Ολυμπιακός Champions League: Η πίστη Μαρτίνς και Μασούρα για την πρόκριση

Την πεποίθησή τους για πρόκριση επί της Μακάμπι στον β’ προκριματικό και εν τέλει επιστροφή στους ομίλους του Champions League (εφόσον μεσολαβήσουν προκρίσεις σε γ’ προκριματικό και φάση των πλέι οφ) εξέφρασαν Πέδρο Μαρτίνς και Γιώργος Μασούρας στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν μία μέρα πριν από το 1ο ματς κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισραήλ στη Χάιφα.

Αλλαγές στην ευρωπαϊκή λίστα και πονοκέφαλος για την υγρασία

Αρχικά ο Πέδρο Μαρτίνς ρωτήθηκε αν προβληματίζεται από τις καιρικές συνθήκες του Ισραήλ καθώς παρότι δεν θα υπάρχει πολύ υψηλή θερμοκρασία, υπάρχει τριπλάσια υγρασία σε σχέση με την Ελλάδα. «Ναι η υγρασία είναι πιο ψηλή σε σχέση με την Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε. Η θερμοκρασία είναι λίγο πολύ η ίδια αλλά η υγρασία είναι διαφορετική. Θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε ελπίζω», είπε ο Πορτογάλος και στη συνέχεια έδωσε τις ειδήσεις περί αλλαγών στην ευρωπαϊκή λίστα αφού οι Άβιλα και Κούντε που είχαν μείνει εκτός τελικά έγιναν οι δύο αλλαγές που δικαιούνταν να κάνει η ομάδα ένα 24ωρο πριν τη σέντρα του 1ου αγώνα και έμειναν εκτός παίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και πιο συγκεκριμένα οι Ανδρούτσος, Μπα και Χασάν.

«Ήταν σαν… ήττα πέρυσι, είναι άλλο φέτος»

Όταν επισημάνθηκε στον Μαρτίνς ότι παραμένει αήττητος στα προκριματικά με τον Ολυμπιακό έδειξε να μην το δέχεται αφού παρότι αποκλείστηκε με ισοπαλίες ο Ολυμπιακός πέρυσι από τη Λουντογκόρετς ο Πορτογάλος τεχνικός το βλέπει σαν ήττα. Παράλληλα, ερωτηθείς για το αν αισθάνεται πίεση μετά τον περυσινό αποκλεισμό, απέφυγε να κάνει… σύνδεση με το φέτος. «Δεν έχει σημασία που δεν χάσαμε πέρυσι αφού αποκλειστήκαμε. Το θεωρούμε σαν ήττα. Έχουμε αποφασίσει να κάνουμε ό,τι γίνεται να προκριθούμε. Είναι μια μεγάλη μέρα η αυριανή για μας, με έναν σημαντικό αγώνα. Ενωμένοι και συγκεντρωμένοι πάμε να τα καταφέρουμε ώστε να μην επιτρέψουμε άλλο αποκλεισμό», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε το στόχο και τις φιλοδοξίες που έχουμε. Όμως δεν κουβαλάμε… τράυματα από άλλες χρονιές στο παρελθόν ή τον περυσινό αποκλεισμό. Ξέρουμε τι θέλουμε και τις ικανότητες που έχουμε. Σ’ αυτό συγκεντρωνόμαστε μόνο».

«Αυτά είδα από Μακάμπι, όλοι… τελικοί»

Ερωτηθείς για το τι γνώμη σχημάτισε για τη Μακάμπι βλέποντάς τη από κοντά ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε: «Στον αγώνα με τη Μπερ Σεβά η αντίπαλός μας πέτυχε ένα πολύ γρήγορο γκολ. Είναι μια ομάδα με επιμονή και ποιότητα. Ξέρουμε πως θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι σαν τελικό, τον πρώτο από τους πολλούς που θα παίξουμε για να μπούμε στους ομίλους. Η Μακάμπι είναι ομάδα που θα προσπαθήσει να μας πιέσει και να επιβάλει το παιχνίδι της. Έχει πολύ καλά οργανωμένη άμυνα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Μασούρας: Θέλει προσοχή, επικοινωνία με Βρσάλικο

Ο Γιώργος Μασούρας που εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε: «Είναι προκριματικά Champions και απαιτείται προσοχή. Στόχος μας είναι η πρόκριση. Είναι σημαντικό να σκοράρω όποτε μπορώ, έχω όντως καλή παράδοση στα προκριματικά και θα ήθελα να τη συνεχίσω. Όμως ο στόχος είναι ομαδικός. Να περάσουμε πρέπει και θα ήταν σίγουρα υπέροχο αν έβαζα γκολ. Το σημαντικό είναι να πηγαίνεις βήμα βήμα. Μην σκέφτεσαι πόσο μακριά θες να φτάσεις. Η ομαδική δουλειά μπορεί να σε περάσει στην επόμενη φάση κι όταν βρεις τα πατήματά σου μπορείς να προσθέσεις πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού σου. Δεν είμαστε στο 100% αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι και τακτικά έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα με αυτοπεποίθηση».

Όσον αφορά στη μικρή ως τώρα συνεργασία του με τον Βρσάλικο, τόνισε: «Τώρα μπαίνει στην ομάδα, παρόλα αυτά ξέρουμε ότι έχει εμπειρία και φαίνεται. Επικοινωνεί μαζί μου και θα με βοηθήσει πολύ στο γήπεδο. Μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις όπως όλοι οι έμπειροι παίκτες».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News