Νότιγχαμ Φόρεστ: Ο θρίαμβος της ανθρώπινης δύναμης, ο άθλος του Κούλη Δουρέκα

Ήταν 4 Φεβρουαρίου 2015 όταν ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα της Super League. Το ρολόι του Καραϊσκάκη σημάδευε το 30ό λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Τσόρι έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Αφελάι και ο Ολλανδός την «κάρφωσε» στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Αυτή τη φορά, όμως, ο «ερυθρόλευκος» πανηγυρισμός δεν ήταν κοινότυπος, ούτε συνηθισμένος. Και οι έντεκα ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ακολούθησαν τη διαδρομή του σκόρερ προς τον πάγκο της ομάδας και έσπευσαν όλοι μαζί να αγκαλιάσουν έναν άνθρωπο που ήταν πάντα δίπλα τους για να μην τους λείπει τίποτα.

Ήταν οι μέρες που ο Κυριάκος Δουρέκας, ο επί δύο και πλέον δεκαετίες αγαπημένος Κούλης των ανθρώπων του Ολυμπιακού ανέβαινε κάθε μέρα το δικό του Γολγοθά εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. Άλλωστε, μόνο για έναν εξαιρετικά σοβαρό λόγο θα μπορούσε να απουσιάζει από το δεύτερο σπίτι του, τον πάγκο των Πειραιωτών.

Ενας σεμνός, ακούραστος εργάτης

Με την ίδια σεμνότητα που τον χαρακτήριζε πάντα, με την ίδια σεμνότητα που είχε δώσει εκείνη τη μεγάλη προσωπική του μάχη, πάντα ο Κυριάκος Δουρέκας ήξερε καλύτερα από τον καθένα να προσθέτει τα δικά του πολύτιμα λιθαράκια στην κατασκευή στέρεων ποδοσφαιρικών οικοδομημάτων. Ακούραστος εργάτης με ανεκτίμητη προσφορά επί 25 χρόνια στον Ολυμπιακό, ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους των πρωταθλητών Ελλάδος που εγκαταστάθηκαν στο Νότιγχαμ (από τον Δεκέμβριο του 2018) για να τρέξουν το φιλόδοξο project της Φόρεστ.

Έχοντας αποκομίσει τεράστιες εμπειρίες από τη μακρά του διαδρομή σε έναν σύλλογο ιδιαίτερων απαιτήσεων, όπως ο Ολυμπιακός, ο Κυριάκος Δουρέκας ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση για να νοικοκυρέψει έναν σύλλογο που έμοιαζε να υποφέρει σε αρκετά δομικά ζητήματα που άπτονταν της καθημερινής του λειτουργίας.

Και σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά τη μετακόμισή του στην Αγγλία, ο Κούλης Δουρέκας αναδείχτηκε για άλλη μια φορά όχι απλά νικητής, αλλά θριαμβευτής της ίδιας της ζωής.

Κι απόλυτα φυσιολογικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον συμπεριέλαβε στους αθόρυβους εργάτες, τους αθόρυβους ήρωες της ιστορικής ανόδου στην Premier League, κατά τη διάρκεια της τρελής γιορτής που στήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο του Νότιγχαμ το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο ίδιος ο αθλητικός διευθυντής της Φόρεστ, πάντως, θέλησε για άλλη μια φορά να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σεμνά και ταπεινά, αρκέστηκε απλά να στείλει το δικό του μήνυμα μέσω social media.

Η ζωή βλέπετε ανταμείβει τους στρατηγούς, αλλά επιφυλάσσει αρκετές φορές μαγικές κι ονειρεμένες στιγμές και στους αθόρυβους στρατιώτες. Και ο Κυριάκος Δουρέκας δεν ήταν απλά ένας πολύτιμος συνεργάτης καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής του, είτε στον Ολυμπιακό, είτε στη Νότιγχαμ. Υπήρξε και εξακολουθεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News