Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Όταν σοβαρεύτηκε «καθάρισε» την πρόκριση

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Την πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup πήρε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε με 4-1 της Σαουθάμπτον, σε έναν αγώνα με δύο… πρόσωπα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα…

Την πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup πήρε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε με 4-1 της Σαουθάμπτον, σε έναν αγώνα με δύο… πρόσωπα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα… 

Οι «πολίτες» ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση, καθώς στην πρώτη τους κλασική φάση στα καρέ του Φόρστερ πέτυχαν το γκολ που τους έδωσε το προβάδισμα. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση της άμυνας των «Αγίων» και έβγαλε την ασίστ στον Στέρλινγκ, με τον Άγγλο να πλασάρει όμορφα για το προβάδισμα της Μάντσεστερ Σίτι.

Στο γκολ των «σίτιζενς» προσπάθησε να βρει απάντηση η Σαουθάμπτον, δημιουργώντας φάσεις για ν’ απειλήσει την εστία του Στέφεν, ωστόσο καμία δεν βρήκε στόχο. Τη… λύση στην αστοχία των γηπεδούχων έδωσε ο Εμερίκ Λαπόρτ, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν σε ένα γύρισμα του Ελιονούσι δεν απομάκρυνε σωστά με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν επηρέαστηκαν από την ισοφάριση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και βγήκαν να πιέσουν τους γηπεδούχους για να βρουν ξανά το προβάδισμα.

Δύο λεπτά, μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας στο παιχνίδι, δόθηκε η ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πάρουν εκ νέου προβάδισμα από τη άσπρη βούλα του πέναλτι. Από εκεί, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν αστόχησε κάνοντας το 2-1 για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η επίτευξη του τέρματος από τη Σίτι, ανάγκασε τη Σαουθάμπτον να «ανοιχτεί» για να βρει την ισοφάριση, πράγμα το οποίο εκμεταλλέυτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Πρωταθλητές Αγγλίας. Μέσα, σε ένα τρίλεπτο (75′ με 78′), οι «πολίτες» πέτυχαν δύο ακόμα γκολ με τον Φόντεν και το Μάχρεζ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1, σφραγίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τα ημιτελικά και το  Γουέμπλεϊ.

Ενδεκάδες:

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Λιβραμέντο, Στέφενς, Σαλισού, Γουόκερ Πίτερς, Ρομέου, Γουόρντ-Πράους, Άρμστρονγκ (83′ Ντζενέπο), Ελιονούσι, Άρμστρονγκ (63′ Άνταμς), Λονγκ (63′ Μπρόχα)

Μάντσεστερ Σίτι: Στέφεν, Λαπόρτ (83′ Άκε), Στόουνς, Γουόκερ, Κανσέλο (82′ Ζιντσένκο), Ρόντρι (82′ Φερναντίνιο), Γκουνοτγκάν, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Γκρίλις (64′ Φόντεν), Γκαμπριέλ Ζεσούς (63′ Ζεσούς)

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News