Άστον Βίλα: Ο Τζακ Γκρίλις και η θεωρία συνωμοσίας στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι

Ο τρόπος που η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την ανατροπή 3-2 στο ματς με την Άστον Βίλα (τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά) και κατέκτησε τον τίτλο της Premier League κυριολεκτικά στο παρά ένα έδωσε τροφή για να αναπτυχθεί μια θεωρία συνωμοσίας. 

Όπως είναι γνωστό το περασμένο καλοκαιρι η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε στην Άστον Βίλα το ποσό ρεκόρ των 117 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τον διεθνή Άγγλο μέσο, Τζακ Γκρίλις. Κάποιοι συνδύασαν στο μυαλό τους αυτό το γεγόνος και δεν άργησε μια θεωρία συνωμοσίας να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με αυτή υπήρχε όρος στη συμφωνία μεταγραφής του Γκρίλις ότι η Άστον Βίλα θα λάβει επιπλέον 17,7 εκατομμύρια ευρώ από τη Σίτι εάν η Γκρίλις κατακτήσει το πρωτάθλημα την πρώτη του σεζόν. Η θεωρία ξεκίνησε υποτίθεται από κάποιες δηλώσεις του πρώην παίκτη των «γαλάζιων», Μίκα Ρίτσαρντς.

Ο ίδιος ωστόσο διέψευσε ότι έχει πει κάτι τέτοιο. Και να το είπε όμως αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η Άστον Βίλα δεν είχε κανένα κέρδος από την ήττα της στο «Έτιχαντ» την τελευταία αγωνιστική. Ίσα ίσα που είχε οικονομική ζημιά. 

Συγκεκριμένα έχασε κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Με τη νίκη της θα τερμάτιζε στην 10η θέση και θα λάμβανε από την Premier League ως μπόνους 28,5 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ τώρα που έπεσε στην 14η θέση θα πάρει μόνο 18.5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News