Γιάγια Τουρέ: Οι Αφρικανοί του εκδικητικού Γκουαρδιόλα και τα sms με τον Κλοπ

Ο Γιάγια Τουρέ παραχώρησε συνέντευξη στους Times και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους δύο μονομάχους της Premier League, Πεπ Γκουαρδιόλα και Γιούργκεν Κλοπ. 

Ο Iβοριανός άλλοτε μέσος της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπαρτσελόνα, που πέρασε και από τη χώρα μας φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, αποκάλυψε ότι δεν έχει καμία επαφή με τον Καταλανό παλιό του προπονητή τόσο στους «Πολίτες», όσο και στους «μπλαουγκράνα», παρά τη συγγνώμη που ζήτησε μετά τις δηλώσεις του, όπου ισχυρίστηκε ότι ο Γκουαρδιόλα «είχε πρόβλημα να δουλέυει με Αφρικανούς παίκτες». Ο 38χρονος σήμερα άλλοτε πρωταθλητής Ισπανίας, Αγγλίας και Ελλάδας, είχε στείλει ένα απολογητικό μήνυμα στον τεχνικό της Σίτι, αλλά όπως είπε, δεν έλαβε ποτέ απάντηση. 

«Ο Γκουαρδιόλα επιμένει ότι δεν έχει προβλήματα με μαύρους παίκτες, γιατί είναι πολύ έξυπνος για να τον πιάσουν», είχε αναφέρει ο Τουρέ σε συνέντευξή του στο France Football το 2018. «Όταν όμως καταλαβαίνεις ότι έχει προβλήματα με Αφρικανούς, όπου κι αν πάει, κάνω ερωτήσεις στον εαυτό μου. Δεν θα το παραδεχτεί ποτέ. Αλλά την ημέρα που θα παρατάξει μια ομάδα στην οποία θα βρούμε πέντε Αφρικανούς, μη πολιτογραφημένους, υπόσχομαι ότι θα του στείλω μια τούρτα».

Και δεν έμεινε μόνο εκεί ο Ιβοριανός, προσθέτοντας: «Του αρέσει να κυριαρχεί και θέλει να έχει υπάκουους παίκτες που του γλείφουν τα χέρια. Δεν μου αρέσει αυτού του είδους η σχέση. Σέβομαι τον προπονητή μου, αλλά δεν είμαι το αντικείμενό του. Όπως όλοι οι παίκτες, έχω τσακωθεί με τους προπονητές μου. Αλλά σε κάποιο σημείο οι άντρες που δεν καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο συμφιλιώνονται. Αυτό δεν γίνεται με τον Πεπ, ο οποίος είναι πολύ άκαμπτος. Οι άλλοι παίκτες δεν θα το παραδεχτούν ποτέ δημόσια, αλλά κάποιοι μου έχουν ήδη πει ότι κατέληξαν να τον μισούν. Γιατί σε χειραγωγεί και παίζει πολύ με το μυαλό σου. Νομίζω ότι είχα να κάνω με κάποιον που ήθελε απλώς να με εκδικηθεί. Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω την εντύπωση ότι με ζήλευε, ότι με πήρε για αντίπαλο. Πάντα κοιταζόμασταν περίεργα. Στριφογύριζε γύρω μου χωρίς να λέει τίποτα, με παρακολουθούσε, με μετρούσε αλλά δεν μου μιλούσε. Ωστόσο, ξέρει ότι μιλάω καταλανικά, ισπανικά και αγγλικά. Θα πρέπει να είναι αρκετό για να επικοινωνούμε. Αλλά προφανώς όχι… Κάθε φορά που πέφταμε πρόσωπο με πρόσωπο, φαινόταν αμήχανος. Λες και είχε καταλάβει ότι τον ήξερα τέλεια».

Τώρα, ο Τουρέ, μετά από όλα αυτά απορεί με την άρνηση του Καταλανού τεχνικού να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας. «Θέλω να τον δω. Θα μου έδινε μεγάλη χαρά αν αυτό συνέβαινε.  Πρέπει να μιλήσω με ανθρώπους που έχουν πάθος για το ποδόσφαιρο. Δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί του γιατί δεν έχω τον αριθμό του». 

Για τον Γιούργκεν Κλοπ, τον οποίο γνώρισε από κοντά όταν προσκλήθηκε μέσω του Σαντιό Μανέ το περασμένο καλοκαίρι σε ένα καμπ προετοιμασίας των «Reds», ανέφερε: «Ελπίζω η Σίτι να κερδίσει το πρωτάθλημα στην Premier League, γιατί είμαι οπαδός της Σίτι, αλλά είναι τόσο απρόβλεπτο και η Λίβερπουλ είναι τόσο, τόσο δυνατή. Ο Κλοπ, όταν κερδίζει παιχνίδια, του στέλνω μήνυμα και είναι ενθουσιασμένος και πάντα με προσκαλεί να τον συναντήσω και μου στέλνει μήνυμα. Ξεκουράζεται αυτός ο τύπος; Δεν νομίζω, του αρέσει το ποδόσφαιρο. Είναι κορυφαίος, κορυφαίος, τύπος».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News