Ολυμπιακός: Βαλμπουενά έναν χρόνο ακόμη, μπορείς, μας το δείχνεις

Η ηλικία είναι ένα νούμερο και μόνο, αν ο κάθε αθλητής είναι σε καλή κατάσταση όσο ετών και να είναι δεν έχει σημασία, ο Ολυμπιακός το ξέρει αυτό, όπως και ο Βαλμπουενά. Γράφει ο Δημήτρης Μαργωμένος…

Τι να πει κανείς και τι να γράψει, για το παιχνίδι που έκανε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Λες και η ομάδα του Πειραιά μετά τον αποκλεισμό της από την Αταλάντα έδιωξε ένα άγχος που τη βάραινε και ξαφνικά με ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης «εκτοξεύτηκε»!

Η αλήθεια είναι πως η Ευρώπη βάζει ένα «πρέπει» στην κάθε ομάδα και αυτό σίγουρα προσθέτει άγχος και δυσκολίες. Όμως από την άλλη είναι και το κίνητρο της Ευρώπης τεράστιο και αυτό νομίζω πως υπερτερεί του άγχους και της πίεσης.

Όπως και να έχει όμως, ο Ολυμπιακός λες και απελευθερώθηκε παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Βέβαια αυτό το βγάζει με συγκεκριμένους παίκτες στη σύνθεσή του και με ποδοσφαιριστές οι οποίοι βγάζουν μεγάλη ενέργεια στο χορτάρι.

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου ήταν κάπως πιο αργός, πιο «βαρύς», έφταιγε η παρουσία του Τικίνιο και δεν έπαιρνε τις μπαλιές του; Ίσως το γεγονός πως ο Καρβάλιο προσπαθούσε να πάρει όλες τις μπάλες επάνω του αλλά οι παίκτες του Αστέρα είχαν φροντίσει να του κλείσουν τους διαδρόμους; Πάντως όταν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Βαλμπουενά τα πάντα άλλαξαν.

Πήρε σκούπα ο Βαλμπουενά και ο Ολυμπιακός «καθάρισε»

Λες και μπήκε με σκούπα μέσα στο γήπεδο ο Γάλλος και άρχισε να πετάει δεξιά και αριστερά όλα τα αμυντικά συστήματα που είχε ο Αστέρας Τρίπολης για να αντιμετωπίσει τον ολυμπιακό. Πέταξε στα… σκουπίδια όλο το πλάνο του Αστέρα ο Βαλμπουενά και αμέσως η μηχανή των «ερυθρόλευκων» πήρε μπροστά.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Ολυμπιακός με το που μπήκε ο Βαλμπουενά ξαφνικά άνοιξε και άρχισε να τρέχει ουσιαστικά και να γίνεται κυρίαρχος. Μέσα σε λίγα λεπτά το παιχνίδι έγινε 4-0 και ο Βαλμπουενά είχε συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ!

Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο πως φάνηκε αμέσως και ο Καρβάλιο και είχε ασίστ στο 2-0, αφού ο Πορτογάλος μέσος βρήκε χώρους μπροστά του και τους εκμεταλλεύτηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Ο Ματιέ είναι ένας…

ΤΟ είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς πως ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι ένας, δεν υπάρχει άλλος και επίσης είπε ότι τον θέλει στην ομάδα για ακόμη έναν χρόνο.

Τι και αν ο Βαλμπουενά είναι 37 χρονών; Η ηλικία είναι ένα νούμερο και μόνο, αν ο κάθε αθλητής είναι σε καλή κατάσταση όσο ετών και να είναι δεν έχει σημασία, ο Ολυμπιακός το ξέρει αυτό και διαχρονικά είχε παίκτες μεγάλους σε ηλικία παίρνοντας απ’ αυτούς πολλά πράγματα.

Ο Γάλλος δείχνει ότι το… έχει για έναν ακόμη χρόνο, μπορεί, δεν έχει πρόβλημα. Όπως δεν έχει πρόβλημα ούτε να κάτσει και στον πάγκο και να μην αγωνιστεί σε κάποια παιχνίδια. Αυτό που θέλει είναι να μπαίνει σε αγώνες όπως με τον Αστέρα Τρίπολης, να παίζει την μπαλίτσα του, να δείχνει πόσο γουστάρει το ποδόσφαιρο και να προχωρά για τον επόμενο αγώνα…

Ματιέ, άλλον έναν χρόνο, μπορείς και το ξέρεις…

ΥΓ: Ο Βρουσάι έχει δουλέψει αρκετά για να μπορέσει να φτάσει σε σημείο να είναι ενδεκαδάτος, ακόμη και σε μία άγνωστη για αυτόν θέση. Και όπως δείχνει ο ίδιος, θέλει να πετύχει ως δεξί μπακ, έκανε καλό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και στην επίθεση έβγαλε μεγάλη ενέργεια.

ΥΓ2: Τρομερή ενέργεια βγάζει και ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αν είναι καλά στην υγεία του και δεν τραυματίζεται, μπορεί να δώσει πολλά πράγματα στους «ερυθρόλευκους».

ΥΓ3: Σε ματς όπως αυτά με τον ΟΦΗ ή τον Αστέρα Τρίπολης και γενικότερα στην Ελλάδα, ο Ελ Αραμπί ταιριάζει… γάντι. Είναι το παιχνίδι του Ολυμπιακού αυτό απέναντι σε μικρότερες ομάδες απ’ αυτόν που βολεύει τον Μαροκινό να κάνει αυτά που θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τικίνιο φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο σε αγώνες που ο Ολυμπιακός παίζει πιο κλειστά.

ΥΓ4: Θα το γράφω συνεχώς, εμείς τουλάχιστον γράφουμε για ποδόσφαιρο, αν είναι καλά ο Τικίνιο, αν έπαιξε καλά ο Ελ Αραμπί, στην Ουκρανία έχουν βόμβες επάνω από τα κεφάλια τους…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News