ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ: Επέστρεψε στο τόσο όσο και του αρκεί και για την Τούμπα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ: Πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στο 2022, με εμφάνιση η οποία θύμισε την ομάδα πριν τα Χριστούγεννα

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει για την επιστροφή του Ολυμπιακού στις νίκες και πόσο σημαντική είναι ενόψει Τούμπας

Τα είπε όλα ο Πέδρο Μαρτίνς με μία ατάκα μετά το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε μία λέξη αρκετά σημαντική η οποία δείχνει την κατάσταση των «ερυθρόλευκων». Είπε χαρακτηριστικά «επιστρέψαμε στην κανονικότητα».

Αυτή είναι η κανονικότητα για τον Ολυμπιακό, οι νίκες, απλά τα πράγματα…

Επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με αυτό το 2-0 και τελείωσε το θέμα με το να μετράμε σε πόσα ματς θα επιστρέψει στις επιτυχίες. Τρεις αγώνες έμεινε χωρίς νίκη σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά πλέον αρχίζει ο Ολυμπιακός να μετρά και πάλι νίκες. Αυτό το 2-0 ήρθε απέναντι σε έναν ΠΑΣ με πολλές απουσίες, όπως και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απουσίες, αλλά δεν θα μπούμε τώρα στη διαδικασία να κρίνουμε τα ρόστερ των δύο ομάδων, σαφώς και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πιο πλούσιο και γεμάτο.

Το σημαντικό είναι πως ο Ολυμπιακός μπορεί να μην εντυπωσίασε απέναντι στον ΠΑΣ, αλλά πήρε μία νίκη έχοντας βγάλει μέσα στο γήπεδο στοιχεία τα οποία εμφάνιζε στον αγωνιστικό χώρο πριν από τη διακοπή των Χριστουγέννων. Σε πολλούς μπορεί αυτό να μη σημαίνει τίποτα, αλλά για εμένα είναι αρκετά σημαντικό αυτό.

Διότι τα στοιχεία αυτά έφεραν τον Ολυμπιακό στο +11 στη Super League πριν από τα Χριστούγεννα και τις δύο σερί ισοπαλίες με Απόλλων Σμύρνης και Παναθηναϊκό.

Τα στοιχεία αυτά είναι η κατοχή της μπάλας, πίεση στον αντίπαλο και δημιουργία επιθέσεων… Σίγουρα οι τελικές επιλογές δεν ήταν αυτές που θα ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στην επίθεσή τους.

Η άμυνα και η επαναφορά, του αρκούν για την Τούμπα

Ο Πέδρο Μαρτίνς μπαίνοντας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2022 έχει αποφασίσει να βγάλει μπροστά πάλι το σύστημα με τα τρία στόπερ. Αυτό το κάνει γιατί του λείπουν πολλά χαφ και γεμίζει το κέντρο της άμυνάς του ανεβάζοντας περισσότερα τα δύο μπακ του.

Επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσιάζει σε αυτά τα ματς με το συγκεκριμένο σύστημα, όμως από την άλλη αμυντικά είναι αρκετά σταθερός. Το ματς με τον Παναιτωλικό δεν αποτελεί κριτήριο γιατί είχε αρκετές αλλαγές η ομάδα του Πειραιά. Όμως απέναντι στον Παναθηναϊκό ναι μεν ο Ολυμπιακός δεν απείλησε, αλλά και δεν απειλήθηκε στη Λεωφόρο.

Οπότε με αυτήν την εικόνα στην άμυνα και την επαναφορά των «ερυθρόλευκων» σε στοιχεία της επίθεσης αγώνων πριν από τα Χριστούγεννα, μπορούν οι Πειραιώτες να παρουσιαστούν στην Τούμπα και να πάρουν αυτό που χρειάζονται. Για τον Ολυμπιακό, πάντως, και μία ισοπαλία μια χαρά θα είναι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ γιατί θα κρατήσει την απόστασή του και μετά θα είναι πιο ήρεμος.

ΥΓ: Ο Βαλμπουενά μπορεί να μην είναι πλέον για ολόκληρα 90λεπτα, αλλά η παρουσία του στο γήπεδο αλλάζει αρκετά την επιθετική εικόνα του Ολυμπιακού.

ΥΓ2: Αυτό που φαίνεται ότι λείπει από τον Ανδρούτσο, είναι η αυτοπεποίθηση. Δε γίνεται ο δύο σερί χρονιές πρώτος σκόρερ των Κ19 του Ολυμπιακού, ως επιθετικός, να βγαίνει απέναντι στον τερματοφύλακα και να μη βρίσκει τέρμα. Είναι ξεκάθαρα θέμα αυτοπεποίθησης αυτό.

ΥΓ3: Θα παίξουν μεγάλο ρόλο τα γκολ των Μασούρα, Τικίνιο. Δύο παίκτες οι οποίοι έχουν δείξει ότι αγωνίζονται αρκετά με την ψυχολογία και τα χρειαζόντουσαν αυτά τα γκολ.

ΥΓ4: Ο Αβραάμ είναι παράδειγμα για όλους, πιστός, όποτε του ζητηθεί είναι εκεί «παρών» και αυτό το ξέρουν όλοι στο Ρέντη…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News