ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ: Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο Ολυμπιακός, είναι η συνηθισμένη «κοιλιά»;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ: Τρία σερί ματς χωρίς νίκη ο Ολυμπιακός στις εγχώριες διοργανώσεις, περνάει αγωνιστική «κοιλιά» ή υπάρχει θέμα;

Το ερώτημα είναι απλό και η απάντηση θα πρέπει να δοθεί μέσα στο γήπεδο και όχι σε λόγια, γράφει ο Δημήτρης Μαργωμένος

Δεν μπόρεσε ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη ούτε στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, στο πρώτο ματς Κυπέλλου της φάσης των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Τρίτο σερί ματς στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» μένουν μακριά από τη νίκη, έχοντας μέχρι τώρα στην αρχή του 2022 δύο ισοπαλίες με 0-0 απέναντι σε Απόλλων Σμύρνης, Παναθηναϊκό στη Super League και μία ήττα 2-1 τώρα από τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο.

Πραγματικά θα πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω για να βρούμε πότε ο Ολυμπιακός σε εγχώριες διοργανώσεις είχε ξανά τρία σερί ματς χωρίς νίκη!

Αυτό όμως το οποίο δεν αρέσει σε αρκετό κόσμο είναι όχι τόσο τα αποτελέσματα όσο όμως η εικόνα που έχει η ομάδα του Πειραιά. Αν και στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός είχε στοιχεία τα οποία σε προηγούμενα παιχνίδια είχαν λείψει αρκετά.

Είχε τρεξίματα, πήγαινε πρώτος στην μπάλα, έβγαζε πάθος και αποφαιστικότητα, έβαλε και ένα γρήγορο γκολ. Στο δεύτερο μέρος όμως μετά από το 60′ τα έχασε όλα αυτά, δίνοντας στον Παναιτωλικό το δικαίωμα να πάρει τη νίκη.

Δημιουργείται ένα σημαντικό ερώτημα για τον Ολυμπιακό…

Από τις εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός όλο αυτό το διάστημα δημιουργείται ένα σημαντικό ερώτημα. Αν αυτές οι εμφανίσεις είναι απόρροια μίας συνηθισμένης αγωνιστικής «κοιλιάς» απ’ αυτές που έχουν όλες οι ομάδες μέσα στη σεζόν ή υπάρχει πρόβλημα γενικότερα μέσα στην ομάδα;

Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο μπορεί να απαντήσει ο Ολυμπιακός και μόνο, όχι στα λόγια και σε δηλώσεις ποδοσφαιριστών και προπονητών, αλλά μέσα στο γήπεδο! Εκεί θα πρέπει να δώσει τις απαντήσεις της η ομάδα του Πειραιά και πουθενά αλλού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς το είπε από την πλευρά του ότι τα πάντα ξεκινούν από τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή στο Καραϊσκάκη. Έχει απέναντί του ο Ολυμπιακός έναν φιλόδοξο αντίπαλο, ο οποίος θέλει να κάνει το δικό του «θόρυβο» απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας. Οπότε θα πρέπει ο Ολυμπιακός να βγάλει αντίδραση, μετά από τα τρία ματς χωρίς νίκη έτσι ώστε να δώσει και τις απαντήσεις του στον κόσμο που προβληματίζεται, αλλά και στους αντιπάλους του οι οποίοι ελπίζουν δειλά…

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς συνήθως τον Ιανουάριο ήταν σε φόρμα

Πάντως αν κάτι μας είχε δείξει ο Πέδρο Μαρτίνς σε προηγούμενες χρονιές του
στον Ολυμπιακό, ήταν πως οι ομάδες που δημιουργούσε συνήθως φορμαριζόντουσαν τον Ιανουάριο.

Από την πρώτη σεζόν του Πορτογάλου αυτό βλέπουμε, έναν Ολυμπιακό να ξεκινάει φουριόζος τη σεζόν του, στη συνέχεια κάπου να παίζει τόσο ώστε να παίρνει αυτό που θέλει και από τον Ιανουάριο να τα δίνει όλα! Εξαιρούνται σε όλα τα παραπάνω οι αγώνες της Ευρώπης, εκεί όπου όλοι οι παίκτες βγάζουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα προς το καλύτερο, σε σχέση με τις εγχώριες διοργανώσεις.

Φέτος, τουλάχιστον για την ώρα, ο Ολυμπιακός δε δείχνει και τόσο έτοιμος τον Ιανουάριο, αν και προσωπικά θεωρώ πως θα αλλάξει αυτό.

Οι Έλληνες του Ολυμπιακού έδειξαν ότι μπορούν, οι ξένοι πάλι…

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο ματς με τον Παναιτωλικό θέλησε να δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πήρε μαζί του στην αποστολή παίκτες από τη δεύτερη ομάδα και έδωσε σε κάποιους χρόνο συμμετοχής.

Ξενιτίδης και Μπαγκαλιάνης μπήκαν και στη βασική ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων». Θεωρώ πως έκαναν καλό ματς και προσπάθησαν, δείχνοντας καλά στοιχεία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι δουλεύουν αρκετά στο Ρέντη.

Ιδιαίτερα ο Ξενιτίδης είναι παίκτης ο οποίος προσπαθεί εδώ και χρόνια να κερδίσει τις ευκαιρίες του στον Ολυμπιακό και φέτος με τη δεύτερη ομάδα δείχνει να το πετυχαίνει αυτό. Ο Μπαγκαλιάνης για πρώτη φορά έπαιξε με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και αν εξαιρέσουμε κάποια λάθη που έκανε, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο μέχρι να συνηθίσει στο κλίμα του αγώνα, κατάφερε επίσης να δείξει καλά στοιχεία.

Δεν θα βάλω στο ίδιο καζάνι τον Σουρλή, γιατί είναι παίκτης της πρώτης ομάδας αλλά απλά αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Β’. Έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί και να δώσει στην ομάδα λύσεις τώρα που υπάρχει μεγάλο θέμα στα χαφ.

Από εκεί και πέρα, ο Καρμπόβνικ είναι εκτός κλίματος. Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι έχει πάρει τώρα χρόνο σε συνεχόμενα ματς δεν μπορεί να βρει τα πατήματά του. Δεν τον κρίνω γενικότερα ως αξία ποδοσφαιριστή, αλλά είναι σε κακή περίοδο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Εκεί όμως που λες «σηκώνω τα χέρια ψηλά», είναι ο Μπα. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού όταν είχε έρθει στην ομάδα έδειχνε ότι είναι ίδιο στιλ ποδοσφαιριστή αλλά με περισσότερη ωριμότητα και καλύτερα στοιχεία από τον Σισέ. Και δύο χρόνια μετά όλο αυτό έχει αλλάξει εντελώς, ο Σισέ έχει δουλέψει και πλέον φαίνεται η απουσία του και ο Μπα αποτελεί σε κάθε ματς πηγή κινδύνου για την άμυνα!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News