Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ - Σαουθάμπτον 1-1: «Άγιος» Φόρστερ υποχρέωσε τους «Κόκκινους Διαβόλους» σε νέα γκέλα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον 1-1: «Άγιος» Φόρστερ και συνέχεια στις γκέλες για τους «Κόκκινους Διαβόλους»

Νέο στραβοπάτημα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έμεινε στο 1-1 με τη Σαουθάμπτον μπροστά σε 73.000 θεατές στο «Ολντ Τράφορντ», στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Premier League. Τρίτωσε το κακό για την ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ, μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και την ισοπαλία με την Μπέρνλι.

Μετά τη νίκη επί της Τότεναμ, οι «Άγιοι» κατάφεραν να πάρουν βαθμό και από τους «Κόκκινους Διαβόλους». Το σκορ άνοιξε ο Σάντσο στο 21′ για τους γηπεδούχους, ενώ το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε ο Τσε Άνταμς στο 48′. Καθοριστικοί ήταν οι δύο τερματοφύλακες, που έσωσαν σε πολλές περιπτώσεις την ομάδα τους, με τον Φόρστερ ωστόσo να κρίνει το ματς στην εκπνοή, βάζοντας στοπ στον Μαγκουάιρ. 

Από την έναρξη του αγώνα, ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες αμφότερες. Στο 7’ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Μετά από ωραία κάθετη μπαλιά του Πογκμπά, ο Σάντσο έβγαλε στον Ρονάλντο, ο Πορτογάλος πλάσαρε έχοντας αφήσει πίσω του τον Φόρστερ, αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβε ο Περό και έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στο 9’ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με μία φάση διαρκείας στα καρέ του Ντε Χέα, ο Άνταμς έκανε την  κεφαλιά αλλά απομάκρυναν οι αμυντικοί της Γιουνάιτεντ. Στην εξέλιξη της φάσης, οι παίκτες του Ράνγκνικ έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Σάντσο, αλλά ο Φόρστερ είπε «όχι».

Απίθανη πάσα του Φερνάντες, κούρσα του Ράσφορντ και γκολ ο Σάντσο

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε σε φυσιολογικά επίπεδα για λίγο, αλλά εκεί ήταν που ήρθε το γκολ. Στο 21’ , μετά από φοβερή κάθετη πάσα του Μπρούνο Φερνάντες, ο  Ράσφορντ έφυγε στην πλάτη του Σαλισού από δεξιά, έβγαλε παράλληλη μπαλιά στην εστία του Φόρστερ  και ο Σάντσο από θέση βολής βρήκε τη μπάλα όσο χρειάστηκε, ανοίγοντας το σκορ για τη Γιουνάιτεντ. 

Η κυριαρχία των «Κόκκινων Διαβόλων» συνεχίστηκε, αλλά γρήγορα οι «Άγιοι» έδειξαν αντίδραση και ήταν αυτοί που απειλούσαν και είχαν περισσότερες τελικές. 

Στο 34’ , έπειτα από ωραία ομαδική συνεργασία, ο  Άμστρονγκ επιχείρησε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ντε Χέα. Ακολούθησαν κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις για τους «Αγίους», αλλά έλειπε η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια.

Στο 41’, ο Ντε Χέα έκανε μία εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Άμστρονγκ από πλεονεκτική θέση και διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Ο Ισπανός τερματοφύλακας είπε όχι λίγα λεπτά αργότερα, όταν εξουδετέρωσε το σουτ του Περό μετά από ωραία προσωπική ενέργεια του ίδιου.

Ο Πογκμπά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου αλλά δεν υπήρξε γκολ, καθώς καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ ο Ρονάλντο στην αρχή της φάσης, όταν του έκανε την πάσα. 

Ο Άνταμς έφερε το ματς στα ίσα με υποδειγματικό πλασέ

Πριν προλάβουν οι δύο ομάδες να βγουν από τα αποδυτήρια, στο 48’, ο Ελιονούσι έβγαλε κάθετη πάσα στον Τσε Άνταμς, ο οποίος  έφερε το ματς στα ίσα, με ένα υποδειγματικό  πλασέ από αριστερά, στέλνοντας αρχικά την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ντε Χέα και γράφοντας το 1-1.

Μάλιστα, στο 51’, ο Άμστρονγκ αστόχησε από πολύ καλή θέση και παραλίγο να κάνει την ανατροπή για τη Σαουθάμπτον. Ο Ντε Χέα τρία λεπτά αργότερα κράτησε το 1-1, με ωραία απόκρουση στο δυνατό σουτ του Μπρόγια. Τρία λεπτά αργότερα, η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν το πλασέ του Μαγκουάιρ σταμάτησε στο πόδι του Φόρστερ. Ο γκολκίπερ των «Αγίων» είπε όχι σε δύο συνεχόμενες φάσεις στη συνέχεια στο 60’ και στο 61’, αποκρούοντας τα σουτ του Ρονάλντο και του Νταλότ αντίστοιχα.

Η Γιουνάιτεντ έψαχνε το γκολ και ασκούσε μεγάλη πίεση στους φιλοξενούμενους αλλά εκείνοι ισορρόπησαν το ματς, με την κατοχή να είναι μοιρασμένη και τη μπάλα να κυκλοφορεί και από τις δύο ομάδες. Η Σαουθάμπτον κατάφερε να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή και περιόρισε την ανάπτυξη της Γιουνάιτεντ, φέροντας και πάλι στην επιφάνεια τα προβλήματα για τον Ράνγκνικ.

Ο CR 7 βρήκε δίχτυα στο 71’ αλλά υπήρχε οφσάιντ και έτσι δεν υπήρξε γκολ, με το 1-1 να παραμένει. Στο 80’ ο Μπρούνο Φερνάντες έβγαλε ωραία στον Ράσφορντ αλλά εκείνος ήταν πολύ άστοχος κι έχασε μεγάλη ευκαιρία να σώσει την παρτίδα στο βροχερό «Ολντ Τράφορντ». 

Στις καθυστερήσεις, ο Φόρστερ έσωσε τη Σαουθάμπτον, σταματώντας τον Μαγκουάιρ, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ. 

 

Οι συνθέσεις των ομαδών:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ράνγκνικ): Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο, Πογκμπά, ΜακΤόμινεϊ (76′ Ελάνγκα), Ράσφορντ (82′ Λίνγκαρντ), Φερνάντες, Σάντσο, Κριστιάνο

Σαουθάμπτον (Χάζενχουλτ): Φόρστερ, Γουόκερ – Πίτερς, Μπέντναρεκ (46′ Στέφενς), Σαλισού, Περό, Σ.Άρμστρονγκ, Γουόρντ – Πρόους, Ρομέου (90+4 Ντιαλό), Ελιονούσι (71′ Λιβραμέντο), Μπρόγια, Άνταμς

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News