Μίλαν: Πού είναι σήμερα οι πρωταθλητές του 2011- Ο Σωκράτης, ο ένοχος για βιασμό Ρομπίνιο και ο βιονικός Ζλάταν

Η Μίλαν επέστρεψε στον θρόνο της Serie A, κατακτώντας το Scudetto μετά από 11 ολόκληρα χρόνια. Πολλά έχουν αλλάξει στο σύλλογο του Μιλάνου από την τελευταία φορά που στέφθηκε πρωταθλήτρια, με μοναδική εξαίρεση τον 40χρονο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που… έτσι όπως πάει δεν αποκλείεται να πανηγυρίσει και το επόμενο! Πού βρίσκονται όμως σήμερα οι πρωταγωνιστές του 2011, στο ρόστερ των οποίων ήταν και ο «δικός» μας Σωκράτης Παπασταθόπουλος; 

Το 2011, η Μίλαν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ιταλία, μετά από 7 χρόνια και τερμάτισαν την κυριαρχία της Ίντερ, φτάνοντας στο 18ο Scudetto στην ιστορία της. 

O Σουηδός επιθετικός, που τότε ήταν 30 ετών, είναι ο μοναδικός συνδετικός κρίκος με εκείνη τη φουρνιά παικτών. O βετεράνος στράικερ είχε πετύχει τότε 22 γκολ σε 42 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, 14 από αυτά στο πρωτάθλημα (12 ασίστ). Μάλιστα, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ μαζί με τους Αλεξάντερ Πάτο και Ρομπίνιο. Στο φετινό πρωτάθλημα, σημείωσε 8 γκολ και ήταν τρίτος στην σχετική κατηγορία, πίσω από τους Ραφαέλ Λεάο και Ολιβιέ Ζιρού (11). Μπορεί να έχασε αρκετούς αγώνες λόγω τραυματισμών, αλλά είχε ηγετικό ρόλο στα αποδυτήρια της ομάδας, που απαρτίζονται από πληθώρα νεαρών ποδοσφαιριστών. 

 

Ροναλντίνιο, Ζέερντοφ, Πίρλο και ολα τα αστέρια που έχουν αποσυρθεί

Από τα «βαριά» ονόματα εκείνης της εποχής, οι περισσότεροι έχουν «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια, Συγκεκριμένα  Κρίστιαν Αμπιάτι, ο Αλεσάντρο Νέστα, ο Κάχα Καλάτζε, ο Μάριο Γιέπες, ο Μάρεκ Γιανκουλόφσκι, ο Τζανλούκα Ζαμπρότα, ο Μάσιμο Όντο, ο Αντρέα Πίρλο, ο Ματιέ Φλαμινί, ο Μαρκ Φαν Μπόμελ, ο Τζενάρο Γκατούζο, ο Μάσιμο Αμπροζίνι, ο Κλάρενς Ζέερντοφ, ο Αντόνιο Κασάνο, ο Μάρκο Μποριέλο, o Ροναλντίνιο (αγωνίστηκε μέχρι τα μέσα της σεζόν), ο Κλας Γιαν Χούντελαρ και ο Φιλίπο Ιντζάγκι έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο τότε τεχνικός των «ροσονέρι», που τους οδήγησε στην κορυφή μετά από , ήταν ο νυν προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. 

 

Ο Πάτο, σύντροφος της κόρης του Μπερλουσκόνι και στους 3 πρώτους σκόρερ 

Αντίθετα, ο Αλεσάντρο Πάτο, που είχε πετύχει τότε 16 γκολ (14 στη Serie A), συνεχίζεται να αγωνίζεται έχοντας συμπληρώσει σήμερα τα 32 του χρόνια και βρίσκεται στο MLS για λογαριασμό της Ορλάντο. Mάλιστα, ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ τότε, διατηρούσε σχέση με την κόρη του πρόεδρου Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μπάρμπαρα. 

 

Τιάγκο Σίλβα και Μπόατενγκ συνεχίζουν δυναμικά 

Από την πλευρά του, ο υπερπολύτιμος σε εκείνο το Scudetto, Τιάγκο Σίλβα, πέρυσι, στα 36 του, αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Τσέλσι, όπου έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023 και ήταν εκ των βασικών παικτών του Τόμας Τούχελ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Αναφορικά με τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, που είχε δώσει ρεσιτάλ στη φιέστα, χορεύοντας ως άλλος… Μάικλ Τζάκσον, ο 35χρονος αγωνίζεται στη Χέρτα Βερολίνου. 

Ο Παπασταθόπουλος σήκωσε Scudetto με 5 συμμετοχές 

Σε ό,τι αφορά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, εκείνη τη σεζόν ο Έλληνας στόπερ είχε μετρήσει 7 συμμετοχές σύνολο, με 5 από αυτές στο πρωτάθλημα της Serie A. To καλοκαίρι πωλήθηκε στη Τζένοα. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε κόντρα σε Τσεζένα εκτός έδρας (2-0), μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα με τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο» (1-2), ήταν βασικός στην ήττα με 2-1 από τη Γιουβέντους στο «Σαν Σίρο», είχε συμμετοχή στο εντός έδρας ματς με την Τσεζένα (2-0) και τέλος μπήκε στα τελευταία πέντε λεπτά κόντρα στην Λάτσιο στο Μιλάνο (0-0). 

H καταδίκη του Ρομπίνιο για βιασμό 

Η περίπτωση του Ρομπίνιο ωστόσο είναι αυτή που ξεχωρίζει, καθώς ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος εξτρέμ, που αποσύρθηκε το 2020, με τελευταίο σταθμό της καριέρας του τη Σάντος, καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Ρώμης, σε ποινή φυλάκισης 9 ετών τον περασμένο Ιανουάριο. Ο εκ των πρωταγωνιστών της Μίλαν τότε, με 14 γκολ, κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό μιας 22χρονης Αλβανίδας, σε νυχτερινό κέντρο του Μιλάνου τον Ιανουάριο του 2013. Ακόμα δεν έχει καταλήξει στη φυλακή, καθώς εκκρεμεί η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης. Ιταλοί και Βραζιλιάνοι αξιωματούχοι, αναζητούν τη φόρμουλα ώστε επιλυθεί το ζήτημα.  

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News