ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΓΟΥΛΒΣ 0-1: Τη... δάγκωσε ο Μουτίνιο, την... τελείωσε ο Σα (highlights)

Η Γουλβς ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έφυγε νικήτρια με 1-0 από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από γκολ του Μουτίνιο στο 82′.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε την Γουλβς των Ποντένσε και Σα, για την 21η αγωνιστική της Premier League, με τον Τζόουνς στην ενδεκάδα της μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Οι «διάβολοι» ήταν καταφανώς κατώτεροι για ένα ημίχρονο, έχασαν τις δικές τους ευκαιρίες σε διάστημα τριών λεπτών, αλλά είδαν τον Μουτίνιο να τους… εκτελεί στο 82′, με το τελικό 0-1 να δίνει στους «λύκους» το τρίποντο. Σπουδαία επέμβαση του Ζοζέ Σα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, σε φάουλ του Μπρούνο Φερνάντεζ…

Ο αγώνας

Η Γουλβς είχε μεγάλη άνεση στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, δείχνοντας πως είναι αυτή που πατάει καλύτερα στο χορτάρι του Ολντ Τράφορντ. Οι «λύκοι» είχαν την κατοχή και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την περιοχή του Ντε Χέα που είχε απαντήσεις στα σουτ των Νέβες, Σεμέδο και Ποντένσε, με αυτήν στο σουτ του πρώτου να είναι και η πιο εντυπωσιακή στο 16′.

Παρά τις απόπειρες της ομάδας του Ράνγκνικ να κλέψει την μπάλα ψηλά, οι Μουτίνιο και Νέβες όριζαν το τέμπο του αγώνα, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση. Δείγμα της υπεροχής των φιλοξενούμενων οι μόλις 8 επαφές της Γιουνάιτεντ στην περιοχή των αντιπάλων της, για ένα ολόκληρο ημίχρονο, έχοντας να επιδείξει ένα μακρινό… ασθενές σουτ του Ρονάλντο.

Ο Γερμανός τεχνικός έψαχνε τις λύσεις και έφερε στο γήπεδο τον Μπρούνο Φερνάντεζ, για να βρει η ομάδα του την απαιτούμενη ποιότητα στα χαφ και να ισορροπήσει το παιχνίδι. Αυτός ήταν που έχασε και την τεράστια ευκαιρία στο 67′, όταν ο Μάτιτς γύρισε χαμηλά και ο Πορτογάλος από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε με δύναμη το οριζόντιο δοκάρι του Σα. Ένα λεπτό αργότερα ο Ρονάλντο σκόραρε με το κεφάλι, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Ο σταρ της Γιουνάιτεντ είχε και άλλη μια ευκαιρία σε αυτό το «εκρηκτικό» τρίλεπτο, αλλά το πλασέ του από το πλάι της περιοχής έφυγε άουτ στο 69′. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαΐς στο δοκάρι, μετά από 75 λεπτά αγώνα.

Και κάπου εκεί ήρθε ο… Μουτίνιο. Ένας εκ των κορυφαίων του παιχνιδιού, στο 82ο λεπτό πήρε την κακή απομάκρυνση του Τζόουνς, για να εκτελέσει με ένα σουτ που πέρασε από όλα τα σώματα και κατέληξε στη γωνία του Ντε Χέα… Σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τους γηπεδούχους να μη βρίσκουν τρόπο να απειλήσουν στα 8+5 λεπτά που απέμεναν, πέραν από την επέμβαση του Σα στο φάουλ του Μπρούνο Φερνάντεζ στο 90+5′ και τη Γουλβς να τους πλησιάζει σε απόσταση τριών βαθμών, έχοντας 28 έναντι 31.

Ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα (84′ Ελάνγκα), Τζόουνς, Βαράν, Σο, Μάτιτς, ΜακΤόμινεϊ, Σάντσο (76′ Ράσφορντ), Γκρίνγουντ (59′ Μπρούνο Φερνάντεζ), Καβάνι, Ρονάλντο

Γουλβς: Σα, Κίλμαν, Κοαντί, Σαΐς, Σεμέδο, Νέβες, Μουτίνιο, Μαρσάλ, Τρινκάο (66′ Τρινκάο), Ποντένσε (88′ Ντεντόνκερ), Χιμένεζ (81′ Σίλβα)

Τα highlights

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News