Μίλαν: Ο θρυλικός Πάολο Μαλντίνι... κατακτά και τους αιθέρες

Είναι η σημαία της Μίλαν, ο αιώνιος εμβληματικός αρχηγός των «ροσονέρι». Ο Πάολο Μαλντίνι, νυν τεχνικός διευθυντής των Μιλανέζων, θα βλέπει το όνομά του σε αεροσκάφος ιταλικής αεροπορικής εταιρείας και θα «ταξιδεύει» τους αμέτρητους θαυμαστές του και στους αιθέρες. 

Είναι ο άνθρωπος που έστειλε στα… ουράνια τους φίλους της ομάδας του Μιλάνου, χαρίζοντας τίτλους και πληθώρα διακρίσεων, τόσο με τη φανέλα της, όσο και με την Σκουάντρα Ατζούρα. Παρέλαβε τα σκήπτρα από τον πατέρα του Τσέζαρε και τώρα ο γιος του Ντάνιελ, συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας στο «Σαν Σίρο». 

3 Champions League, 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 7 Scudetto, 1 Κύπελλο Ιταλίας, 5 Super Cup Ιταλίας και 4 Ευρωπαϊκά, είναι οι πιο σημαντικοί τίτλοι που έχει κατακτήσει ως ποδοσφαιριστής, σε 901 αγώνες που αγωνίστηκε με την αγαπημένη του ομάδα. Συν άλλους 126 με το εθνόσημο. 

Με μεγάλο ενθουσιασμό, ο αναμορφωτής της Μίλαν τα τελευταία χρόνια, από διοικητικό πόστο πια, μοιράστηκε με τους ακολούθους του, την τιμή που του έκανε, η εταιρεία «ΙΤΑ Αirways», που ανήκει πλέον στην «Alitalia», δίνοντας το όνομά του σε ένα από τα αεροσκάφη της. 

«Μια ζωή με τον «ροσονέρο» και θρύλο της Εθνικής ομάδας, με τον οποίο έπαιξε 4 Μουντιάλ, συγκεντρώνοντας το ρεκόρ συμμετοχών, έναν αρχηγό που πάντα μπορούσε να υποδείξει τη σωστή πορεία. Μόλις έφτασε το airbus A330 αφιερωμένο σε ένα τοτέμ του ποδοσφαίρου μας, τον Πάολο Μαλντίνι», ανακοίνωσε η εταιρεία. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ITA Airways (@itaairways_official)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paolo Maldini (@paolomaldini)

«Είναι τιμή μου να είμαι μέρος της «Legend Αzzurre» της ITA Airways. Είναι υπέροχο να έχουμε ένα αεροπλάνο με το όνομά μου, μαζί με άλλους Πρωταθλητές που έχουν φέρει τα χρώματά μας στην κορυφή. Ευχαριστώ!, έγραψε ο Μαλντίνι στα social media. 

H οικογενειακή παράδοση των Μαλντίνι στη Μίλαν

Την 1/2/2020 ο Ντάνιελ Μαλντίνι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μίλαν, 67 χρόνια μετά τον παππού του και 35 μετά τον πατέρα του. Ο 18χρονος τότε, μεσοεπιθετικός, μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα κόντρα στην Βερόνα για το πρωτάθλημα της serie A, συνεχίζοντας τη δυναστεία της οικογένειάς του στον ιταλικό σύλλογο… προδίδοντας την αγαπημένη τους αμυντική γραμμή.

Την αρχή έκανε, ο αείμνηστος Τσέζαρε Μαλντίνι που τίμησε τη φανέλα των «ροσονέρι» από το 1954 έως τo 1966. O Ιταλός αμυντικός και εν συνεχεία προπονητής που απεβίωσε το 2006 σε ηλικία 84 ετών,  κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Μιλάνο -αποτέλεσε και τον αρχηγό της ομάδας του- κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο πρωταθλητριών, ενώ κάθισε και στον πάγκο των «ροσονέρι» ως προπονητής.

Ακολούθησε ο γιος του, Πάολο, που παραμένει διαχρονικά «σημαία» της Μίλαν. Έκανε το ντεμπούτο του το 1985 και κλείνοντας τα αφτιά του στις εκκωφαντικές σειρήνες άλλων τεράστιων ομάδων που ήθελαν διακαώς να τον εντάξουν στο ρόστερ τους, χρίστηκε ρέκορντμαν συμμετοχών (647 με την Μίλαν και 902 συνολικά) και κατέκτησε 7 πρωταθλήματα Ιταλίας, 1 Κύπελλο, 5 Σούπερ Καπ, 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών και 3 Champions League κ.ά., ενώ σημείωσε πληθώρα προσωπικών διακρίσεων, τιμώντας παράλληλα και το εθνόσημο- ενίοτε υπό τις οδηγίες του πατέρα του από το πόστο του προπονητή. Η αυλαία για τον κατά γενική ομολογία επιδεξιότερο αριστερό μπακ όλων των εποχών (αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις στην άμυνα)  έπεσε το 2009.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News