Μίλαν: Επίσημα στα χέρια της RedBird Capital Partners - 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ το deal

Αλλαγή σελίδα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς για τη Μίλαν, αφού όπως ανακοίνωσε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου περνάει στα χέρια της RedBird Capital Partners. To deal με την αμερικανική εταιρεία, ολοκληρώθηκε στο 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, με την Elliot να διατηρεί ένα μικρό ποσοστό των μετοχών. 

Η κατάκτηση του Scudetto από τους «ροσονέρι» μετά από 11 χρόνια, συνοδεύεται από την απαρχή μίας νέας εποχής για το κλαμπ του Μιλάνου. Η Redbird είναι ήδη επενδυτής στην Fenway Sports Group, ιδιοκτήτρια της Λίβερπουλ και της ομάδας baseball, Boston Red Sox.

«Η RedBird Capital Partners και η Elliott Advisors UK Limited ανακοινώνουν σήμερα ότι έχουν συνάψει οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Μίλαν την RedBird. Η μετάβαση στη νέα ιδιοκτησία θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, με αναμενόμενο κλείσιμο το αργότερο τον Σεπτέμβριο του 2022. Μετά τη συμφωνία, η οποία αποτιμά τον σύλλογο στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, η Elliott θα διατηρεί μειοψηφικό οικονομικό συμφέρον στον σύλλογο και θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο, ενισχύοντας μια συνεργασία μεταξύ της RedBird και της Elliott ώστε να συνεχιστεί η πρόοδος που σημειώθηκε υπό τη διαχείριση της Elliott τα τελευταία τέσσερα χρόνια.  Η προτεραιότητα της RedBird είναι να συνεργαστεί με την ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα για να συνεχίσει το ταξίδι της επιστροφής της στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ένας συνδυασμός μιας επιτυχημένης ομάδας στο γήπεδο, της τεχνογνωσίας, της ανάπτυξης και της απόκτησης παικτών της Μίλαν. Το όραμά μας περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας παγκόσμιας διαφημιστικής επιχείρησης, με την εμπειρία της RedBird στην ανάδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων παγκοσμίως, να διασφαλίζει πως το επόμενο κεφάλαιο της Μίλαν θα ανεβάσει σε νέα επίπεδα το κλαμπ».

Το όραμα για την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης  

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του RedBird, Gerry Cardinale, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που είμαστε μέρος της λαμπρής ιστορίας της Μίλαν και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε ρόλο στο επόμενο κεφάλαιο του συλλόγου καθώς επιστρέφει στη θέση που του αξίζει στην κορυφή της Ιταλίας, της Ευρώπης και του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Gordon Singer και ολόκληρη την ομάδα της Elliott για την τεράστια δουλειά που έχουν κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην ανοικοδόμηση της ομάδας και την επιστροφή της στη θέση που της αξίζει, στην κορυφή της επενδυτικής φιλοσοφίας και του ιστορικού Scudetto στη Serie A». 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Elliott, Gordon Singer, σχολίασε: «Όταν η Elliott απέκτησε την Μίλαν το 2018, κληρονομήσαμε έναν σύλλογο με τεράστια ιστορία, αλλά με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μέτρια αθλητική απόδοση. Το σχέδιό μας ήταν απλό: να δημιουργήσουμε οικονομική σταθερότητα και να επιστρέψουμε την Μίλαν, εκεί που ανήκει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σήμερα, πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει και τα δύο. Καθώς κάνουμε αυτή την αξιοσημείωτη μετάβαση στο επόμενο κεφάλαιο της Μίλαν, θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη αίσθηση ταπεινότητας, υπερηφάνειας και πάνω απ’ όλα ευγνωμοσύνης για τις εμπειρίες που έχουμε μοιραστεί με κάθε μέλος της οικογένειας της Μίλαν: Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα από αυτά χωρίς εσάς, Il Popolo Milanista».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News