Ιωνικός - Ολυμπιακός 0-3: Με τέτοιον Βατσλίκ και τέτοιες γκολάρες, θυμίζει ξανά... εξπρές!

Ιωνικός – Ολυμπιακός 0-3: Δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» στη Νίκαια, ωστόσο έχοντας σε καλή ημέρα τον Βατσλίκ και κάνοντας ένα καλό δεύτερο μέρος, πήραν τη νίκη

Χρειάστηκε να βάλει το… χέρι ο Τόμας Βατσλίκ για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να νικήσει τον Ιωνικό στη Νίκαια με 3-0 για την 22η αγωνιστική της Super League!

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο είδαν τον Ιωνικό να τους βάζει δύσκολα στο ματς, αλλά ο Τσέχος γκολκίπερ τα έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω στο παιχνίδι στη Νίκαια, αφού στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης έπαιζε… μόνο του τους γηπεδούχους.

Παρόλα αυτά όμως επιθετικά κατάφερε ο Ολυμπιακός να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο με ένα τρομερό γκολ του Αγκιμπού Καμαρά και να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα μέχρι τα αποδυτήρια. Στη συνέχεια όμως ο Πέδρο Μαρτίνς «διάβασε» καλά τακτικά τον αγώνα.

Έβαλε τον Μπουχαλάκη στο γήπεδο και εκεί τελείωσαν όλα, αφού μέσα σε λίγα λεπτά διαμορφώθηκε το τελικό 0-3…

Ο Ολυμπιακός κρατάει την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, όποτε και έδειξε ότι αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του και να βγάζει στο γήπεδο αυτά τα οποία θέλει για να παίρνει τα θετικά αποτελέσματα.

Ιωνικός – Βατσλίκ 0-1

Λίγο έλειψε ο Ολυμπιακός να κάνει ένα ξεκίνημα όπως με τον Παναιτωλικό, ματς στο οποίο μόλις στο 4′ ήταν 2-0 το σκορ. Στη Νίκαια μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 3′ σκόραρε με την κεφαλιά του Τικίνιο. Γκολ όμως το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης ο Μαντί Καμαρά.

Παρά το… παραλίγο 0-1, ο Ιωνικός βρήκε γρήγορα τα πατήματά του. Στο 14′ ο Λένις βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε, αλλά ο Βατσλίκ έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια του! Δέκα λεπτά μετά όμως, στο 24′, ήρθε το 0-1 και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Σουτ του Αγκιμπού Καμαρά έξω από τη μεγάλη περιοχή και την έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Η συνέχεια ανήκε στον Ιωνικό, ο οποίος θα πρέπει να αισθάνεται και αδικημένος από το σκορ του ημιχρόνου. Στο 33′ ο Ντάλσιο έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Τσέχος τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» έδιωξε με το χέρι του σε κόρνερ! Και στο 44′ ο Ιωνικός είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Άοσμαν έβγαλε τετ α τετ τον Μαντζή, ο οποίος πλάσαρε και έδιωξε ο Βατσλίκ, ενώ στην επαναφορά ο Άοσμαν έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Βατσλίκ ξανά έδιωξε σε κόρνερ!

Ο Μπουχαλάκης «έδεσε» τον Ιωνικό!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε τον Μπουχαλάκη στο γήπεδο αντί του Βαλμπουενά. Ο Πορτογάλος τεχνικός αυτό το έκανε γιατί στο πρώτο μέρος έβλεπε τον Ιωνικό να βγαίνει μαζικά στην επίθεση από τον άξονα και αυτό δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στους «ερυθρόλευκους».

Για αυτό και ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε μέσα τον Μπουχαλάκη, έτσι ώστε να «στρώσει» το κέντρο του Ολυμπιακού και ο Έλληνας μέσος το έκανε πράξη.

Από την ώρα που μπήκε ο Ιωνικός ήταν σαν να… σταμάτησε στην επίθεσή του!

Ξαφνικά ο Ολυμπιακός είχε επιθετική έμπνευση

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν είχε να ασχοληθεί τόσο με την αμυντική του λειτουργία κατάφερε να βγει μπροστά με καλύτερες αξιώσεις απ’ ότι στο πρώτο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν συνεργασίες στην επίθεσή τους και μπόρεσαν να βγάλουν φάσεις και να απειλήσουν τον Χουτεσιώτη.

Στο 54′ ο Μπουχαλάκης έκανε την μπαλιά στην περιοχή, ο Μασούρας κοντρόλαρε την μπάλα και τη στιγμή που πήγε να πλασάρει τον ανέτρεψε ο Ρομαό μέσα στην περιοχή. Ο Μανούχος έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τικίνιο και στο 56′ έγινε το 0-2!

Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 58′, οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να σημειώσουν και ένα τρίτο γκολ με πολύ ωραίο τρόπο. Ο Μασούρας μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή του Ιωνικού μετά από ατομική ενέργεια έφερε την μπάλα στο αριστερό και με ωραία εκτέλεση την έστειλε στην εστία του Χουτεσιώτη για το 0-3!

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι (79′ Τσιγιρώτης), Σάντσεζ, Κιάκος, Κάνιας, Ματσούκας (90′ Πογοσιάν), Ρομαό, Λένις (79′ Μαχαίρας), Ντάλσιο, Άοσμαν (64′ Πλατέλλας), Μάντζης (79′ Μάναλης).

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (82′ Μπα), Λαλά, Εμβιλά (65′ Ονιεκούρου), Μ. Καμαρά, Αγκ. Καμαρά, Βαλμπουενά (46′ Μπουχαλάκης), Ροντρίγκες (43′ λ.τρ. Μασούρας) Τικίνιο (65′ Ελ Αραμπί).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News