Μακάμπι Χάιφα: Αυτός ο παίκτης είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον Ολυμπιακό!

Ο Ομέρ Ατζίλι είναι ο αστέρας της Μακάμπι Χάιφα, αντιπάλου του Ολυμπιακού στο β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Προέρχεται από μια εντυπωσιακή σεζόν με 28 γκολ και 14 ασίστ σε 51 συμμετοχές. Πλέον, «λάμπει» έπειτα από χρόνια που οι συμπατριώτες του είχαν χάσει την πίστη τους στο ταλέντο του.

Ο Ομέρ Ατζίλι άρχισε να απασχολεί τους «κατασκόπους» των μικρομεσαίων ομάδων των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων το 2014. Ήταν 20 ετών, εξτρέμ με εξαιρετικό ένας εναντίον ενός, ταχύτητα, μπορούσε να παίξει και στις δύο πλευρές, αλλά και στον άξονα και μπορούσαν να δουν πως είχε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα και θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Για κλαμπ που ψάχνουν value, ο Ατζίλι έγινε… στόχος. Ήταν κελεπούρι της αγοράς. Τότε έπαιζε στην Μπεϊτάρ της Ιερουσαλήμ και την περίοδο 2014-15 έβαλε έξι γκολ σε 30 ματς. Την επόμενη σημείωσε οκτώ σε 33 συμμετοχές. Στο Ισραήλ, έλεγαν πως ίσως να ήταν και ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που έβγαλε η χώρα μετά τους Χάιμ Ρεβίβο και Γιόσι Μπεναγιούν.

Η αποτυχία στην ελίτ, η επιστροφή και η νέα απογοήτευση στην Κύπρο

Σύλλογοι από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία τον παρακολούθησαν, αλλά ήταν οι Ισπανοί εκείνοι που έδωσαν… μάχη. Προτάσεις κατέθεσαν η Εσπανιόλ, η Λας Πάλμας και η Γρανάδα. Ο Ατζίλι αποφάσισε να πάει στην τελευταία. Στα 23 του πια, όμως, δεν «έπιασε» στην Ανδαλουσία όπου μπροστά του είχε τον πρώην ερυθρόλευκο Καρσελά να του φράζει τον δρόμο προς την βασική 11άδα.

Στη Γρανάδα δεν υπήρχε η υπομονή να τον… περιμένουν να αναπτυχθεί. «Εξοστρακίστηκε» από την ομάδα. Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Τα 32 γκολ που σημείωσε σε 85 αγώνες, έπεισαν τον ΑΠΟΕΛ να κινηθεί γρήγορα και να τον «καπαρώσει».

Ούτε στην Κύπρο, όμως, «στέριωσε» παρόλο που αναγνωρίστηκε το ταλέντο του και η ικανότητά του. Τα προβλήματά του να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, αλλά και οι δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι «γαλαζοκίτρινοι» εκείνη την εποχή αποτέλεσαν τεράστια εμπόδια ώστε να βρει τα πατήματά του.

Άλλος παίκτης στη Μακάμπι Χάιφα

Η Μακάμπι Χάιφα του έδωσε την ευκαιρία τον Ιανουάριο του 2021 κι ο Ατζίλι άρχισε να αποδίδει αμέσως. Σε μισή σεζόν έβαλε έξι γκολ σε 23 ματς.

Η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κόουτς Μπαράκ Μπακχάρ έκανε… θαύματα για τον Ισραηλινό επιθετικό που την περασμένη αγωνιστική περίοδο έδειξε τα προσόντα με εξαιρετικές εμφανίσεις και παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News