Λίβερπουλ: Το αστέρι που έστειλε ο Μάρκο Σίλβα στον Κλοπ... ζει από θαύμα!

Λίβερπουλ: Το αστέρι που έστειλε ο Μάρκο Σίλβα στον Κλοπ… ζει από θαύμα! | Μεταγραφές | Φάμπιο Καρβάλιο

Ο Γιούγκεν Κλοπ, ως λάτρης της… επεξεργασίας ακατέργαστων διαμαντιών, έκανε ακόμα μία επιλογή ενός νεαρού, ταλαντούχου και συνάμα απόλυτα εξελίξιμου παίκτη. Ο 19χρονος Φάμπιο Καρβάλιο, εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική πορεία του με τη Φούλαμ, που επισφραγίστηκε με την άνοδο στην Premier League. Η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε την απόκτησή του και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο «Άνφιλντ», έχοντας την ευκαιρία να γίνει ένας νέος… Ρόμπερτσον. Ένα παιδί, που παραλίγο να χάσει τη ζωή του λόγω της αγάπης του για το ποδόσφαιρο. 

Με 38 συμμετοχές, 11 γκολ και 8 ασίστ, ο Πορτογάλος αμυντικός μέσος «έκλεψε» την παράσταση τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ως παίκτης «κλειδί» στην πορεία της ομάδας του άλλοτε τεχνικού του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα. Από την 1η Ιουλίου, το ταλέντο από την Πορτογαλία, που προέρχεται από τα σπλάχνα της Φούλαμ, θα αποτελέσει και επίσημα παίκτη των «Reds», προσθέτοντας ένα δυνατό όπλο στη φαρέτρα του Γιούργκεν Κλοπ. 

Ο Καρβάλιο έχει ήδη παραστάσεις από την Premier League και έχει σκοράρει μάλιστα μία φορά, όταν τη σεζόν 2020-21, ο τότε προπονητής, του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε 4 παιχνίδια και μάλιστα με πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Ο 18χρονος τότε αντιμετώπισε την Νιουκαστλ (βασικός), την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9αγωνίστηκε για 63 λεπτά), τη Σαουθάμπτον (αρχική ενδεκάδα και γκολ) και την Τσέλσι, με μικρό χρόνο συμμετοχής. 

H Φούλαμ αποχαιρέτησε το αγαπημένο της παιδί, που με τη σειρά του ευχαρίστηκε την ομάδα και τους οπαδούς της: 

 

Παραλίγο να τον χτυπήσει φορτηγό ενώ έτρεχε να παίξει ποδόσφαιρο 

O Kαρβάλιο, γεννήθηκε στην περιοχή Torres Vedras στις 30 Αυγούστου του 2002 και μεγάλωσε στην πόλη Zona J, κοντά στην Λισαβόνα, όταν μετακόμισαν εκεί οι γονείς του, προκειμένου να βρίσκονται κοντά στους συγγενείς τους. Ο μεγαλύτερος αδερφός του ήταν πάντα ο φύλακας άγγελός του. To σπίτι τους ήταν μπροστά σε ένα δρόμο, που χαρακτηριζόταν ιδιαίτερα επικίνδυνος, λόγω της συνεχόμενης ροής οχημάτων. Όταν ήταν 4 ετών, παραλίγο να σκοτωθεί από ένα φορτηγό που περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο, για να πάει σε ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου. Να κάνει κάτι που είναι τόσο απλό για το μυαλουδάκι ενός πιτσιρικά. Να παίξει μπάλα. Οι εντολές των γονιών τους ήταν ρητές. Δεν έπρεπε ποτέ να διασχίσουν αυτό το δρόμο. Όμως ο μικρός, περίμενε να πάνε στη δουλειά και μόλις ο αδερφός του έφυγε για λίγο από το σπίτι, βγήκε έξω αγκαλιά με τη μπάλα του. Ευτυχώς η άμεση παρέμβαση ενός φίλου της οικογένειας πρόλαβε και έσωσε τον μικρό μπόμπιρα. O καλός γείτονας ενημέρωσε αμέσως τον Βίκτορ Καρβάλιο, που το μόνο που ήθελε ήταν να παρέχει ό,τι καλύτερο μπορούσε στα παιδιά του, αφού η οικογένεια δεν είχε οικονομική άνεση.

Η Μπενφίκα είδε «ένα σπάνιο διαμάντι και έναν μάγο με την μπάλα στα πόδια» 

Ο πιτσιρικάς, επειδή δεν είχε δυνατότητα να πάει διακοπές ή να κάνει άλλες δραστηριότητες, επικεντρώθηκε ακόμα περισσότερο στο ποδόσφαιρο, όπου διοχέτευε όλη του την ενέργεια. Γρήγορα αναζήτησε έναν ασφαλή και οργανωμένο χώρο για να κάνει τα κόλπα του με την μπάλα. Εκεί ακριβώς ανακάλυψαν και το ταλέντο του. Στο γήπεδο της Olivais Sul, τον ανακάλυψαν και οι άνθρωποι της Μπενφίκα. Ένας εξ αυτών, ο Ιγκόρ Σάντος ανέφερε για τον 7χρονο τότε Καρβάλιο, που τον είδε να παίζει σε αγώνα με κατά τρία χρόνια μεγαλύτερα παιδιά: «Πρόκειται για ένα σπάνιο διαμάντι, είναι μάγος με την μπάλα στα πόδια». Κάπως έτσι βρέθηκε στις ακαδημίες της Μπενφίκα και όλα πήραν έναν δρόμο που έμοιαζε προδιαγεγραμμένος. 

O πατέρας του, γεννημένος στην Ανγκόλα, ήταν υδραυλικός, πολύ καλός στο αντικείμενό του και δούλευε άπειρες ώρες ώστε να καταφέρει να φύγουν από την Πορτογαλία, που βίωνε βάναυσα την οικονομική κρίση. Όπερ και εγένετο. Έφτασαν στην Αγγλία και ξεκίνησαν τη νέα τους ζωή το 2013. Εκεί ο 11χρονος Φάμπιο εντάχθηκε στην Blaham F.C. και δύο χρόνια αργότερα στη Φούλαμ. 

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, έχει φορέσει τη φανέλα της Αγγλίας στο παρελθόν (U-16, 17, 18), αλλά τώρα υπερασπίζεται το εθνόσημο της Πορτογαλίας στην U-21. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fabio Carvalho (@_fabio.10)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fabio Carvalho (@_fabio.10)

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News