Ολυμπιακός: Αφιέρωμα της UEFA στον Τικίνιο, ο οποίος θέλει πρωτάθλημα και Europa League

Η UEFA έκανε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Τικίνιο Σοάρες, λέγοντας πως θέλει να κατακτήσει όσους περισσότερους τίτλους διεκδικεί ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν.

Ο Βραζιλιάνς φορ μίλησε για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, λέγοντας πως δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί είχε καιρό να παίξει, την παρουσία του στην Πόρτο, αλλά και τη συνεργασία που έχει με τον Πέδρο Μαρτίνς.

Αρχικά για την ενεργοποίησή του με τον Ολυμπιακό στα επίσημα ματς, μετά την Κίνα, είπε:

«Ήταν πραγματικά δύσκολο, μετά από μερικούς μήνες απραξίας, μετά την επιστροφή μου από την Κίνα ήρθε η πανδημία του κορονοϊού. Στην Πορτογαλία μπήκαμε σε lockdown και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Aυτό που έκανα ήταν να μείνω σπίτι και να προπονούμαι. Όταν είσαι συνηθισμένος να παίζεις σε κανονικούς ρυθμούς και μετά σταματάς για πέντε ή έξι μήνες, παίρνεις μερικά κιλά, αλλά ήμουνα συγκεντρωμένος, ώστε να επιστρέψω. Είμαι ο τύπος που δεν παραιτείται ποτέ. Οποτεδήποτε πάρω μια ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο είμαι μέσα».

«Είναι απαιτητικός»

Σχετικά με τη συνεργασία του με τον Πέδρο Μαρτίνς, με τον οποίο ήταν μαζί και στην Γκιμαράες, σχολίασε ο Βραζιλιάνος φορ:

«Έπαιξα υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μάρτινς και στην Γκιμαράες, όπου ήμουν μικρότερος. Τώρα είμαι πιο έμπειρος και πιο αναπτυγμένος σαν παίχτης, αλλά αυτός έχει παραμείνει ο ίδιος. Είναι απαιτητικός και προσπαθεί να βοηθήσει τους παίκτες του να βελτιώνονται κάθε μέρα. Είναι φανταστικό».

Για την παρουσία του στην Πόρτο: «Η παρουσία μου στην Πόρτο, για μένα, ήταν απίστευτη. Ήταν σουρεαλιστικό γιατί ήρθα από το πουθενά και το πέρασμα μου από την Πόρτο θα είναι για πάντα ξεχωριστό και θα το θυμάμαι για πάντα».

«Θέλω να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα και να πάμε μακριά στο Europa»

Σε ερώτηση για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό, απάντησε ο Τικίνιο: «Οι πρώτοι μου μήνες εδώ δεν ήταν εύκολοι, γιατί δεν είχα παίξει για έξι μήνες.

Έχω κάνει καλές εμφανίσεις, έχω πετύχει γκολ και έχω βοηθήσει, γενικά, τους συμπαίκτες μου να πάρουμε νίκες. Θέλω να πάρουμε το πρωτάθλημα και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Europa League. Γενικά, όσους τίτλους μπορούμε να κατακτήσουμε, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News