξέφρασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραμονή της πρώτης μάχης με την ιταλική ομάδα στο Μπέργκαμο. 

«Αυτό δε μου άρεσε με την ΑΕΚ»

Η πρώτη ερώτηση στον Πέδρο Μαρτίνς αφορούσε στις… παρατηρήσεις που έκανε στους παίκτες του για την εικόνα τους στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. «Δεν μου άρεσε το β’ ημίχρονο με την ΑΕΚ. Δεν ήμασταν προσεκτικοί. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στον αντίπαλο το transition, τις μεταβιβάσεις από την άμυνα στην επίθεση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πιο συμπαγείς στην άμυνα. Το ματς με την Αταλάντα θα έχει ένταση αφού παίζουμε με ομάδα που έχει πολύ καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης», ήταν τα πρώτα λόγια του Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου.

«Τώρα με κόσμο…»

Ως μεγάλη και ωραία αλλαγή σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν θεωρεί ο Πέδρο Μαρτίνς ότι πια θα υπάρχει κόσμος στα γήπεδα. «Τα πράγματα στο UEFA Europa League δεν είναι νέα για μας, είναι μια διοργάνωση που ξέρουμε. Έχουμε εμπειρία στη διοργάνωση. Τώρα δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ. Δεν έχει μεγάλη σημασία λοιπόν πια είτε παίζεις εντός ή εκτός έδρας. Τώρα θα παίξουμε μετά από δύο μήνες με επιθυμία και όρεξη να γυρίσουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν παίζαμε με κόσμο πριν και τώρα θα παίξουμε με κόσμο. Υπάρχει κίνητρο και μεγάλη επιθυμία που μας δίνουν αυτά τα στοιχεία. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολα ματς», ανέφερε.

«Τα έχει όλα η Αταλάντα»

Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει την Αταλάντα, ανέφερε: «Είναι μια ομάδα με πολύ καλή τεχνική και πολύ καλή φυσική κατάσταση. Είναι γρήγορη στην επίθεση και δυνατή, δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να πάρει μπάλα. Είναι καλή στη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση και το αντίστροφο (transition) και πρόκειται για πολύ δυνατό αντίπαλο».

Πάντως ο Μαρτίνς δεν έδειξε να ασχολείται με τη στατιστική και τα εντός έδρας αποτελέσματα της Αταλάντα αφού υπογράμμισε πως είναι μια σπουδαία ομάδα. Ωστόσο δεν παρέλειψε να συμπληρώσει πως και η Αταλάντα έχει αδύναμα σημεία που θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. «Για ένα προπονητή δεν είναι ευχάριστο να βλέπει την ομάδα του για καιρό να μην έχει τα αποτελέσματα που θέλει εντός έδρας, ωστόσο είναι πολύ καλή ομάδα όπως είπαμε. Έχει εξελιχθεί πολύ στην Ιταλία και στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Δεν μετράει αν παίζει εντός ή εκτός. Ξέρουμε πως να την αντιμετωπίσουμε. Κάθε ομάδα έχει δυνατά και αδύναμα σημεία. Αυτά θέλουμε να εκμεταλλευτούμε. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές και για ‘κείνη στο ματς. Θέλουμε να καταθέσουμε την ταυτότητα και τον χαρακτήρα μας ως ομάδα και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Αυτή είναι η μόνη υπόσχεση που θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο μας που θα μας δει από μακριά αλλά και σε όσους θα είναι εδώ».

«Δίκαιη η αλλαγή του εκτός έδρας γκολ»

Ερωτηθείς τι θα ήθελε στο αυριανό (17/2) πρώτο ματς με την Αταλάντα στο Μπέγκαμο, ανέφερε ο 51χρονος τεχνικός: «Αν μπορούσα να ζητήσω κάτι, αυτό φυσικά θα ήταν η νίκη. Γνωρίζουμε την ποιότητα αντιπάλου. Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να προκριθούμε. Πιστεύουμε στη νίκη και την πρόκριση συνολικά. Το αισθανόμαστε κι αυτό θέλουμε να κάνουμε».

Τέλος, δεν δίστασε να πει ότι είναι δίκαιη η αλλαγή με την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ παρότι στα φετινά καλοκαιρινά προκριματικά του Champions League ο Ολυμπιακός πλήρωσε αυτή την αλλαγή με τον αποκλεισμό. «Όχι δεν αλλάζει τα σχέδιά μας η αλλαγή του κανονισμού για το εκτός έδρας γκολ. Είναι δίκαιος. Λέγεται ότι έγινε για να ευνοούνται οι μικρές ομάδες, εγώ λέω ότι ευνοούνται οι καλές ομάδες. Είναι δίκαιο. Ο Ολυμπιακός στην προκριματική φάση του Champions League ήταν θύμα της αλλαγής αλλά παρότι μας επηρέασε αρνητικά τη θεωρούμε δίκαιη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σισέ: Δυνατή η Αταλάντα, δυνατοί κι εμείς

Ο Φορτούνης επέστρεψε με γκολ στην ομάδα Β’.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News