Μίλαν: Η νίκη επί της Λάτσιο της εξασφάλισε 30 εκατ. ευρώ

Η νίκη της Μίλαν στο Ολίμπικο με 2-1 ήταν σημαντική όχι μόνο γιατι την διατήρησε στην κορυφή της Serie A αλλά και γιατί της εξασφάλισε την πρόκριση στο Champions League, κάτι που θα αποφέρει οικονομικά οφέλη στον σύλλογο.

Συγκεκριμένα, οι «Ροσονέρι» θα λάβουν τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ από την UEFA λόγω της πρόκρισης στο Champions League της σεζόν 2022-2023.

Πιο αναλυτικά, η UEFA θα διανείμει 2 δισεκατομμύρια ευρώ στις ομάδες που θα αγωνιστούν την επόμενη τριετία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το 25% του ποσού (περίπου 500 εκατομμύρια) θα χωριστεί σε περίπου 15,6 εκατ. ευρώ ανά σύλλογο και θα αφορά απλά τη συμμετοχή τους στο Champions League. Αυτό σημαίνει πως η Μίλαν ακόμα κι αν τερματίσει στην 4η θέση του ομίλου θα λάβει τα 15,6 εκατ. ευρώ + ένα ποσό της τάξης των 5 εκατ. ευρώ για τον αποκλεισμό στη φάση των ομίλων.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα ποσό που αφορά το ranking και την ιστορία των ομάδων, με την Μίλαν να έχει ένα ποσό γύρω στα 17 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με το ποιες ομάδες θα προκριθούν στην φάση των ομίλων του Champions League.

Τέλος, στο παραπάνω ποσό θα προστεθούν τα έσοδα των εισιτηρίων καθώς την επόμενη σεζόν, τα στάδια αναμένεται να λειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητάς τους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News