The Karpet Show: Το μήνυμα της Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ απέκτησε το πρώτο εισιτήριο για το Παρίσι, όπου θα γίνει στα τέλη του Μαϊου ο τελικός του Τσάμπιονς λιγκ: απομένει να το σφραγίσει στην Ισπανία την επόμενη Τρίτη και θα το κάνει διότι η διαφορά της από την Βιγιαρεάλ αποδείχτηκε στο γήπεδο μεγάλη.

Ο δεύτερος ημιτελικός του Τσάμπιονς λιγκ ήταν από τα ματς που ακόμα κι αν δεν τα έχεις δει καταλαβαίνεις από τις δηλώσεις των εμπλεκόμενων τι έγινε. Ο Γιούργκεν Κλοπ είπε ότι το πρώτο ημίχρονο της ομάδας του ήταν εξαιρετικό – ένα από τα καλύτερα της χρονιάς: το είπε μολονότι αυτό έληξε 0-0! Οι δε παίκτες της Βιγιαρεάλ, όπως ο ειλικρινής Τσουκουέζε, ο ήρωας του ματς με την Μπάγερν Μονάχου, τόνισαν ότι η εμφάνισή τους ήταν εξαιρετική – μολονότι η στατιστική καταγράφει μόνο μια τελική προσπάθεια των Ισπανών προς την αντίπαλη εστία. Είναι παράδοξα αυτά; Όχι. Είναι απλά η καλύτερη ανάλυση του ματς.

Τα κάνει άψογα

Γιατί ο Κλοπ δηλώνει ευχαριστημένος για ένα ημίχρονο που τελείωσε 0-0; Γιατί έχει δει την ομάδα του να κάνει για 45 λεπτά όσα της έχει ζητήσει και να τα κάνει άψογα. Η Λίβερπουλ στο διάστημα αυτό δεν έχει ούτε ένα ποδοσφαιριστή που να υστερεί. Παίζει την Βιγιαρεάλ άφοβα στο μισό γήπεδο και τα κάνει όλα όπως πρέπει. Οι ακραίοι της μπακ είναι πολύ ψηλά και δίνουν στην ομάδα όλο το απαραίτητο πλάτος. Οι τρεις χαφ βγάζουν από το ματς τον Λο Σέλσο και κερδίζουν κάθε μονομαχία επιτρέποντας στην ομάδα να στρατοπεδεύσει στην αντίπαλη περιοχή: επιπλέον γίνονται και απειλητικοί – ο Τιάγκο πχ έχει τα ωραιότερα σουτ της βραδιάς. Λείπει το γκολ αλλά δεν λείπουν οι προσπάθειες των κυνηγών και οι κινήσεις τους. Και παρόλο που το ματς μένει στο 0-0 (από συμπτώσεις…) η Λίβερπουλ δεν δείχνει κανένα σημάδι άγχους αφού διασκεδάζει επιβάλλοντας ένα έλεγχο απόλυτο. Πώς να μην είναι ευχαριστημένος ο προπονητής της;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News