ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μπορεί ο Ζότα να γίνει ο νέος Σαλάχ του «Άνφιλντ»;

Με το μέλλον του Μο Σαλάχ στη Λίβερπουλ να παραμένει αβέβαιο, ο Ντιόγκο Ζότα μοιάζει έτοιμος να φορέσει το στέμμα του νέου βασιλιά του «Άνφιλντ».

Οι 5.000 οπαδοί της Λίβερπουλ που βρέθηκαν στο «Έμιρεϊτς» παραδόθηκαν στον Ντιόγκο Ζότα μετά από τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Άρσεναλ στη νίκη με 2-0 και έστειλε την ομάδα στον πρώτο εγχώριο τελικό από το 2016. Οι «κόκκινοι» θα διεκδικήσουν το League Cup κόντρα στην Τσέλσι στις 22 Φεβρουαρίου στο «Γουέμπλεϊ». Ο Πορτογάλος σήκωσε το βάρος του Μοχάμεντ Σαλάχ για ένα ματς. Μπορεί, όμως, να το κάνει πιο συχνά;

«Oh, he wears the No 20. He will take us to victory / And when he’s running down the left wing, he’ll cut inside and score for LFC / He’s a lad from Portugal. Better than Figo don’t you know / Oh, his name is Diogo».

Καθώς τραγουδούσαν «Ω, φορά το νούμερο 20, θα μας οδηγήσει στη νίκη / Κι όταν τρέχει στην αριστερή φτερά, θα κόψει προς τα μέσα και θα σκοράρει για την LFC / Είναι ένα παλικάρι από την Πορτογαλία. Είναι καλύτερος από τον Φίγκο, δεν το ξέρεις / Ω, το όνομά του είναι Ντιόγκο» σκέφτονταν πως υπάρχει ζωή χωρίς τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Η ομοιότητα και οι διαφορές με τον Σαλάχ

Ο Ζότα έχει ένα κοινό με τον Σαλάχ. Όπως ο Αιγύπτιος έτσι και εκείνος δεν εκτιμήθηκε από μια μεγάλη ομάδα κι έναν μεγάλο προπονητή. Ο Σαλάχ έζησε αυτή την εμπειρία στην Τσέλσι με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Ζότα στην Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Έπειτα από μια πρώτη εξαιρετική σεζόν με 13 γκολ σε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ο Πορτογάλος μετράει ήδη 14 σε 27 στην τρέχουσα. Είναι από τους αγαπημένους της εξέδρας, αλλά στα 25 του χρόνια τού λείπουν πολλά για να μπορεί να «κουβαλήσει» το βάρος που κουβαλάει ο Αιγύπτιος συμπαίκτης του.

Κυρίως έχουν να κάνουν με αγωνιστικά προσόντα. Οι κορυφαίοι του κόσμου βρίσκονται εκεί γιατί μπορούν να κάνουν τη διαφορά στους κλειστούς χώρους. Ο Ζότα ακόμη δεν έχει αναπτύξει αυτή την ικανότητα. Ούτε έχει το ένας εναντίον ενός του Σαλάχ. Με τα χρόνια μπορεί να βελτιωθεί σ’ αυτούς τους τομείς.

Ο Ζότα, πάντως, προσφέρει δύναμη και ασταμάτητη δουλειά, πίεση και… κυνηγητό, κάτι που δεν είναι το φόρτε του Σαλάχ. Η ενέργεια του είναι μεταδοτική και ταιριάζει απόλυτα στο στιλ παιχνιδιού του Γιούργκεν Κλοπ. Μάλιστα, το… ταίριασμα είναι πιο φυσικό για τον Ζότα από ότι για τον Σαλάχ. Με μόλις ενάμιση χρόνο στην αφρόκρεμα της ελίτ του ποδοσφαίρου ο Ζότα είναι μια εξαιρετική επιλογή, αλλά ακόμη όχι ο ηγέτης μιας ομάδας.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News