Premier League: Τη μερίδα του λέοντος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Hall of Fame

Τώρα τη βλέπεις και τη λυπάσαι, αλλά από καταβολής Premier League τα τελευταία 30 χρόνια δηλαδή, ποιος μπορεί να συγκριθεί μαζί της;

Παρά τα δέκα χρόνια φαγούρας, η Γιουνάιτεντ μετρά 13 τίτλους και 16 όλοι οι άλλοι μαζί, δηλαδή οι Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι (από 5), Άρσεναλ (3), Μπλάκμπερν, Λέστερ και Λίβερπουλ (από 1). 

H Premier League ανακοίνωσε σήμερα (21/4) τα 6 νέα μέλη του Hall of Fame και με τους Πολ Σκόουλς, Γουέιν Ρούνεϊ και Πέτερ Σμάιχελ, ο αριθμός των «κόκκινων διαβόλων» ανέβηκε στους 6 επί συνόλου 16 παικτών. Ο Δανός γκολκίπερ έγινε, μάλιστα, ο πρώτος τερματοφύλακας που μπαίνει σε αυτή την αμερικανοφερμένο κλαμπ, το οποίο παρουσίασε η Premier League το 2021.

Στο Hall of Fame προϋπήρχαν οι Ερίκ Καντονά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Ρόι Κιν, που όλοι τους έχουν φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Γιουνάιτεντ. 

Στη λίστα με τις νέες εισαγωγές βρίσκουμε ακόμα τα ονόματα των Ίαν Ράιτ και Πατρίκ Βιεϊρά της Άρσεναλ, του Ντιντιέ Ντρογκμπά της Τσέλσι και των Βενσάν Κομπανί και Σέρχιο Αγκουέρο της Σίτι.

O τελευταίος είναι ο μοναδικός από τη 16άδα που αγωνίστηκε και τη φετινή σεζόν, αφού πρόλαβε να παίξει σε 4 ματς με την Μπαρτσελόνα, πριν ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, νικημένος από τους τραυματισμούς.

Το 2021 στο Hall of Fame είχαν μπει ο πρωταθλητής με την Μπλάκμπερν, αλλά θρύλος της Νιουκάστλ, Άλαν Σίρερ, ο Τιερί Ανρί και ο Ντένις Μπέρχκαμπ της Άρσεναλ, ο Φρανκ Λάμπαρντ της Τσέλσι και ο Στίβεν Τζέραρντ, ο μοναδικός εκπρόσωπος της Λίβερπουλ.

Η μόνη πρωταθλήτρια που δεν έχει ακόμα μέλος της στη λίστα είναι η Λέστερ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News