Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Γιατί ο Ρούνεϊ δεν θέλει Ρονάλντο και Πογκμπά στο Ολντ Τράφορντ

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ήταν επί 13 χρόνια «σημαία» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μολονότι πλέον αμείβεται για να κοουτσάρει την Ντέρμπι, η θητεία τους στους «κόκκινους διαβόλους» τού επιτρέπει να έχει άποψη για το μέλλον της Γιουνάιτεντ.

Ως καλεσμένoς σε αθλητική εκπομπή του Sky, τού ζητήθηκε να κατονομάσει τους παίκτες γύρω από τους οποίους θα πρέπει να χτίσει η Γιουνάιτεντ τη νέα ομάδα την ερχόμενη σεζόν.

Ο Ρούνεϊ δεν σχολίασε καν την τοποθέτηση του οικοδεσπότη, που είπε ότι ο Πογκμπά «δεν πρέπει να μείνει ή καλύτερα φεύγει» και πως ο Ρονάλντο «ίσως θα πρέπει να κοιτάξει άλλου το μέλλον του», δείχνοντας ότι ενστερνίζεται την άποψή του. Έδειξε να προτιμά ο κορμός της ομάδας να αποτελείται από καλούς νεαρούς Βρετανούς παίκτες, θεωρώντας, όπως άφησε να εννοηθεί, ότι δεν εμπιστεύεται τους υπάρχοντες ξένους.

«Ο Σάντσο θα είναι καλύτερος του χρόνου. Ο Ράσφορντ το ίδιο. Ο Λίνγκαρντ προσφέρει ενέργεια και ποιότητα. Ο ΜακΤόμινεϊ τα πάει καλά. Χρειάζεται να χτίσουν αυτοπεποίθηση να πιστέψουν ότι είναι καλοί παίκτες. Ο νέος προπονητής σίγουρα θα φέρει τους δικούς του παίκτες για να χτιστεί μια δυνατή ομάδα».

Ο Ρούνεϊ άφησε εκτός λίστας τον Μαγκουάιρ και όταν ρωτήθηκε είπε ότι του αρέσει, είναι έμπειρος παίκτης με προσφορά, αλλά προέρχεται από κακή σεζόν (όπως πολλοί άλλοι). «Είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, αλλά κι αυτός πρέπει να χτίσει αυτοπεποίθηση, να ξανανιώσει νικητής. Με αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο», συμπλήρωσε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News