Champions League: Έπος της Βιγιαρεάλ και τώρα ο Ολυμπιακός ψηφίζει… δαγκωτό Λίβερπουλ!

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου σχολιάζει την ιστορική πρόκριση της Βιγιαρεάλ επί της Μπάγερν στο Μόναχο (1-1 με χρυσό σκόρερ τον Τσουκουέζε) και την… παράταση στο καρδιοχτύπι που προκαλεί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη η απίθανη ομάδα του Ουνάι Έμερι. 

Αφού, πλέον, το έχει παραδεχτεί και ο Γκάρι Λίνεκερ: Η φράση «το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί» έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε… παρωδία!

Θα μπορούσαμε, βέβαια, να τη διαφοροποιήσουμε και να τη μετατρέψουμε για τις ανάγκες της περίστασης: «Τα κύπελλα Ευρώπης είναι διοργανώσεις που παίζουν καμιά εκατοστή ομάδες και στο τέλος… τις κερδίζει ο Ουνάι Έμερι». 

Ο προπονητής της Βιγιαρεάλ προσέθεσε από το βράδυ της Τρίτης το πιο διάσημο, ίσως, σκαλπ της συλλογής του και το «κίτρινο υποβρύχιο» πανηγυρίζει μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Η ισπανική ομάδα είδε το Χάρο με τα μάτια της στο Μόναχο, πάλεψε σκληρά, μόχθησε, ίδρωσε και πλέον δίνει ραντεβού με τη Λίβερπουλ στα ημιτελικά της διοργάνωσης (αν, βέβαια, οι «κόκκινοι» δεν εμφανίσουν τάσεις αυτοχειρίας στον επαναληπτικό με την Μπενφίκα). 

Γιατί ο Ολυμπιακός… ποντάρει στον Κλοπ και τη Λίβερπουλ! 

Ποιος θα είναι ο πιο φανατικός υποστηρικτής της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ στο ραντεβού των ημιτελικών; Μα… ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι», βλέπετε, χρειάζονται πάση θυσία τον αποκλεισμό της Βιγιαρεάλ, για να έχουν την πολυτέλεια να κυνηγήσουν λυσσαλέα το νταμπλ μέχρι τα τέλη Μαΐου και εν συνεχεία να απολαύσουν μετά από δύο χρόνια κανονικές διακοπές!

Όσο η ομάδα του Έμερι παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της κατάκτησης του Champions League, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη δεν μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, καθώς για να κερδίσουν έναν γύρο στα προκριματικά της νέας σεζόν, θα πρέπει απαραίτητα η ομάδα που θα κατακτήσει το φετινό τρόπαιο να έχει εξασφαλίσει θέση στη διοργάνωση από το πρωτάθλημα της χώρας της. Και η Βιγιαρεάλ αποκλείεται να τα καταφέρει.

Απαράβατη προϋπόθεση, βέβαια, για να συμβεί αυτό είναι να παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση συμμετοχής των ρωσικών ομάδων στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ και για τη νέα χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση, οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν από το βράδυ της Τρίτης έναν… παραπάνω λόγο να αισθάνονται ακόμη πιο ισχυρούς τους δεσμούς φιλίας τους με τους «κόκκινους» του Λίβερπουλ!

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News