Σαουθάμπτον - Λίβερπουλ: Ανατροπή με τα δεύτερα και τώρα... «Άγιε μου Τζέραρντ, σε παρακαλώ»!

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ: Ανατροπή με τα δεύτερα και τώρα… «Άγιε μου Τζέραρντ, σε παρακαλώ»! – Νίκη της Λίβερπουλ με 2-1 και θρίλερ η τελευταία αγωνιστική της Premier League

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου σχολιάζει το μεγάλο διπλό των… αναπληρωματικών της Λίβερπουλ στο Σαουθάμπτον (2-1) που μετατρέπει σε βαθμολογικό θρίλερ την τελευταία αγωνιστική της Premier League, με τον Στίβεν Τζέραρντ στο ρόλο του απόλυτου πρωταγωνιστή!

Το… ρομαντικό και άκρως τρελό όνειρο των φίλων της Λίβερπουλ ήθελε εδώ και τρεις μήνες τον Στίβεν Τζέραρντ να ταξιδεύει τελευταία αγωνιστική της Premier League στο Μάντσεστερ, να «κλείνει το σπίτι» του Πεπ Γκουαρδιόλα και να κατακτά το… «πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του ως μέλος της κόκκινης οικογένειας».

Ε, το απόγευμα της Κυριακής, ο λατρεμένος “Stevie G” θα κληθεί να φέρει εις πέρας μια από τις πιο δύσκολες αποστολές του ως «θρύλος της Λίβερπουλ»: Να καταφέρει να μην ηττηθεί από την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα μέσα στο “Etihad”, να χαλάσει στους σχεδόν βέβαιους πρωταθλητές τη φιέστα τίτλου, και να δώσει στον Γιούργκεν Κλοπ και τους δικούς του ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να πανηγυρίσουν (με νίκη επί της Γουλβς στο «Άνφιλντ») την πιο επική κατάκτηση πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου! 

Με τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Σαουθάμπτον η διαφορά που χωρίζει πλέον τις δύο μνηστήρες του τίτλου μειώθηκε στον ένα βαθμό (90 έναντι 89, πλέον, το προβάδισμα υπέρ της Σίτι) και τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής είναι τα εξής δύο: Κερδίζει η Μάντσεστερ Σίτι την Άστον Βίλα ή δεν κερδίζει η Λίβερπουλ το δικό της παιχνίδι με τη Γουλβς, πρωταθλητής ο Πεπ. Δεν κερδίζει η Σίτι τον Τζέραρντ και κερδίζει η Λίβερπουλ τη Γουλβς, πρωταθλητής ο Κλοπ. Τόσο απλά! 

Με ολικό ροτέισον με φόντο το τρεμπλ κι αν το θέλει ο Τζέραρντ το… quadruple της Λίβερπουλ

Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε φανερώσει τις προθέσεις του για το παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον, ελάχιστα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού του Κυπέλλου με την Τσέλσι. «Μου ζητάτε συνέχεια να μιλάω για το quadruple, αλλά εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι δεν προλαβαίνουμε καν να χαρούμε την κατάκτηση ενός τόσο ιστορικού θεσμού γιατί σε κάτι περισσότερο από 48 ώρες έχουμε πάλι παιχνίδι. Ναι, καταλαβαίνω πόσο σημαντικό θα είναι να κερδίσουμε και τους τέσσερις τίτλους που διεκδικούμε, αλλά αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο και εξαντλητικό είναι αυτό που κάνει η Λίβερπουλ για τους παίκτες;»…

Γνωρίζοντας την πνευματική και σωματική κόπωση των ποδοσφαιριστών του και ξέροντας ότι ο πιο ρεαλιστικός στόχος της Λίβερπουλ την τελευταία εβδομάδα της σεζόν δεν είναι η κατάκτηση της Premier League, αλλά αυτή του Champions League, προχώρησε σε ολικό ροτέισον της ενδεκάδας του, παρατάσσοντας στον αγωνιστικό χώρο του «Σεντ Μέρις» μόλις δύο (Άλισον και Μάτιπ) από τους έντεκα παίκτες που ξεκίνησαν βασικοί στη σαββατιάτικη αναμέτρηση με την Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ.

Δεν ήταν ούτε η πρώτη φορά που το έπραξε και σίγουρα δεν θα ήταν και η τελευταία ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ήταν μια κυνική αναγκαιότητα για μια ομάδα που παίζει ασταμάτητα δύο παιχνίδια την εβδομάδα.

Με τον «ήρωα του Γουέμπλεϊ», Κώστα Τσιμίκα, να παίρνει φανέλα βασικού δίπλα σε παίκτες όπως ο Μιναμίνο, ο Τζόουνς και ο Έλιοτ, η Λίβερπουλ βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, χάρη σε ένα γκολ-ποίημα του Ρέντμοντ που απόλαυσε ακόμη… και ο Άλισον.

Με την πάροδο του χρόνου, όμως, και ανεξαρτήτως προσώπων, οι φιλοξενούμενοι επένδυσαν στους αυτοματισμούς που τους χαρακτηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, έφτασαν στην ισοφάριση με υπέροχο σουτ του Μιναμίνο, ενώ άγγιξαν αρκετές φορές το γκολ που θα τους επέτρεπε να πάρουν ένα πολύτιμο τρίποντο στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στη Μάντσεστερ Σίτι ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Η κεφαλιά… καραμπόλα του Ζόελ Μάτιπ έμελλε τελικά να λύσει το γόρδιο δεσμό και να δικαιώσει τον Κλοπ για την περίσσεια εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει πλέον όλους τους παίκτες που διαθέτει στο «πιο πλούσιο ρόστερ που είχε ποτέ στη Λίβερπουλ», όπως το χαρακτηρίζει. Ανατροπή, διπλό και τώρα… «Άγιε Τζέραρντ σε παρακαλώ, κάνε το θαύμα σου»… 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News