PREMIER LEAGUE: Κι όμως, ο Τζέραρντ μπορεί να στέψει πρωταθλήτρια τη Λίβερπουλ!

PREMIER LEAGUE: Το σενάριο που θέλει τον Στίβεν Τζέραρντ να χαρίζει το πρωτάθλημα στην Λίβερπουλ την τελευταία αγωνιστική της Premier League, αυτή τη φορά ως προπονητής της Άστον Βίλα.

Ο Στίβεν Τζέραρντ δεν κατάφερε στην 17χρονη καριέρα του ως παίκτης της Λίβερπουλ να γευτεί τη χαρά ενός πρωταθλήματος στην Premier League, όμως μπορεί να το κάνει, αυτή τη φορά ως προπονητής της Άστον Βίλα.

Οι «ρεντς» κατέκτησαν το πρωτάθλημα έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια φτάνοντας κοντά στο ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι την σεζόν 2017-18 με 99 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους «πολίτες».

Οι δύο ομάδες μάχονται φέτος με στόχο τον τίτλο, σε ένα πρωτάθλημα μαραθώνιο, με έναν μόνο νικητή. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 57 βαθμούς, με την Λίβερπουλ να κυνηγά με 48 και ένα παιχνίδι λιγότερο, αφού το παιχνίδι της 26ης Δεκεμβρίου απέναντι στην Λιντς είχε αναβληθεί λόγω κορωνοϊού.

Στερήθηκε το πρωτάθλημα, με τον πιο σκληρό τρόπο

Στα χρόνια που αγωνίστηκε στη Λίβερπουλ και λατρεύτηκε όσο κανένας άλλος, ο Τζέραρντ δεν κατάφερε να χαρίσει το πρωτάθλημα στην ομάδα της καρδιάς του, αν και έφτασε αρκετές φορές κοντά, με πιο πρόσφατο παράδειγμα, τη σεζόν 2013-14.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς τότε, βρισκόταν στην πρώτη θέση, με την Σίτι να την κυνηγά σε απόσταση αναπνοής. Η αποστολή κόντρα στην Τσέλσι τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος όμως, έμελλε να μείνει για πάντα χαραγμένη στον Τζέραρντ και μάλιστα με τον πιο σκληρό τρόπο. Ο Στίβι, γλίστρησε χάνοντας το κοντρόλ μετά από μία πάσα του Μαμαντού Σακχό, με τον Ντεμπά Μπα να κλέβει την μπάλα και να νικά τον Μινιολέ. 

 

Η Λίβερπουλ έχασε το ματς με 2-0 και με την ψυχολογία στα τάρταρα αυτοκτόνησε ξανά απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, με το τελικό 3-3, να βάζει μπροστά τους «πολίτες» μία αγωνιστική πριν το τέλος και την Σίτι να κατακτά τελικά το πρωτάθλημα.

Πως ο Τζέραρντ μπορεί να χαρίσει το πρωτάθλημα στην Λίβερπουλ

Η διαφορά της Σίτι με την Λίβερπουλ είναι στους εννέα βαθμούς, με την «μηχανή» του Πεπ Γκουαρδιόλα να έχει ένα ασφαλές προβάδισμα. Στην Αγγλία τίποτα όμως δεν τελειώνει από τα μέσα Ιανουαρίου. Η Λίβερπουλ λοιπόν, έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό απέναντι στην Λιντς και σε περίπτωση που νικήσει, η διαφορά πηγαίνει στους έξι πόντους.

Στις 9 Απριλίου, η Σίτι υποδέχεται την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με τους «ρεντς» να έχουν μια σπάνια ευκαιρία να ρίξουν τη διαφορά στους τρεις, έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος, με την προϋπόθεση βέβαια να μην γκελάρει στη συνέχεια. Η διαφορά των μεταξύ τους τερμάτων είναι μονάχα δύο και αν η Λίβερπουλ καλύψει αυτή τη διαφορά, τότε θα μπορεί να δώσει στον Τζέραρντ μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να της δώσει το πρωτάθλημα.

Και πως τα φέρνει έτσι η μοίρα με την τελευταία αγωνιστική την Σίτι υποδέχεται την Άστον Βίλα, του Στίβεν Τζέραρντ. Με τον 42χρονο πλέον τεχνικό, να έχει μεταμορφώσει τους «χωριάτες», αλλάζοντας την εικόνα τους προς το καλύτερο.

Έτσι, το αγαπημένο παιδί της Λίβερπουλ, με νίκη στην τελευταία αγωνιστική μέσα στο Έντιχαντ, θα μπορούσε να στερήσει το πρωτάθλημα από τον Πεπ και τη Σίτι και να το δώσει στην ομάδα της καρδιάς του.

Παίρνοντας πίσω, όλα όσα του στέρησε εκείνο το καταραμένο γλίστρημα, πριν από οκτώ χρόνια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News