Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-1: Ο Μασούρας... θέλει το νταμπλ σπίτι του!

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν την παράταση για να καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος

Μπορεί να παρατάχθηκε με τα δεύτερα ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναιτωλικό στη ρεβάνς της ήττας με 2-1 στο Αγρίνιο, αλλά μπόρεσε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, νικώντας στην παράταση με 3-1!

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από την ομάδα του Αγρινίου, όμως έδωσαν δικαιώματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τα οποία ο Παναιτωλικός τα εκμεταλλεύτηκε. Πήγε να κάνει την έκπληξη στο Καραϊσκάκη, αλλά ο Μασούρας είχε αντίθετη άποψη στο παιχνίδι.

Ο Έλληνας εξτρέμ μπήκε στο ματς ως αλλαγή, έβαλε δύο γκολ και έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό, με ένα γκολ στις καθυστερήσεις και ένα στα τελευταία λεπτά της δεύτερης παράτασης! 

Όποτε «τσίτωνε» έπαιρνε τον έλεγχο

Ο Ολυμπιακός στα τελευταία του ματς συνηθίζει να μπαίνει δυνατά και να καταφέρνει να σκοράρει νωρίς. Έτσι και τώρα με τον Παναιτωλικό μπόρεσε μόλις στο 6′ να σημειώσει το γκολ και να ανοίξει το σκορ.

Τα πρώτα λεπτά ανήκαν ολοκληρωτικά στον Φαντιγκά. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων» έπαιξε για πρώτη φορά ως βασικός. Μόλις στο 3′ είχε δοκάρι, όταν η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε στον Φαντιγκά ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Εκείνο ήταν το… μήνυμα, καθώς τρία λεπτά μετά, στο 6′, μπόρεσε να σημειώσει το πρώτο του γκολ με την ομάδα του Πειραιά. Έγινε το λάθος από τον Μάρτενσον, ο Φαντιγκά έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Καρβάλιο να γίνεται κάτοχΌς της και να κάνει την κάθετη μπαλιά στον Φαντιγκά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε για το 1-0 του ματς!

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» δε σταμάτησαν την πίεσή τους στον Παναιτωλικό, δημιουργώντας έτσι κάποιες καλές φάσεις, χωρίς όμως να σκοράρουν. Όσο, όμως, περνούσε ο χρόνος ο Ολυμπιακός έριχνε το ρυθμό του και ο Παναιτωλικός κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο.

Μπόρεσε να απειλήσει τον Τζολάκη με μακρινό σουτ, όπως των Μεντόζα, Ντάγκο στο 27′ και 41′ αντίστοιχα, χωρίς όμως να φτάνει σε κάτι καλό η ομάδα του Αγρινίου.

Το τέλος όμως ανήκε στον Ολυμπιακό, καθώς στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου «τσίτωσε» και είχε δύο καλές στιγμές με μία κεφαλιά του Ονιεκούρου και ένα καλό σουτ του Καρβάλιο από μακριά, στο 44′ και 45′, αλλά η μπάλα και τις δύο φορές κατέληξε άουτ.

Έτσι έμεινε το 1-0 του ημιχρόνου για τον Ολυμπιακό…

Το έψαξε από την αρχή ο Παναιτωλικός και ο Ολυμπιακός χαλάρωνε

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός είχε το σκορ πρόκρισης από το πρώτο μέρος και ο Παναιτωλικός ήθελε να βγει μπροστά και να κυνηγήσει την ισοφάριση. Έτσι άρχισε να γίνεται απειλητικός στην επίθεσή του, με τον Ντουάρτε να είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης των φιλοξενούμενων, ενώ πήρε τα… πάνω του και ο Νταγκό από τ’ αριστερά.

Στο 47′ ο Νταγκό έκανε το μακρινό σουτ, με τον Τζολάκη να μπλοκάρει σταθερά. Λίγα λεπτά μετά, στο 56′, ο Ντουάρτε δοκίμασε το μακρινό σουτ μετά από καλή συνεργασία στα δεξιά με τον Καρέλη, όμως ο Τζολάκης κατάφερε να διώξει!

Στο 68′ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει κάνει αρκετές αλλαγές και ο Ρόνις Λόπες ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι μετά από ατομική ενέργεια μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή του Παναιτωλικού, πλάσαρε και ο Ανέστης έδιωξε.

Η απάντηση της ομάδας του Αγρινίου ήρθε στο 73′, με τον Ντουάρτε, ξανά, να κάνει το σουτ και τον Τζολάκη να διώχνει.

Πήρε «φωτιά» μέσα σε λίγα λεπτά!

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει, ενώ ο Ολυμπιακός χαλάρωνε στο παιχνίδι του και το «πλήρωσε». Στο 85′ ο Μπαρμπόσα έκανε τη σέντρα από τ’ αριστερά και ο Καρέλης με προβολή από κοντά, αφού ξέφυγε από τον Μπα, πλάσαρε για το 1-1! Δίνοντας στην ομάδα του ένα σκορ πρόκρισης.

Τέσσερα λεπτά μετά, στο 89′, ο Ντουάρτε είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Παναιτωλικός έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να… τρέχει και μπόρεσε να βρει το γκολ για να πάρει το ματς παράταση. Στο 90+2′, σέντρα του Βρουσάι από τα δεξιά, ο Ρόνι Λόπες έκανε το γύρισμα στην κίνηση από την αριστερή πλευρά και ο Μασούρας αφού κοντρόλαρε με το στήθος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 και τον αγώνα στην παράταση!

Ξανά, ασίστ Λόπες, γκολ Μασούρας και πρόκριση!

Το παιχνίδι στη δεύτερη παράταση δεν άλλαξε ρυθμό. Ο Ολυμπιακός πίεζε, ο Παναιτωλικός κράταγε την άμυνά του και έτσι κυλούσαν τα λεπτά.

Και ενώ όλα έδειχναν πέναλτι, ο Μασούρας ήθελε να πάει… σπίτι του νωρίτερα! Στο 115′ έκλεψε ο ίδιος την μπάλα, άλλαξε με τον Ρόνι Λόπες, έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας και με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 3-1, δίνοντας στον Ολυμπιακό σκορ πρόκρισης!

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Βρουσάι, Παπαδόπουλος, Μπα, Κίτσος, Κανέ (65′ Μαντί Καμαρά), Σουρλής (98′ Ανδρούτσος), Καρβάλιο (65′ Ρόνι Λόπες), Φαντιγκά (53′ Μασούρας), Ονιεκούρου (76′ Κούντε), Ελ Αραμπί (53′ Τικίνιο).

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Αντούνες (57′ Φλόρες), Βργκοτς, Ντουάρτε, Περέιρα, Νταγκό (90′ Τσιγγάρας), Μπακαδήμας (57′ Λάρσον), Μαλής, Μάρτενσον (105′ Λούι), Μεντόζα (82′ Μπαρμπόσα), Καρέλης (90′ Χουχούμης).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News