Ολυμπιακός - Άρης 2-1: Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται στα τελευταία λεπτά

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Καραϊσκάκη με 2-1 απέναντι στον Άρη και να μπει με το… δεξί στα πλέι οφ της Super League.

Σε ένα ματς στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την άτυπη εκδίκησή τους για τη μοναδική ήττα που γνώρισαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πριν μία εβδομάδα από τον Άρη με 2-1 στη Θεσσαλονίκη.

Στο Καραϊσκάκη, πάντως, έγινε ένα ματς το οποίο τα είχε όλα. Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Τρία γκολ, σκόραραν και οι δύο ομάδες, αρκετές φάσεις, δοκάρι, δύο πέναλτι, ένταση, τα είχε όλα και σίγουρα ο κόσμος ευχαριστήθηκε ποδόσφαιρο.

Το έψαξε, το βρήκε, το άφησε, το έβαλε!

Μπήκε δυνατά ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Άρη στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν σε όλο το γήπεδο, πίεσαν τους Θεσσαλονικείς και προσπάθησαν να βγάλουν επιθέσεις.

Από την άλλη ο Άρης προσπάθησε να κρατήσει την άμυνά του και να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό στις αντεπιθέσεις, κάτι το οποίο το κατάφερε αφού έγινε απειλητικός και είχε μάλιστα μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί.

στο 24′ ο Καρβάλιο έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή του Άρη, έδωσε στον Ελ Αραμπί, όμως ο Μαροκινός δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Κουέστα.

Λίγο αργότερα, στο 24′, ο Άρης απάντησε στη μεγάλη στιγμή του Ολυμπιακού. Γύρισμα του Σούντγκρεν από τα δεξιά, στρώθηκε η μπάλα στον Ιτούρμπε ο οποίος έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Βατσλίκ έδιωξε την μπάλα κρατώντας το μηδέν στην εστία του!

Οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια είχαν ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία για να προηγηθούν, όταν στο 37′ ο Γκάνεα ανέτρεψε τον Ροντρίγκες στην περιοχή και ο Μανούχος έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Αραμπί, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κούεστα στο 40′!

Παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός στα υπόλοιπα λεπτά έβγαλε ένα άγχος και είχε βιαστικές επιλογές, κατάφερε να σημειώσει το γκολ πριν το ημίχρονο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Καρβάλιο εκτέλεσε κόρνερ και ο Σισέ με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-0!

Ωραίος ο Άρης, αλλά ο Ολυμπιακός «μίλησε» στο τέλος

Το δεύτερο ημίχρονο τα είχε όλα! Πολλές φάσεις, δύο γκολ, πέναλτι και αρκετά νεύρα από πλευράς φιλοξενούμενων.

Από νωρίς ο Ολυμπιακός κατάφερε να απειλήσει και μάλιστα με μία φάση διαρκείας. Εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη, έδιωξε η άμυνα του Άρη, ο Εμβιλά στην επαναφορά έκανε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Ελ Αραμπί έκανε το γύρισμα και ο Εμβιλά ξανά από κοντά έκανε το πλασέ και έδιωξε ο Κουέστα στη γραμμή!

Λίγα λεπτά μετά, στο 51′, ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε φάση του Βατσλίκ με τον Καμαρά, αρχικά ο Μανούχος έδειξε την άσπρη βούλα, ωστόσο στη συνέχεια είδε τη φάση στο VAR και έδειξε κίτρινη κάρτα στον Καμαρά για θέατρο.

Ο Άρης συνέχισε να παίζει καλά στην αντεπίθεση και στο 61′ ο Καμαρά έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Εντιαγέ, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και στο τετ α τετ πλάσαρε τον Βατσλίκ για το 1-1!

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» έψαξαν το δεύτερο γκολ. Στο 72′ ο Ολυμπιακός είχε επίσης καλή φάση. Ο Αγκιμπού Καμαρά σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και ο Κούεστα κατάφερε και έδιωξε με το πόδι του! Στο 83′ ο Αγκιμπού έστρωσε στον Μαντί Καμαρά, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Σισέ πήρε το πέναλτι από τον Φαμπιάνο, την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Αραμπί και αυτήν τη φορά, στο 83′, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1!

Το πιο σημαντικό, κόσμο και από τις δύο πλευρές

Πάντως πέρα από το γεγονός πως είδαμε καλό ποδόσφαιρο στο Καραϊσκάκη, το πιο σημαντικό ήταν πως στο γήπεδο υπήρχαν οπαδοί και από τις δύο πλευρές. Ο Ολυμπιακός είχε κανονικά τον κόσμο του, όπως και ο Άρης από την πλευρά του μία μικρή μερίδα σε μία κερκίδα του γηπέδου.

Μία εικόνα που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια, σε αγώνα πρωταθλήματος, μεταξύ των «μεγάλων» του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Μανωλάς, Σισέ, Λαλά (81′ Βρουσάι), Μπουχαλάκης (63′ Μαντί Καμαρά), Εμβιλά, Καρβάλιο (63′ Βαλμπουενά), Μασούρας (46′ Αγκιμπού Καμαρά), Ροντρίγκες (63′ Τικίνιο), Ελ Αραμπί.

Άρης (Χ. Μπούργος): Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ιτούρμπε (69′ Χαΐροβιτς), Μπρούνο Γκάμα (69′ Πάλμα), Εντιαγέ, Σούντγκρεν, Γκάνεα (76′ Αγμπενένιου), Ματίγια, Καμαρά, Σάσα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News