Champions League: Εκτός διοργανώσεων ΟΥΕΦΑ οι Ρώσοι, τα νέα δεδομένα για τον Ολυμπιακό

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA απέκλεισε τους ρωσικούς συλλόγους καθώς και τις εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών της χώρας από όλες της διοργανώσεις της σεζόν 2022-23.

Η οριστική απόφαση της UEFA πάρθηκε και η Ρωσία μένει εκτός διεθνών διοργανώσεων. Συγκεκριμένα κανείς σύλλογος από τη Ρωσία δε θα συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League, Europa League, Conference League), καθώς και οι εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών σε άντρες και γυναίκες αποκλείονται οριστικά…

Πώς κερδίζει έναν γύρο ο Ολυμπιακός;

Τι σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό; Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον με αποκλεισμό της Βιγιαρεάλ από την Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Champions League, κερδίζουν άμεσα έναν γύρο προκριματικών το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να περιμένουν πλέον το δώρο από τη Λίβερπουλ, για να κερδίσουν χρόνο ξεκούρασης μετά και το τέλος της σεζόν, αφού επί μία διετία παίζουν στα… κόκκινα.

Η Σέλτικ του Γιακουμάκη στους ομίλους του Champions League

Ευνοημένη βέβαια είναι και η Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη. Οι πρωταθλητές Σκωτίας παίρνουν τη θέση αυτών της Ρωσίας και η ομάδα του Έλληνα επιθετικού βρίσκεται στο +6, μόλις τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Κάτι που σημαίνει πως η Σέλτικ θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Τέλος αποκλείστηκε και η υποψηφιότητα της Ρωσίας για να διοργανώσει το EURO 2028, με τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία πλέον να είναι οι δύο «μονομάχοι».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News