Μίλαν Μεταγραφές: Βγαίνει με καθυστέρηση στην αγορά και χτυπάει πέντε στόχους!

Η Μίλαν βρίσκεται σε φάση ανάλυσης της αγοράς και με την αλλαγή του μήνα αναμένεται σταδιακά ν’ αρχίσει να «κλείνει» τους παίκτες που θέλει και… μπορεί προκειμένου ο προπονητής Στέφανο Πιόλι ν’ αρχίσει να δουλεύει πάνω στο ρόστερ που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ιταλίας και θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέχρι στιγμής, οι «ροσονέρι» έχουν «κλειδώσει» την απόκτηση του Ντιβόκ Οριγκί που έμεινε ελεύθερος από την Λίβερπουλ. Το deal είχε κλείσει από τις αρχές Μαΐου και γι’ αυτό δεν επηρεάστηκε από την αλλαγή της ιδιοκτησίας, η οποία κατά τ’ άλλα έχει πάει πίσω τις μεταγραφές (βλ ναυάγια με Σάντσες και Μπότμαν) όσο ξεδιαλύνεται η οικονομική κατάσταση του κλαμπ. Μέχρι να έχει όλα τα δεδομένα στα χέρια της, η Μίλαν κινείται προς πέντε βασικούς στόχους, αν και δύσκολα θα πάρει όλους τους παίκτες.

ΑΜΠΝΤΟΥ ΝΤΙΑΛΟ

Ο Αμπντού Ντιαλό, 26 ετών από τη Σενεγάλη, αλλά με γαλλικό διαβατήριο, βρίσκεται στο στόχαστρο της Μίλαν εδώ και έξι μήνες. Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν τον υπολογίζει και θέλει να τον δώσει. Ζητάει περί τα 30 εκατ. ευρώ. Οι «ροσονέρι» τον θέλουν δανεικό δίνοντας κάποιο ποσό για ενοίκιο και καλύπτοντας το μισθό του που φτάνει στα τρία εκατ. ευρώ. Παρόλο που θεωρείται κατάλληλος για να ενισχύσει την αριστερή πτέρυγα της άμυνας (στόπερ και μπακ), η περίπτωση είναι δύσκολη.

ΜΑΡΚΟ ΑΣΕΝΣΙΟ

Ο Μάρκο Ασένσιο, 26 ετών (Ισπανία), δεν αναμένεται ν’ ανανεώσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με το συμβόλαιό του να λήγει το 2023, η «βασίλισσα» θα επιχειρήσει να εξαργυρώσει το «όνομά του» για να μην τον χάσει τζάμπα. Η Μίλαν τον θεωρεί ευκαιρία της αγοράς κι ο κόουτς Πιόλι εκτιμά πολύ τις ικανότητές του και πως μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Βέβαια, η Ρεάλ θα ζητήσει πάνω από 25 εκατ. ευρώ, ενώ κι ο παίκτης παίρνει τέσσερα εκατ. ευρώ τον χρόνο.

ΤΙΛΟ ΚΕΡΕΡ

Ο Τίλο Κέρερ (25 ετών, Γερμανία) είναι ο δεύτερος παίκτης από την Παρί Σεν Ζερμέν που ενδιαφέρει τη Μίλαν. Επίσης πωλείται από τους Γάλλους και πιθανώς να είναι η πιο εφικτή από όλες τις περιπτώσεις. Εχει συμβόλαιο ως το 2023, η Παρί «καίγεται» για να βάλει χρήματα στο ταμείο της και επιπλέον, ο Κέρερ αμείβεται με 2,8 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που οι «ροσονέρι» θεωρούν λογικό. Παίζει στο κέντρο της άμυνας και στα δεξιά. Η Μίλαν τον θέλει για σέντερ μπακ.

ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΚΕΤΕΛΑΡΕ

Ο Σαρλ Ντε Κετέλαρε μπορεί να γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή της Μίλαν αυτό το καλοκαίρι, αν το επιτρέψουν τα οικονομικά της. Ο 21χρονος Βέλγος που εντυπωσίασε την περασμένη σεζόν με την Κλαμπ Μπριζ είπε «όχι» στην Λιντς καθώς φαίνεται να περιμένει τους «ροσονέρι». Ωστόσο, θα χρειαστούν περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρουν. Βέβαια, είναι παίκτης που θεωρείται στοίχημα για το παρόν και το μέλλον του κλαμπ και το πρώτο του συμβόλαιο δεν αναμένεται να είναι πολύ υψηλό.

ΓΙΟΥΛΙΑΝ ΝΤΡΑΞΛΕΡ

Με τη Μίλαν να έχει χάσει τους Ντοναρούμα, Τσαλχάνογλου, Κεσί και να έχει αποτύχει με τους Σάντσες και Μπότμαν, η διοίκηση ξέρει πως χρειάζονται και «ονόματα» για να… ζεσταθεί το κοινό. Εδώ εισέρχεται ο Γιούλιαν Ντράξλερ (28 ετών, Γερμανία). Καλύπτει άμεσες αγωνιστικές ανάγκες μεσοεπιθετικά και παραχωρείται από την Παρί Σεν Ζερμέν με την οποία έχει συμβόλαιο ως το 2024. Αμείβεται με 3,7 εκατ. ευρώ. Η Μίλαν τον θέλει δανεικό, εκτός κι αν η Π.Σ.Ζ. έλεγε «ναι» σε περίπου δέκα εκατ. ευρώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News