Ολυμπιακός: Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις - Παίκτες, ψυχολογία, ηρεμία και +13

Μπορεί να φαίνεται απλή η νίκη που πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΟΦΗ, όμως δεν ήταν και τόσο. Δεν εννοούμε το επίπεδο δυσκολίας, γιατί και οι Κρητικοί είχαν πολλές και σημαντικές απουσίες, αλλά τα κέρδη ήταν πολλά. Γράφει ο Δημήτρης Μαργωμένος…

Ένα ματς το οποίο απ’ όπου και αν το πιάσει κανείς, μόνο κέρδη θα βρίσκει για τον Ολυμπιακό έτσι όπως εξελίχθηκε. Είχαν μάθει οι «ερυθρόλευκοι» από πριν για το 1-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τον Ιωνικό και έτσι προστέθηκε ένα ακόμη κίνητρο-κέρδος στη λίστα πριν το παιχνίδι.

Βέβαια για να μιλάμε και με τη γλώσσα της αλήθειας δεν έχει και τόσο σημασία πλέον του τι κάνει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, αφού η βαθμολογική τους διαφορά έχει ξεφύγει εδώ και καιρό.

Πάμε να τα πιάσουμε από την αρχή…

Νίκησε τον ΟΦΗ με την καλύτερη εμφάνιση σε διάρκεια

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει τον ΟΦΗ πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερές του εμφανίσεις, ίσως και την καλύτερή του σε διάρκεια αγώνα. Από τα 90 λεπτά ματς, οι «ερυθρόλευκοι» στα 65 με 70 λεπτά ήταν στην… τσίτα και είχαν τον ΟΦΗ σχεδόν στο μισό γήπεδο!

Κέρδισε παίκτες ο Ολυμπιακός…

Στο ματς με τον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός κέρδισε και ποδσφαιριστές. Πρώτα απ’ όλα τον Κίτσο, μπήκε σε ένα παιχνίδι στο οποίο ανταποκρίθηκε μια χαρά και το γεγονός πως δεν είχε τόση πίεση στην πλευρά του, του έδωσε το δικαίωμα να ανεβαίνει στην επίθεση και να μπορεί να δείξει και τις επιθετικές του ικανότητες.

Μετά έχουμε και λέμε, Καρβάλιο! Ο Πορτογάλος έπαιξε και έδειξε για μία ακόμη φορά πως την… έχει την μπάλα και θα βοηθήσει αρκετά. Μετά σε καλή βραδιά ήταν όλη η ομάδα, αλλά ιδιαίτερα ορεξάτοι ήταν οι Ελ Αραμπί, Μασούρας.

Ψυχολογία και ηρεμία μετά την Αταλάντα

Ίσως το σημαντικότερο στοιχείο που πήρε ο Ολυμπιακός από τον αγώνα με τους Κρητικούς, να ήταν η ψυχολογία και η ηρεμία για τη συνέχεια. Οι «ερυθρόλευκοι» πριν λίγες ημέρες γνώρισαν τον αποκλεισμό από το Europa League στα ματς με την Αταλάντα και η ηρεμία παίζει μεγάλο ρόλο σε μία ομάδα.

Η νίκη με αυτήν την εμφάνιση έκανε, ιδιαίτερα τον κόσμο, να αφήσουν πίσω τα ματς της Ευρώπης, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και μάλιστα δυναμική…

ΥΓ: Ο Κίτσος έδειξε σίγουρα περισσότερα πράγματα από τον Ρέαπτσιουκ, τουλάχιστον αυτήν την εποχή, στο επιθετικό κομμάτι. Στην άμυνα δεν πιέστηκε ιδιαίτερα ο μικρός, αλλά όπως και να έχει η εμφάνισή του ήταν στα θετικά.

ΥΓ2: Έχει… τρελαθεί λίγο ο Σισέ, ο οποίος θέλει οπωσδήποτε να σκοράρει.

ΥΓ3: Δηλαδή αν ο Ολυμπιακός ήταν καλός σε όλη τη σεζόν, η διαφορά που θα ήταν; Δεν θα είχε χάσει κάτι βαθμούς με Ατρόμητο, Απόλλων Σμύρνης και θα ήταν μαλλον στους 20 βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ!

ΥΓ4: Τα είπαμε και μετά από την Αταλάντα, να κάνουμε και το σταυρό μας που εμείς εδώ μιλάμε για τους αγώνες του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και δεν έχουμε πάνω από το κεφάλι μας βομβαρδισμούς…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News