Μίλαν: Ο Μπερλουσκόνι «κρύβεται» πίσω από την 70άρα ασίστ του Μενιάν στον Λεάο

Μίλαν: Ο Μπερλουσκόνι «κρύβεται» πίσω από την ασίστ του Μενιάν από τα 70 μέτρα στον Λεάο

Η Μίλαν επικράτησε με 1-0 της Σαμπντόρια χάρη στο γκολ του Ραφαέλ Λεάο από την ασίστ του τερματοφύλακα των «ροσονέρι», από το βολέ του από τα 70 μέτρα και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Serie A. Ο τελευταίος τερματοφύλακας των Μιλανέζων που το είχε κάνει, δεν είναι άλλος από τον Ντίντα, το 2006. 

Με συγκομιδή 55 βαθμών και ένα ματς περισσότερο όμως από την Ίντερ, η Μίλαν είναι και πάλι πρωτοπόρος. Στους 54  οι «νερατζούρι», με τη Νάπολι να ακολουθεί με 53 και τη «μάχη» του τίτλου στο καμπιονάτο να παίρνει και πάλι «φωτιά». 

Ο Στέφανο Πιόλι, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα, αναφέρθηκε στον εμβληματικό άλλοτε πρόεδρο των «ροσονέρι», Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος δήλωσε μία ημέρα πριν για τη νέα του ομάδα, την Μόντζα:

«Πάντα μου άρεσε το επιθετικό ποδόσφαιρο. Από αυτή την άποψη, πιστεύω ότι ο τερματοφύλακας πρέπει να είναι ο πρώτος που θα στείλει μήνυμα στην ομάδα του αναζητώντας μακρινές μπαλιές προς τους επιθετικούς». Ο Ιταλός τεχνικός παραδέχτηκε: «Άκουσα τι είπε ο Μπερλουσκόνι. Νομίζω ότι η ιδέα μας είναι απλή: αν έρθουν να μας πιέσουν, έχουμε την επιλογή να παίξουμε. Ο Λεάο και ο Μενιάν ήταν τέλειοι. Η ασίστ του Μενιάν δεν είναι τυχαία. Το δουλέψαμε στην προπόνηση». 

O νυν προπονητής τερματοφυλάκων και παλιά δόξα της Μίλαν, ο Ντίντα το έκανε το 2006, με τον Πίπο Ιντζάγκι πάλι από την αριστερή πλευρά, να σκοράρει σε έναν αγώνα κόντρα στην Άσκολι.

 

 

Δεύτερος καλύτερος τερματοφύλακας στη Serie A o Μενιάν 

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος τερματοφύλακας της Μίλαν, είναι ο δεύτερος με το υψηλότερο ποσοστό αποκρούσεων (77%) στη Serie A. Μόνο ο Χαντάνοβιτς (80%) τον ξεπερνά και έχει δικαιώσει απόλυτα τη διοίκηση των Μιλανέζων για την επιλογή τους το καλοκαίρι, αποκτώντας τον από την πρωταθλήτρια Γαλλίας, τη Λιλ. Ο αντικαταστάτης του Τζίτζι Ντοναρούμα, που δεν είναι βασικός στην Παρί Σεν Ζερμέν λόγω του Κέιλορ Νάβας, πρωταγωνιστεί στη «μάχη» της ομάδας του για το Scudetto. 

Μάλιστα, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Σκουάντρα Ατζούρα και ΜVP του απερχόμενου EURO, δήλωσε πρόσφατα σε συνεντευξή του για τον Μάικ Μενιάν: «Τον παρακολουθώ στενά, έχει κάνει εξαιρετική εντύπωση μέχρι στιγμής. Τον συγχαίρω για αυτό που κάνει. Είμαι χαρούμενος για αυτόν και για τη σπουδαία σεζόν της Μίλαν».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News