ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0: «Ξεμπούκωσε» και... πατάει γκάζι για Τούμπα!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0: Επιστροφή στις νίκες για τους «ερυθρόλευκους» με τα γκολ των Μασούρα, Τικίνιο

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μέσα στο 2022 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, έχασε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ από το τελικό 2-0 και πάει Θεσσαλονίκη για να… τελειώσει και το φετινό πρωτάθλημα.

 

Κόντρα σε έναν «πληγωμένο» ΠΑΣ Γιάννινα με αρκετές απουσίες, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 στο Καραϊσκάκη για τη 19η αγωνιστική της Super League και να βγαλει σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού δείγματα από την ομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

Σε ένα σημαντικό σημείο για το πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πανηγυρίσουν την επιστροφή στις νίκες, αφού την άλλη εβδομάδα έχουν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το τρίποντο απέναντι στον ΠΑΣ ανεβάζει αρκετά τους Πειραιώτες ψυχολογικά κυρίως.

Απουσίες είχε και ο Ολυμπιακός για αυτό και ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να έχει κάποιες αλλαγές στο αρχικό του σχήμα. Όπως ότι έδωσε φανέλα βασικού, ξανά, στον Αβραάμ αφού ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος λόγω τραυματισμού έμεινε τελικά εκτός αποστολής. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0: Θύμισε ομάδα πριν τα Χριστούγεννα

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός θύμισε αρκετά την ομάδα που ήταν πριν από τη διακοπή των Χριστουγέννων. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους, πίεσαν τον ΠΑΣ και κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ.

Βέβαια έπαιξε μεγάλο ρόλο και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός άνοιξε γρήγορα το σκορ. Μόλις στο 4′ η ομάδα του Πειραιά έκανε το 1-0 στο ματς. Διεκδίκησε την μπάλα ο Ελ Αραμπί στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να φτάνει στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου ο Σάλιακας έκανε το γύρισμα με το κεφάλι για τον Σούλη. Όμως ήταν κοντά ο Μασούρας, ο οποίος μπήκε στη φάση και με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, αλλά η επόμενη καλή στιγμή ήρθε μισή ώρα μετά, ενώ ο ΠΑΣ δύσκολα μπορούσε να περάσει το κέντρο.

Στο 35′ ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα, ο Βαλμπουενά έδωσε στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Ανδρούτσο, ο οποίος όμως πλάσαρε άουτ από καλή θέση στα δεξιά της μεγάλης περιοχής.

Τρία λεπτά μετά, στο 38′, ο ΠΑΣ έδιωξε την μπάλα από την άμυνά του, αλλά αυτή στρώθηκε στον Εμβιλά μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά κατέληξε αρκετά άουτ.

Παρά τις ευκαιρίες του Ολυμπιακού το σκορ δεν άλλαξε και έμεινε το 1-0 με το γκολ του Μασούρα.

Δεν απειλήθηκε και όταν τσίτωσε, έκανε το 2-0

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε μεγάλη διαφορά από το πρώτο μέρος στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί οι οποίοι είχαν το πάνω χέρι στο ματς και την κατοχή της μπάλας και ήταν αυτοί οι οποίοι αποφάσιζαν για το ρυθμό του αγώνα.

Στο 58΄είχε μία καλή στιγμή ο Ολυμπιακός για ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μανωλάς έπιασε τη γυριστή κεφαλιά με τον Σάλιακα όμως να διώχνει επάνω στη γραμμή και να μένει το 1-0 στο ματς!

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στα πόδια του χωρίς όμως να φτάνει σε κάποια μεγάλη ευκαιρία.  Ο ΠΑΣ από την πλευρά του στα τελευταία λεπτά άρχισε να βγαίνει δειλά στην επίθεση, με δύο σουτ του Καραχάλιου, χωρίς όμως τον επιθυμητό στόχο.

Οι δύο αυτές φάσεις φαίνεται πως… τσίτωσαν τον Ολυμπιακό και στο 88′ ήρθε το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους»! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόνι Λόπες, η μπάλα πήγε στον Ανδρούτσο ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως στην πορεία βρέθηκε ο Τικίνιο και με το κεφάλι από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-0!

Παίρνοντας έτσι ο Ολυμπιακός την πρώτη του νίκη για το 2022, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από δύο σερί ισοπαλίες με 0-0 (Απόλλων Σμύρνης, Παναθηναϊκό), για το πρωτάθλημα της Super League.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Μπα, Μανωλάς (70′ Λαλά), Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (79′ Βρουσάι), Μασούρας, Ελ Αραμπί (70′ Τικίνιο).

ΠΑΣ Γιάννινα (Η. Μεταξάς): Σούλης, Σάλιακας, Παντελάκης (46′ Μορέιρα), Καραχάλιος, Κάργας, Τριάδης (60′ Λώλης), Μπρένερ (80′ Μίνα), Εραμούσπε, Σιόντης (46′ Λιάσος), Οικονομόπουλος (60′ Ρίζος), Στάνκο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News