Λίβερπουλ: Παρέλαση νίκης στην πόλη, ό,τι και να γίνει σε Premier League και Champions League

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε την πρόταση της δημάρχου και θα πραγματοποιήσει παρέλαση νίκης στην πόλη το επόμενο Σαββατοκύριακο, ακόμη και αν δεν καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο της Premier League ή τον τελικό του Champions League.

Οι «Reds, την τελευταία αγωνιστική της σεζόν της Premier League, έχουν μόλις ένα βαθμό διαφορά από την Μάντσεστερ Σίτι και η νίκη επί της Γουλβς θα τους εξασφαλίσει το στέμμα του πρωταθλήματος, εάν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα χάσει βαθμούς απέναντι στην Άστον Βίλα. Την ίδια ώρα, το Σάββατο 28 Μαΐου, αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο «Stade de France» στο Παρίσι. Ό,τι και να γίνει σε αυτούς τους δύο εναπομείναντες αγώνες, ολόκληρη η πόλη του Λίβερπουλ, θα γιορτάζει στις 29 του μήνα, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να έχει την τιμητική της. 

Έχοντας ήδη κατακτήσει το FA Cup και το Carabao Cup, η αγγλική ομάδα έχει την ευκαιρία να φτάσει σε ένα ιστορικό quadruple, αλλά κι εάν δε συμβεί αυτό, η πόλη της θα γιορτάσει! 

«H δήμαρχος του Λίβερπουλ, Tζοάν Άντερσον, είχε ήδη προσκαλέσει τον σύλλογο να συμμετάσχει σε μια παρέλαση νίκης, αλλά μετά τη νίκη του περασμένου Σαββάτου στο «Γουέμπλεϊ», το event επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και το Emirates FA Cup και το Carabao Cup. Η Λίβερπουλ αποδέχτηκε επίσημα την πρόταση και η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ., την επομένη του τελικού του Champions League κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι. Η παρέλαση θα περιλαμβάνει επίσης ένα λεωφορείο με εκπροσώπους από την γυναικεία ομάδα της Λίβερπουλ, οι οποίες κέρδισαν το πρωτάθλημα FA Women’s. Καθώς η ημερομηνία της παρέλασης νίκης πέφτει στην επέτειο της καταστροφής του «Heysel Stadium», όλο το πρωί ο σύλλογος, με την υποστήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου του Λίβερπουλ, θα αποτίει φόρο τιμής στους 39 οπαδούς που έχασαν τη ζωή τους εκείνη την ημέρα. Η διαδρομή νίκης 13,5 χιλιομέτρων θα είναι ίδια με την παρέλαση του 2019», ανακοίνωσαν οι «Reds». 

Η δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε τώρα να επιβεβαιώσουμε ότι ο σύλλογος θα παρελάσει στην πόλη στις 29 Μαΐου – και είμαι χαρούμενη που θα γιορτάσουμε τα επιτεύγματα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικείων ομάδων. Η κατάκτηση του FA Cup, του Carabao Cup και του τρόπαιο του FA Women’s Championship είναι ένα απίστευτο επίτευγμα που αξίζει να αναγνωριστεί. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του τέλους της σεζόν και του τελικού του Champions League, η Liverpool FC και η Liverpool FC Women μας έχουν ήδη κάνει περήφανους και θα δώσουμε και στις δύο ομάδες τη γιορτή υποδοχής που τους αξίζει».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News