MOXAMENT ΣΑΛΙΣΟΥ: Η εμφάνιση κόντρα στην Σίτι, που τον έβαλε στα ραντάρ της Λίβερπουλ

MOXAMENT ΣΑΛΙΣΟΥ: Η Λίβερπουλ φέρεται να έχει σε εξαιρετική εκτίμηση τον 22χρονο κεντρικό αμυντικό, Μοχάμεντ Σαλισού της Σάουθάμπτον, μετά την εμφάνιση που έκανε κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στο 1-1 με την Σαουθάμπτον, με τους «αγίους» να βάζουν «στοπ» στο σερί συνεχόμενων νικών στην «μηχανή» του Πεπ Γκουαρδιόλα και έναν Γκανέζο πιτσιρικά κεντρικό αμυντικό, να κάνει το ματς της ζωής του και να μπαίνει στα ραντάρ της Λίβερπουλ.

Ο λόγος για τον 22χρονο κεντρικό αμυντικό των «αγιών», τον Μοχάμεντ Σαλισού, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και εν πολλοίς σταμάτησε τις επιθετικές ορέξεις των «πολιτών».

Ο Σαλισού που αποκτήθηκε πριν δύο χρόνια από την Βαγιαδολίδ, αποτελεί έναν από τους ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει τα βλέμματα στην φετινή Premier League.

Τα νούμερά του ξεχωρίζουν στην Premier

Αυτή τη στιγμή βάσει των αριθμών του κατατάσσεται στη δεύτερη θέση σε κερδισμένα τάκλιν στο πρωτάθλημα με 1.79 ανά 90′ λεπτά, πρώτος σε κοψίματα σε ντρίμπλα με 1.42 σε 90′, πρώτος σε κοψίματα γενικά με 3.2 ανά 90′ και πρώτος σε κοψίματα και τάκλιν συνδυαστικά με 5,84 ανά 90′. Όσον αφορά στο δημιουργκό κομμάτι, είναι από τους αμυντικούς που μπορούν να φτιάξουν παιχνίδι, έχοντας 3.85 προωθημένες πάσες, αντί του Φαν Ντάικ που φτάνει στο 3.05.

Είναι ένας αμυντικός με γρήγορα πόδια και αρκετά ευκίνητος, εξαιρετικός στο προσωπικό μαρκάρισμα με πολύ καλό χειρισμό της μπάλας, που αποτέλεσε ένα απροσπέλαστο τείχος για την Σίτι.

Έτσι, έχει μπει για τα καλά στη συζήτηση για τον επόμενο αμυντικό, που η Λίβερπουλ θα μπορούσε να ξοδέψει αρκετά χρήματα, που ίσως να φτάσουν και στο ποσό που είχε δαπανήσει για να φέρει στο Άνφιλντ πριν από μερικά χρόνια, τον Βίρχιλ Φαν Ντάικ.

Ούτως η άλλως, οι «ρεντς» έχουν ψωνίσει αρκετές φορές από την Σαουθάμπτον τα τελευταία χρόνια. H Λίβερπουλ σίγουρα σκέφτεται πως η ηλικία του, μόλις 22 ετών, αλλά και το γεγονός πως είναι αριστεροπόδαρος παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αφού δεν διαθέτει αμυντικό με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Μένει να δούμε εάν τελικά ο Γιούργκεν Κλοπ θα πει το «ναι» για την απόκτησή του, χτίζοντας πάνω σε έναν ποδοσφαιριστή, που φαίνεται πως ήρθε για να πρωταγωνιστήσει για τα επόμενα χρόνια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News